18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 17:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
🔥 Lekcja historii w picułce - teraz popularne
Część I.

Część II.

Może przyda się niektórym sadolom, żeby w razie czego nie wychodzili z tępym nożem poza swoje 4 ściany

Polecam cały kanał na YT /user/KOLTERtv/

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Zgłoś
basior88 2013-05-16, 17:47 1
Koleś gada 11 minut jak naostrzyć nóż... Da się? Da się Teraz pół godzinny wykład jak poprawnie posługiwać się kranem.
Zgłoś
DiesIrae 2013-05-16, 17:53
Amatorka... mógłby pobierać nauki u krakowskich 'miszczów' maczety

You must die I alone am best
Zgłoś
mietkoff 2013-05-16, 18:50 3
Dobra większość sadoli trzyma nóż żeby sobie ukroić kotleta, albo posmarować kromkę albo ją sobie z bochenka odciąć. Mniejsza część używa noża do pracy, i to dla tych ludzi przeznaczony jest ten materiał. A pseudo krakowskich rzeźników odsyłam do psychiatryka bo qurwa trzeba nie mieć honoru żeby kolesiowi bez kosy sprzedać kose... Pozdrawiam Ślusarzy, Rzeźników, Górników i innych zawodów których Tutaj nie wymieniłem za to że dobry nóż to dobre narzędzie w ich pracy !!!
Zgłoś
C................n 2013-05-16, 18:58 1
Zbieram i ostrzę noże, a te filmiki akurat są dobre polecam kanał z tym panem na yt: survivaltechtv
pozdrawiam użytkowników knives.pl
Zgłoś
vi3dr0 2013-05-16, 20:09
Stary materiał, polecam nowy

watch?v=oGw2-uGMCw4
Zgłoś
Ranger 2013-05-16, 22:11 1
Gość, który kręci ten filmiki nazywa się Paweł ''Super'' Supernat i obecnie pracuje w swojej firmie survivalowej ''Survivaltech''.
Powiem tak - gość jest naszym Bear'em Gryllsem. I nie mówię tutaj niestety o tych pozytywnych cechach, jak wiedza czy umiejętności, ale o robieniu show.
Gość szczyci się, że służył w jednostkach specjalnych, a po prostu odbębnił zasadniczą służbę w 1PSK(a jak wyglądała zasadnicza to chyba każdy wie...).

Ostatnio rozdmuchali w mediach swoją wyprawę ''survivalovą'' - przejść całe wybrzeże ze sprzętem w reklamówkach z biedronki. W końcu okazało się, że zabrali ze sobą jeszcze kupę sprzętu po kieszeniach, nerki, turystyczne jedzenie w proszku tzw. ''liofilizaty'', a tuż po rozpoczęciu wędrówki zrobili sobie z tych reklamówek prowizoryczne plecaki. Ich wyprawa ograniczała się do maszerowania przed siebie i spaniu w terenie, ale rozdmuchali to, jakby się wybierali na nieznany ląd...
W dodatku wystąpił w ''Rozmowach w toku'' przez co straciłem do niego jakikolwiek szacunek.

No i przy okazji gość podpierdolił pewnemu forumowiczowi pomysł na kuchenkę survivalovą. Pewien facet zaprojektował kuchenkę, która mieści się w kieszeni i można w niej palić czym tylko się dysponuje - od drewna po różnego rodzaju śmieci. Super zerżnął projekt, dowiercił parę dziurek i sprzedaje pod swoim szyldem za niezłą kasę...
Zgłoś
vi3dr0 2013-05-16, 23:37
Ranger napisał/a:

Gość, który kręci ten filmiki nazywa się Paweł ''Super'' Supernat i obecnie pracuje w swojej firmie survivalowej ''Survivaltech''.
Powiem tak - gość jest naszym Bear'em Gryllsem. I nie mówię tutaj niestety o tych pozytywnych cechach, jak wiedza czy umiejętności, ale o robieniu show.

Fakt, szkolenie dla Formozy robili przypadkiem i na spontanie, też wcześniej nikt nie sprawdzał ich kompetencji. Szkoda, że dowództwo wcześniej Cię nie spytało, pewnie zmieniliby zdanie
Cytat:

No i przy okazji gość podpierdolił pewnemu forumowiczowi pomysł na kuchenkę survivalovą. Pewien facet zaprojektował kuchenkę, która mieści się w kieszeni i można w niej palić czym tylko się dysponuje - od drewna po różnego rodzaju śmieci. Super zerżnął projekt, dowiercił parę dziurek i sprzedaje pod swoim szyldem za niezłą kasę...

Znowu bredzisz.

1. Sadowski nie zaprojektował tej kuchenki, a sam podpierdolił projekt zza oceanu, wprowadzając kilka kosmetycznych zmian.
2. Początkowa współpraca między nimi nie wypaliła, kasa nie mogła plynąć do "projektanta" na lewo, bo księgowosć musi się zgadzać. Gość firmy/dzialalności nie otworzył, więc się skończyło. Obecnie dogadał się z Khaki i oni rozprowadzają jego kuchenki.

Skąd żeś wziął te informacje? Na tacticalu wszystko wyprostowane dawno temu. Nie doczytałeś, cyz tylko chciałeś wykorzystać niewiedzę innych i podbić sobie bębenek?
Zgłoś
Ranger 2013-05-17, 0:09 1
Cytat:

Fakt, szkolenie dla Formozy robili przypadkiem i na spontanie, też wcześniej nikt nie sprawdzał ich kompetencji. Szkoda, że dowództwo wcześniej Cię nie spytało, pewnie zmieniliby zdanie

Szkolenie dla Formozy zrobił, bo takie rzeczy rozstrzyga przetarg
Z tego, co wiem to Formoziaki i tak w zasadzie wszystko już potrafili, a nawet sprzedali Superowi kilka patentów, których nie znał.

Cytat:

Skąd żeś wziął te informacje? Na tacticalu wszystko wyprostowane dawno temu. Nie doczytałeś, cyz tylko chciałeś wykorzystać niewiedzę innych i podbić sobie bębenek?

Ja po prostu jestem obiektywny. Nawet jeśli ''projektant'' ten kuchenki podpierdolił patent zza oceanu to zrobił to jako pierwszy, a to też ma znaczenie. Skoro się nie dogadali to Super mógł podpierdolić inny patent albo zrezygnować ze sprzedawania kuchenki.
Poza tym jeśli Khaki shop się dogadał, to Survivaltech też mógł.
Zgłoś
vede 2013-05-18, 17:37
Ranger napisał/a:

Gość, który kręci ten filmiki nazywa się Paweł ''Super'' Supernat (...) sprzedaje pod swoim szyldem za niezłą kasę...

Niestety, zgadzam się.
Początkowo sam się zafascynowałem gościem, ale doczytałem i wychodzi na to, że to jeden wielki "szoł"...
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów