18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Gonzo8 2013-07-18, 19:36 6
sadistic.pl/rybi-pasozyt-vt22653.htm
Zgłoś
adimier 2013-07-18, 19:36 1
a to nei jakis fake? dziwne ze tak po lini prostej i do tej bransoletki jakby była z magnesu
Zgłoś
Marcellox 2013-07-18, 19:36 24
Cymothoa exigua - gatunek pancerzowca z rodziny Cymothoidae. Długość ciała zwierzęcia wynosi od 3 do 4 cm. Pasożyt atakuje język, wchodząc do jamy gębowej ryb przez skrzela. Wysysa krew dzięki pazurom na trzech przednich parach nóg. Gdy pasożyt rośnie, coraz mniej krwi dostaje się do języka, który ostatecznie zanika. Pasożyt zastępuje wtedy język ryby przez przyłączenie swojego własnego ciała do mięśni końca języka. Ryba może użyć pasożyta, jak normalnego języka. Cymothoa exigua nie powoduje jakichkolwiek innych uszkodzeń u ryby[1]. Jest to jedyny znany pasożyt funkcjonalnie zastępujący narząd nosiciela.

Jednak nie ma to jak wiki
Zgłoś
Lolo18 2013-07-18, 19:38 1
To jest z filmu nie pamiętam jak się nazywał oglądałem go ostatnio.
Zgłoś
Pseudolistonosz 2013-07-18, 19:38
Pasożytniczy skorupiak Ceratothoa italica. Bytuje w jamie gębowej ryb i odżywia się krwią.
Zgłoś
wielq 2013-07-18, 19:43 9
Zgłoś
Zadziorna 2013-07-18, 19:50
@Fasolaka
to ty chyba nigdy pijawki nie widziałeś...
Zgłoś
Al-Yazir_Ima_Fhatti 2013-07-18, 20:17
i ta franca zastępuje język u ryby i tak sobie pływają do ustanej śmierci i dziela sie pokarmem taka to się umie ustawić
Zgłoś
BrunoL 2013-07-18, 20:35
Niestety ale nie jest Cymothoa exigua ponieważ nie atakują one czegokolwiek lub kogokolwiek zbliżającego się do otworu gębowego nosiciela oraz jak każdy pasożyt posiadają kolor biały, ubarwienie jak w tym wypadku czarne było by dla pasożyta zbyt dużym ubytkiem energetycznym, one nie potrzebują się kamuflować, proszę zaobserwować u innych pasożytniczych form życia. Proszę więc o inne bardziej trafne odpowiedzi niż ta "najlepsza"...
Zgłoś
keremere22 2013-07-18, 20:49
Można powiedzieć że rybi tasiemiec o.O
Zgłoś
s................r 2013-07-18, 20:49
Hmm, opis z wiki brzmi zupelnie jak moja stara.
Zgłoś
JaeGa 2013-07-18, 20:50 2
Jest czy nie, znalazłem filmik warty uwagi :o
Zgłoś
Rakiz 2013-07-18, 21:11
Mały karp. A jak niby inaczej rozmnażają się ryby?
Zgłoś
Nizzur 2013-07-18, 22:13
Skarabeusz jak chuj pewnie już go wpierdolił.
Zgłoś
dennykropka 2013-07-18, 22:53 3
Nie jest to czasem Nerocila acuminata?
http://dailyparasite.blogspot.com/2010/10/october-15-nerocila-acuminata.html
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem