Polimat(czyli Bogusław Junior Wołoszański, podpisujący się również jako Radek Kotarski) dementuje ciekawostki i historie na temat głupoty/zacofania Alberta Einsteina.
Polimat(czyli Bogusław Junior Wołoszański, podpisujący się również jako Radek Kotarski) dementuje ciekawostki i historie na temat głupoty/zacofania Alberta Einsteina.
Polimaty: Einstein zdawał maturę w Aargau w Szwajcarii, gdzie system ocen odpowiadał polskiemu systemowi.
Czyli: 6: sehr gut 5: gut 4: genügend 3: ungenügend 2: schlecht 1: sehr schlecht
To, że świadectwo jest w języku niemieckim nie oznacza, że zdawał maturę w Niemczech. Pozdrawiam
nie wiem czy wiecie, ale w niemczech 6 to jest polskie 1, a 1 to polskie 6.
tak jest teraz, ale czy było tak wtedy?
chuj go wie
Te oceny są w skali niemieckiej? Skoro tak to jak wiadomo jest to odwrotnością do naszych ocen tz. 6=1; 5=2; 4=3; 3=4; 2=5; 1=6. Pytanie tylko kiedy została wprowadzona skala niemiecka do ich systemu nauczania?
Zapytajcie jeszcze raz, może jednak macie rację.
I CHUJ!W niemczech 1 jest najwyższą oceną, 6 natomiast najniższą. Cała misterna teoria poszła w pizu o podłogę. Gdyby mi bardziej zależało na takich gównianych filmikach, to bym do nich napisał, ale pierdolę.
Jestem ciekaw czy w tamtych czasach 6=6, bo dziś z tego co wiem to w szprechowych krajach 6=1, 5=2 itd.
to sa niemieckie oceny
nie wiem czy wiecie, ale w niemczech 6 to jest polskie 1, a 1 to polskie 6.
tak jest teraz, ale czy było tak wtedy?
chuj go wie
Te oceny są w skali niemieckiej? Skoro tak to jak wiadomo jest to odwrotnością do naszych ocen tz. 6=1; 5=2; 4=3; 3=4; 2=5; 1=6. Pytanie tylko kiedy została wprowadzona skala niemiecka do ich systemu nauczania?