📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:56
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-10, 18:32
wpiszcie sobie Strefa kulturalnej jazdy w google, tam jest sporo o... kulturze na drogach
StrefaKulturalnejJazdy.pl
=========================
Kultura i bezpieczeństwo na polskich drogach
Wejdź i przyłącz się do akcji! Bądź kulturalnym kierowcą!
Wejdź i przyłącz się do akcji! Bądź kulturalnym kierowcą!
@bania1212 hahahah, piękny wpis! Masz ode mnie piwko
RZ 7171G
albo
RZ 2171G
albo
RZ 71716
albo
RZ 21716
innej możliwości nie ma
RZ 7171G
albo
RZ 2171G
albo
RZ 71716
albo
RZ 21716
innej możliwości nie ma
"Uczeni wyliczyli, że jest tylko jedna szansa na milion, by zaistniało coś tak całkowicie absurdalnego. Jednak magowie obliczyli, że szanse jedna na milion sprawdzają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć." T. Pratchett
Od razu na Policję zgłosić 15-20 gdzieś się ustawią i jeśli w dodatku jest materiał dowodowy to ma z 500 zł mandatu jak nie lepiej. Musimy założyć stronkę gdzie będzie można umieszczać filmy z niebezpiecznych zachowań jakichś oszołomów na drodze, a organy ścigania będą sprawdzać wiarygodność sytuacji i ew. wysyłać zawiadomienia. Chociaż to chyba niezbyt zgodne z prawem.
Miałem podobną sytuację jadąc do Białegostoku krajową jeszcze starą "8semką" przed remontem... Miałem poczciwego Golfa 3 1.9tdi a przede mną jechał gość bodajże Volvo S40... Starałem się go wyprzedzić bo jechał dosłownie jak piz** jakaś, ale niestety kończyło się tak jak na filmie ... Do Białego zostało dosłownie kilkanaście km więc przemęczyłem się i czekałem na pierwsze "czerwone" światło )) gość podczas postoju miał szczęście, że był pierwszy na światłach bo historia skończyłaby się inaczej ) w ostatniej chwili zobaczył mnie biegnącego ze swojego samochodu, a ja jedynie zdążyłem zostawić ślad soczyście odciśniętej pięści w jego tylnym błotniku
tak jest jak pizda bierze się do wyprzedzanie w swoim złomie z 1.2 pod maską na LPG (bo to ekonomicznie)
mocy przybywaj!
trzeba znać swoje miejsce w szeregu!
mocy przybywaj!
trzeba znać swoje miejsce w szeregu!
Jechałbym za taką kurwą do końca jego podróży po czym wypierdoliłbym mu sztukę w ryj. Samosądy nie są dobre, ale skuteczne. Co z tego, że taki idiota dostanie 500zł mandatu skoro dalej będzie robił to samo. Jak straci kilka zębów i zostawi kilka tysięcy u dentysty to może będzie inaczej.
Napisz jaką masz kamerkę, bo się przymierzam do zakupu a nie chciałbym przez przypadek na tą trafić
Chyba nie ma większej głupoty niż odwalanie takich rzeczy na publicznych drogach, narażając przy tym życie swoje i innych. Miałem podobną sytuację w niedzielę wieczorem, wracając z Warszawy. Jechał przede mną focus, w niesamowicie wkurwiający sposób - 85km/h, by nagle zwolnić do 70km/h, a następnie znowu przyśpieszyć (cały czas w terenie niezabudowanym). Miejsca na wyprzedzanie było mało, ale chcąc nie chcąc musiałem go wyprzedzić. No i podczas wyprzedzania tego idioty, zaczął przyśpieszać, pomimo tego, że z przeciwka zbliżał się już samochód, a ja byłem już na jego wysokości na lewym pasie. Nie mieści mi się w głowie, jakim debilem trzeba być, by robić takie rzeczy...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów