Według raportu Banku Światowego, w 2020 roku
ponad 40% populacji Afryki Subsaharyjskiej żyło poniżej międzynarodowej granicy ubóstwa (1,90 USD dziennie). Przyczyną są m.in. skutki kolonializmu, nierówności w handlu globalnym, konflikty zbrojne i brak infrastruktury
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jedynym skutkiem kolonializmu jest, że wszyscy nie żyją w chatce w gówna i zabijają się nawzajem dzidami.
Takie pierdolenie, że jakby nie cywilizacja białych to by swoją zbudowali hahaha
Jedynym skutkiem kolonializmu jest, że wszyscy nie żyją w chatce w gówna i zabijają się nawzajem dzidami.
Takie pierdolenie, że jakby nie cywilizacja białych to by swoją zbudowali hahaha
Ja jestem za tym, aby wpuścić do Europy wszystkich czarnych, a my w zamian, pojedziemy do Afryki. Jestem przekonany że za kolejne 100lat czarni z powrotem by płynęli na pontonach do Afryki, bo sami by sobie nie radzili, po za tym bez białych nie przeżyliby pierwszej mocniejszej zimy. Wtedy moglibyśmy ponownie zasiedlić Europę, dzięki czemu Afryka i Europa była by wspaniała, czyli biała.
Ja jestem za tym, aby wpuścić do Europy wszystkich czarnych, a my w zamian, pojedziemy do Afryki. Jestem przekonany że za kolejne 100lat czarni z powrotem by płynęli na pontonach do Afryki, bo sami by sobie nie radzili, po za tym bez białych nie przeżyliby pierwszej mocniejszej zimy. Wtedy moglibyśmy ponownie zasiedlić Europę, dzięki czemu Afryka i Europa była by wspaniała, czyli biała.
Nie trzeba tego sprawdzać, bo już to przerobiliśmy w RPA, albo tego co się dzieje na Haiti a jak się wysłało białych przestępców do Australii to zbudowali zaawansowany kraj.
Dokładnie. Liberia i Etiopia nigdy nie były koloniami a takie same ubóstwo, bród, smród, choroby, szamanizm i chatki z gówna jak w reszcie czarnuchowa.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów