Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
czyli wg waszego poglądu mozna powiedziec "kula" na nabój z pistoletu lub karabinu.. ale nie można powiedzieć "kula" na pocisk z czołgu??
te dekle piszące to posick nie kula wiecie że pojęcie "kula" wywodzi się z początków broni palnej z XIV wieku i nawiązuje do kulowatego kształtu początkowych pocisków? poprawiając kogoś kto napisał "kula" że to w istocie "pocisk" ... macie świadomość że "kula" odnosi się zarówno do "pocisku" w tym przypadku jak sami zauważyliście do pocisku armatniego/czołgowego, ale też do "naboju" czyli takiej kuliki z pistoletu?
czyli wg waszego poglądu mozna powiedziec "kula" na nabój z pistoletu lub karabinu.. ale nie można powiedzieć "kula" na pocisk z czołgu??
Pocisk artyleryjski, a nie pocisk z czołgu. I nie, nie można. Każdy kto mówi o pociskach kule, ten jest czopem w dupie.
te dekle piszące to posick nie kula wiecie że pojęcie "kula" wywodzi się z początków broni palnej z XIV wieku i nawiązuje do kulowatego kształtu początkowych pocisków? poprawiając kogoś kto napisał "kula" że to w istocie "pocisk" ... macie świadomość że "kula" odnosi się zarówno do "pocisku" w tym przypadku jak sami zauważyliście do pocisku armatniego/czołgowego, ale też do "naboju" czyli takiej kuliki z pistoletu?
Tak i nie. Zgadzam się, że można utożsamić pocisk z kulą jak najbardziej, kulę z pociskiem artyleryjskim jednocześnie też chociaż to tak jakby na krążownik czy lotniskowiec mówić łódka.
Na pewno nie można mówić pocisk czy kula wymiennie z nabojem! Nabój to scalona amunicja w skład, której wchodzi pocisk (kula), łuska, materiał miotający i materiał inicjujący (spłonka).
przecież takie pociski to chyba kurwa tylko okręty niszczyciele mają
Niszczycieli są raczej małe, myślałeś że coś wiesz, ale jedynie wiesz że jest statek o nazwie niszczyciel.
przecież takie pociski to chyba kurwa tylko okręty niszczyciele mają
przegapiles chyba moment bo juz sie nie montuje duzej artylerii na okretach
Co może zrobić kula z ludzkim ciałem
To je przecie kurwa jebany Bullet Bill z gry Super Mario
Nigdy nie lubiłem tych skurwieli...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów