Lipton92 napisał/a:
A jakie ma znaczenie, kto ostatni zdobył medal? Sebastian Kawa jest dominatorem szybownictwa, więc nie siatkówka, a loty szybowcowe sportem narodowym Polaków są. Tak?
A kto powiedział, że siatkówka ma być sportem narodowym? Chyba probujesz włożyć mi w usta coś czego bym nie chciał
Piłka nożna jest sportem narodowym czy tego chcemy czy nie, bo sportu narodowego niestety się nie ustanawia. Sport narodowy to taki, który jest szczególnie popularny w kraju więc na tym polu nie jesteśmy oryginalni (przypuszczam, że sukcesów Pana Kawy poza jego rodziną i pracownikami lotniska nikt nie śledzi).
A medale mają dla mnie o tyle znaczenie, ze szkoda czasu na sledzenie rozrywek reprezentacji, która nawet się specjalnie nie kryje z tym, że ma w dupie swoje występy z godłem na piersi
wojak1206 napisał/a:
Pasterzyku, przejrzyj sobie wyniki i rankingi(skoro je tak lubisz) z lat 2006/2008. Oglądałeś mecze 15 lat temu skoro mówisz, że nasza reprezentacja od kilkunastu lat daje dupy? Jakoś mi się nie wydaje, żeby 4 latek był zagorzałym fanem piłki nożnej...
Ta reprezentacja jest w rankingu nizej niż takie potęgi jak Kongo (22 miejsca), Burkina Faso (22 miejsca) czy Gwatemala (13 miejsc), w których pewnie do dziś gra się owczym żołądkiem. Na taką pozycję nie pracuje sie rok czy dwa, więc wydaje mi się,ze stawanie w ich obronie jest nie na miejscu.