Odnośnie waszych dywagacji w komentarzach.Oczywiście że chodzi o socjotechnikę,zwróćcie uwagę jak bardzo utwór spodobał się publiczności,a mimo to nie przeszedł.To co pisze "Prometeus Coprophagus" to zwyczajna bzdura.Dodam że w internecie też jest pełno prowokatorów na usługach rządu i różnych organizacji politycznych i oni też zajmują się między innymi bagatelizowaniem i racjonalizowaniem takich spraw tłumacząc że to nie o patriotyzm chodzi tylko o coś innego.Socjotechnika jest wszech obecna i musicie zdać sobie z tego sprawę,taki np. "Świat Według Kiepskich" - choć bardzo lubię te komedię ma tylko jeden prosty cel - pokazać że Polak i katolik to burak.Podobnie te wszystkie nowe gówna typu "trudne Sprawy" "Dlaczego Ja" itp. mają jeden cel - pokazać wam - taki model życia cacy,a taki be.To jest nowoczesna socjotechnika w czystej formie.To już nie PRL gdzie socjotechniką była nudna jak flaki z olejem przemowa albo kronika,teraz są na to nowe,lepsze i bardzo skuteczne formy tresowania ludzi.Ludzi tresuje się łatwiej niż psy gdy ma się w ręku media.
Sprawa druga - uważajcie co piszecie i co przeglądacie w internecie,organy ucisku zbierają i przechowują wasze posty i odwiedzane strony przez dwa lata,jeżeli nie popełnicie przy tym przestępstwa,bądź nie wykażecie się brakiem poprawności politycznej - w przeciwnym razie dane są przetrzymywane na czas nieokreślony.Sam mam lekkie obawy pisząc takiego posta jak teraz.Wszystko co robicie teraz w internecie może być w przyszłości użyte przeciwko wam.
A odnośnie tego co piszecie na temat PRLu,za PRLu dobrobyt był mniejszy,i to znacznie,ale wolności było dużo więcej.Wszystko było mniej kontrolowane,a propaganda była patriotyczna,wtedy wieszano plakaty "bądź czujny na wroga ojczyzny",niedługo będą wieszać plakaty "bądź czujny na polaczka/patriotę".Wtedy budowano bloki w których do dziś mieszkają ludzie biedni i biedniejsza klasa średnia,wtedy dawano pożyczki na niski procent pod budowy domków jednorodzinnych - pobudowano całe osiedla w których do dziś mieszkają ludzie biedni i biedniejsza klasa średnia.Po upadku socjalizmu który miał się przerodzić w komunizm,kiedy cofnęliśmy się do kapitalizmu wszelkie domy wybudowane od tamtej pory służą burżuazji i bogatszej klasie średniej.Prole mieszkają w po PRLowskich domach i mieszkaniach.Gdyby nie PRL większość z nas nie miała by gdzie mieszkać.
A i od siebie dodam że we mnie patriotyzm umierał,ale jak zobaczyłem to gówno w ludzkiej skórze te tzw. "jury" i ich reakcje - teraz wiem - do końca życia będę patriotą,nawet teraz,kiedy patriotyzm dla wielu = buractwo.Na przepur skurwielom!
My Polacy,ani reszta Europy,nie damy rady tej totalitarnej unio zarazie.Ale nie bójcie się,zrobią to za nas bracia muzułmanie.