18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 18:17
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:14
Na początku zaznaczę, że całość jest napisana przeze mnie (powołując się głównie na 3 źródła, z których będę brał cytaty – nie będę ich zaznaczał ze względu na lepszą przejrzystość tekstu). Może niektórych to zaciekawi.

Historię tą znalazłem na pewnym forum, którego link podaję w źródłach. Było to w dziale zatytułowanym „creepypasta”, czyli takich niby strasznych bądź niepokojących historyjek, które miały się dziać naprawdę.
Jeśli ktoś wie czym jest „creepypasta” to zdaje sobie sprawę, że na początku było to całkiem ciekawe zjawisko, zajmujące się wyszukanymi dziwacznymi/niepokojącymi znaleziskami w internecie (i nie tylko). Jest to zapoczątkowane przez środowisko 4chan.
Aktualnie, niema co zwracać uwagi na te historyjki, gdyż praktycznie wszystkie są wymyślane przez niespełnionych pisarzy horrorów w wieku gimnazjalnym
Ale mimo wszystko da się tam znaleźć pewne perełki, dziejące się prawdopodobnie naprawdę.

Ta „historia” - którą przedstawię - opowiada o kobiecie nazwanej przez internautów Chip-chan (prawdziwe imię i nazwisko nie jest znane). Dlaczego przez internautów? Ano dlatego, że to internauci z jakże nam znanego 4chana odkryli to dziwne zjawisko. Zaczęło się to 6 sierpnia 2011 roku, kiedy to ktoś w sekcji /x/ w wątku podglądania kamerkami internetowymi (ponoć często bez zgody osoby zainteresowanej ) przysłał link do kamer umieszczonych w jakimś mieszkaniu. Na widoku jednej z kamer była widoczna kobieta leżąca w dosyć nienaturalnej pozycji.

Komentarz gościa, który przesłał ten filmik:
"Jakaś laska, siedząca na krześle z podkulonymi nogami, wszędzie dookoła jej biurka i na oknach porozwieszane są znaki w języku koreańskim. Myślę że jest martwa”.

To, co się działo na 4chanie po tej wiadomości jest dosyć długie, dlatego przedstawię resztę historii w skrócie.
Okazało się, że kobieta „tylko” śpi. Dlaczego „tylko”? Bo spała przez niewyobrażalny okres czasu, bez ruchu i w wyjątkowo niewygodnych pozycjach, Ludzie zaczęli się zastanawiać co znaczą tez znaki porozsypywane w jej mieszkaniu. Co z tego wyszło? To:
„Nie możesz zmusić osoby aby była nieprzytomna tylko od 7 do 10 po południu”
-„Nie daj się oszukać/Nie daj się ogłupić”
-„Zawsze, wcześnie rano/Codziennie, samym rankiem”
-„Jeżeli ktoś przyjdzie, to sparaliżuje (w domyśle, tą osobę)”
-„Nie mogę przestać/Nikt mnie nie powstrzyma”

To jest tylko część. Nie wszystko dało się rozczytać, wynikało to z tego, że ta kobieta pisała te znaki dosyć niejasno, tak jakby koreański nie był jej ojczystym językiem. Ale jaka jest prawda to już nie wiem. Aż tak się w ten temat nie zagłębiałem.

Anonymous znaleźli jej blog, gdzie mówi o jakimś skorumpowanym gliniarzu prześladującym ją i który wszczepił jej w ciało jakiś chip nazywany przez nią „verichip”. Ten chip ma kierować jej snem (tzn. długości spania - tak przynajmniej wynika ze źródeł). Kobieta ma rozstawione kamery wokół jej mieszkania, których jest świadoma, także zapewne sama je rozstawiła. Rzadko (jeśli kiedykolwiek) opuszcza swoje mieszkanie, śpi 12+ godzin dziennie (ponoć na początku spała około 20h i tylko na 4h się budziła). Resztę dnia siedzi przy laptopie. Wydaje się wyjątkowo nieobecna, letargiczna, wyczerpana. Ponoć zachowuje się tak od 2009 roku. Mówi, że nie może opuścić swojego mieszkania z powodu tego chipu, boi się skontaktować z policją z powodu tego gliniarza, którego nazywa na blogu „P” (ten inicjał pojawia się też na jej zapisach rozrzuconych wokół mieszkania). Kobieta pisze też, że ten gliniarz ją prześladuje/atakuje w mieszkaniu i wtedy obraca kamerę w inne miejsce lub ją wyłącza("But the psycho cop P disables the cam before he attacks me, sometimes changes the direction of the focus of cam showing the closet." - z jej bloga).
Twierdzi także, że kamera zatrzymuje się zawsze w okolicach 7-10pm czasu koreańskiego, chociaż czas na kamerze dalej leci. Ponoć to prawda z tego co piszą anononymous, ja nie sprawdzałem.

Według ludzi interesujących się tym tematem wynika z tego zajebisty przejaw schizofrenii paranoidalnej połączonej z narkolepsją, który możemy oglądać na własne oczy, w dodatku na żywo. Jedyne co temu przeczy (oprócz rzeczy wspomnianych wyżej), to fakt, że paranoik raczej nie mógłby tak spokojnie wytrzymać ciągłego obserwowania przez kamery, oraz to, że taką osobę ktoś musi utrzymywać! Ale pamiętam, kiedyś czytałem, że u skośnookich jest dosyć powszechna aspołeczność w naprawdę zaawansowanym stopniu. Takim, że potrafią kilka miesięcy, czy lat siedzieć w mieszkaniu bez wychodzenia "and nobody gives a shit". Może to ma coś z tym wspólnego.

Dla tych co przetrwali ten tekst, pozostawiam na koniec istną perełkę, czyli livestreama z tego cie się dzieje w jej mieszkaniu. Fajnie oglądać na żywo jak ktoś się niszczy szkoda tylko, że mało ciekawe.

aassdd.viewnetcam.com/CgiStart?page=Multi&Language=0&Page=1&am...

(czasem ta druga - a zarazem ważniejsza - kamerka jest niedostępna, ale wystarczy odświeżyć kilka razy i działa [przynajmniej u mnie])

I jeszcze kilka obrazków z przeszłości, aby pokazać jak typka jest pierdolnięta.
i.sadistic.pl/pics/5b7a2b6681da.gif
i.sadistic.pl/pics/653991587c12.png
Więcej obrazków w źródłach, dałem tylko 2 losowe. Jestem leniwy.

Źródła:
paranormalne.pl
verichipchan.blogspot.com/
chip-chan.tumblr.com/
I jeszcze kilka dla bardziej zainteresowanych (z nich nie korzystałem):
blog.naver.com/qewwer/80061575421 - jej blog (w koreańskim )
verichip4criminal.wordpress.com/ - blog tłumaczony na angielski (możliwe, że przez nią, ale tu mogę nie mieć racji)
archiwa 4chana:
chanarchive.org/4chan/x/17320/okay-new-chip-chan-thread-new-idea-chip-...

chanarchive.com/4chan/x/17367/new-chip-chan-thread-post-theories-trans...
Zgłoś
IGotYouDancing 2011-12-22, 13:25
303 napisał/a:

SS jak wychodzi:
i.sadistic.pl/pics/4ebc850089ba.png
Wyjście zajęło jej jakieś 6h, wcześniej cały coś wyszywała na bluzie czy torbie.

może podawanie jej mejla to nie najlepszy pomysł, zaraz się zleci paru niedzielnych sadystów z rocznika 1998 i młodsi.

to jednak wychodzi z mieszkania. Właśnie teraz też oglądam, jakieś nowe plakaty porobiła, i chyba znów wyszła.
a to wyszywanie mega długo jej zajmowało, widać było że jej na tym zależy. to wygląda na jakieś napisy.

Public Warning!
Zgłoś
m................3 2011-12-22, 17:20
a może ktoś podać linka do tej 3 kamery?
Zgłoś
g................3 2011-12-22, 18:14
2 kamery są w temacie.3 kamera znajduje się w komentarzach.2 strona o ile dobrze pamiętam.Jest to jej kanał u stream,który teraz nie działa.
Zgłoś
miedziak 2011-12-22, 18:40
o kurwa, suka właśnie nie śpi i coś robi przy kompie

Zgłoś
Najtmer 2011-12-22, 19:06
Oglądam ją od jakiegoś czasu, jedyne co można o niej powiedzieć to to że jest chora na jakąś schizofrenie, potrafi kilka dni pod rząd dosłownie przespać a następnie zmienia się całkowicie i zachowuje miarę normalnie, wychodzi z domu, zmienia ubrania itp, też dostałem od niej tego mejla w którym pisze, że nie wie co się działo przez 10 godzin... kiedy to właśnie miała dzień w którym nie spała wcale i nic się złego z nią działo, chyba nawet wtedy wyszła z domu.

DONT PUSH ME!?
Zgłoś
IGotYouDancing 2011-12-22, 19:19
O co chodzi z tym że nie wiedziała co się działo przez 10 godzin? kamery się wyłączyły?
sprawa staje się coraz bardziej poplątana. nie wiem czemu, ale ma coś w tej swojej twarzy, co sprawia że jakoś robi mi się jej żal. w ogóle ładna laska z niej, czemu siedzi jak pryszczaty gimbus w domu?

Public Warning!
Zgłoś
g................3 2011-12-22, 20:34
Kamera się wyłączyła i była nie świadoma tego przez 10h.
Zgłoś
IGotYouDancing 2011-12-22, 20:36
gotiman13 napisał/a:

Kamera się wyłączyła i była nie świadoma tego przez 10h.

i tego się tak przestraszyła? normalna rzecz, czy ona myśli że psycho P jej się schował w firance, i jej wyłączył kamery?

poza tym, co do psycho P : ona mówi że przychodzi do niej i ją atakuje, i przestawia kamery a inne strony - widzieliście coś takiego?

Public Warning!
Zgłoś
g................3 2011-12-22, 20:49
Kto wie co się działo przez te 10 h.
Zgłoś
IGotYouDancing 2011-12-22, 21:14 1
gotiman13 napisał/a:

Kto wie co się działo przez te 10 h.

a ona się na ten temat nie wypowiada? wydaje mi się, że dopóki jest pod obserwacją kamer, i ludzi [a czasem nawet 2500 osób ją ogląda] jest całkowicie bezpieczna. Biedna dziewczyna, naprawdę, skoro już wychodzi z domu, niech wyjdzie, i niech nie wraca do tego przygnębiającego pokoju. W ogóle, to mnie zastanawia jedno: czemu ona sobie tak zycie marnuje? wyszłaby, znalazła chłopaka, bo brzydka nie jest, wręcz przeciwnie. Gdyby się tylko w końcu normalnie ubrała, i zaczęła o siebie dbać, to mniam! szkoda że z Korei jest, brałabym ją, dobra dupa, może być sobie psychiczna, ale jest naprawde fajna, azjatki ogólnie są świetne.

znany jest adres ChipChan. Na czacie, jakiś chłopak dał link:
local.daum.net/map/index.jsp?t__nil_bestservice=map
i kazał wpisać: "연희동89-25." [Gotiman, to chyba ty z nim gadałeś, co? )] i trzeba uruchomić kamerkę która jest po prawej stronie- nie wiem jak mi się to udalo, ale mam widok na jej ulicę, mogę obracać kamerkę jak chcę, widać każdy dom bardzo dokładnie...

Ktoś z Seulu na pewno się zajmował choć troche tą sprawą, ale jak widać tam ludzie tacy skorzy do pomocy to raczej nie są. ludzie na świecie poruszeni, a oni mają gdzieś. straszne.

Public Warning!
Zgłoś
g................3 2011-12-22, 21:14
Przecież ona się boi... albo naprawdę ją ktoś prześladuje albo jest zwyczajnie pojebana co nie zmienia faktu,że nie wyjdzie z tego pokoju.
Zgłoś
$omator 2011-12-23, 3:35
jak wychodzi to pewnie spać poza domem :d

ten adres local.daum.net/map/index.jsp?t__nil_bestservice=map
to przecież STREET VIEW jest kitajski ))
Zgłoś
AngryCow 2011-12-23, 12:18
i jak tam, wiecie coś nowego ?
Zgłoś
IGotYouDancing 2011-12-23, 12:43
AngryCow napisał/a:

i jak tam, wiecie coś nowego ?

Kompletnie nic. wczoraj wieczorem jak ją oglądałam, to u nich musiał być wczesny ranek - i nie było jej ani w kuchni, ani w pokoiku. Teraz u nich jest...czekaj.. 20:35- i śpi. pewnie znów obudzi się ok. 1-2 w nocy czyli u nas o jakieś 18:00, i będzie siedzieć przy kompie.

ja się ciągle przejmuję tymi serwetkami na klawiaturze, bo wczoraj padlo, że może ona zakrywa klawisze, po których stuka, ale czy ona myśli że wszyscy będą chcieli rozszyfrować co ona pisze?
i ta jej torba, na której coś wyszywała. Powydziergiwała sobie na niej napisy, ubrała się jak ninja, i wyszła z domu, ktoś wyżej dał screen. ja to bym chciala wiedzieć, czy można jakoś zobaczyć gdzie ona idzie... na tej kamerce jej ulicy widać ludzi? czy tylko widać budynki, i domy? jak widać też ludzi, to można ją pośledzić.

Public Warning!
Zgłoś
g................3 2011-12-23, 17:19
Myślę,że jej nie można pomóc bo ona tego nie chce...A teraz zobaczę czy mi może na e-maila odpisała

h4wks99 napisał/a:

A mnię troche zastanawia dla czego teraz kiedy ona śpi na ekranie jej leptopa ( coś się dzieje) tzn tak jakby ktoś scrollował stronę, pojawia sie okienko typu filmik na yt, poyem jakies miniatury zdjęć i na nowo jakaś strona, nie potrafię tego wyjasnić

Ona ma pewnie playliste puszczoną.Z youtuba i jak się jeden film wyłączy to się włącza następny.Ona ma kanał na youtube.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów