Witajcie pełnoletni sadole. Jako ,że od dłuższego czasu stałem się wielbicielem piw regionalnych a wielkim przeciwnikiem koncernowych "sikaczy" chciałbym polecić wam piwo "Miłosław Niefiltrowane" z małego browaru "Fortuna". Ponieważ zacząłem dostrzegać zmiany w smaku, barwie oraz składzie wielu piw ,które do tej pory spożywałem postanowiłem zacząć kosztować innych nektarów. Po wielu dyskusjach z browarnikami, dystrybutorami, dostawcami oraz osobami prywatnymi zajmującymi się warzeniem własnego piwa zechciałem zdegustować innych mniej znanych marek. Natrafiłem na mało znane piwo "Miłosław Niefiltrowane" i z całego serca chciałbym polecić je każdemu koneserowi tegoż to trunku. Poniżej przedstawiam dane oraz wygląd tego piwa.
Miłosław Niefiltrowane to naturalnie mętne, rześkie jasne piwo o tradycyjnym smaku. Powstaje tak, jak w czasach, gdy nie znano jeszcze technologii filtracji. W trakcie leżakowania drożdże niespiesznie osiadają na dnie zbiornika. Niewielką ich część można odnaleźć w butelce z piwem.
Piwa Miłosław warzone są przy użyciu tradycyjnych otwartych kadzi. Dzięki tej metodzie nasze piwa powstają tak jak chciała natura: bez pośpiechu, z dbałością o smak i aromat.
Piwo dolnej fermentacji, pasteryzowane. Zawiera słód jęczmienny i pszenicę niesłodowaną. Zawiera osad drożdżowy.
Zawartość alkoholu: 5,5% obj.
Zalecana temperatura spożycia: 4-6°C
Zawartość ekstraktu 12,5% wag.
Dodam od siebie mniej wprawionym osobom ,że piwo to nie jest koncerniakiem lanym z zagęszczaczy tylko wolno warzonym piwem dolnej fermentacji czyli drożdże opadają na spód fermentatora.
Po wielu spożytych Miłosławach nie odczuwa się zatrucia alkoholowego (badanie na szerokiej gamie znajomych konsumentów) ,którzy po odejściu od popularnych marek pozostają przy w/w.
Z całego serca zachęcam pełnoletnich użytkowników do śmiałego próbowania trunku i polecenia po ekstazie swoim znajomym.
[img:1]https://i.sadistic.pl/pics/77057f1e7cb9.jpg[/img:1]