Jest to nic innego jak drukarka 3D, która formuje w piasku za pomocą skupionej wiązki światła warstwa po warstwie np projekt CAD
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
Już widzę jak zapierdalam na jakiś Dakar, aby zrobić sobie z piasku popielniczkę.
Wygląda jak kilka sklejonych suchych psich gówien. Nie dało rady czegoś konkretnego? Gołą babę. Albo chuja chociaż...
mały błąd w opisie jak już to na filmiku przedstawiony jest system CAM a nie CAD, CAD jest to komputerowe wspomaganie projektowania a on tu nic nie projektuje, a wytwarza czyli system CAM tak dzisiaj mam kolokwium z systemów CAD/CAm
Rapid Prototyping na pełnej kurwie:D
To jest system CAM, CAD jest wtedy, kiedy coś się projektuje (projektowanie wspomagane komputerowo), a CAM służy do wytwarzania, oczywiście wspomaganego komputerowo. Na filmiku gość wytwarza detal drukarką 3D (tzw. RepRap), dodam że amatorską maszynką.
Jak ktoś chce, to mogę zainteresowanym przesłać parę projektów, informacji, dokumentacji wytwarzania tym systemem (siedzę w branży CNC już od ładnych kilku lat).
To jest system CAM, CAD jest wtedy, kiedy coś się projektuje (projektowanie wspomagane komputerowo), a CAM służy do wytwarzania, oczywiście wspomaganego komputerowo. Na filmiku gość wytwarza detal drukarką 3D (tzw. RepRap), dodam że amatorską maszynką.
Jak ktoś chce, to mogę zainteresowanym przesłać parę projektów, informacji, dokumentacji wytwarzania tym systemem (siedzę w branży CNC już od ładnych kilku lat).
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów