📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
Cytat:
Jeszcze parę lat temu bym się śmiał, teraz mnie to przeraża. Ludzie depczą po swojej własnej kulturze i jeszcze się z tego kurwa cieszą...
Jak jesteś żyd, to zapraszam cię pod komorę.
gabrychchch napisał/a:
po czym dziadek wrócił do domu, otworzył piwnicę i zruchał wnuczkę
ładne ma pan fantazje panie proboszczu
Hahaha dobry dziadek ,u mnie wielebny ostatnio z okazji Nowego roku był jakąś minutę,zgarnął dolę i w zamian zapodał dobre słowo i dwie święte fotografie
"depczą po swojej własnej kulturze"
Własnej kurwa kulturze... taaa. Gdyby nie kościół to co nie mielibyśmy własnej kultury? Niby gdzie my żyjemy w Polsce czy w Watykanie?
"A ciekawostką jest to, że statystyka podaje"
Dane z frondy czy prawicowic.pl?
Własnej kurwa kulturze... taaa. Gdyby nie kościół to co nie mielibyśmy własnej kultury? Niby gdzie my żyjemy w Polsce czy w Watykanie?
"A ciekawostką jest to, że statystyka podaje"
Dane z frondy czy prawicowic.pl?
powinna byc druga częśc
czemu pan tak uważa?
a kim pan jest z zawodu?
kościelnym/proboszczem/organista
czemu pan tak uważa?
a kim pan jest z zawodu?
kościelnym/proboszczem/organista
pemb napisał/a:
"depczą po swojej własnej kulturze"
Kurwa nie. Kościół* to religia, a religia była ważnym (jak nie najważniejszym, bo... ustawodawczym?) elementem podczas formowania się państw** w Europie (i nie tylko). Bez Kościołów Chrześcijańskich to byś teraz napierdalał 5 razy dziennie głową w stronę Mekki. Nawet Mongołowie - plaga XIII w. Europy i Azji, której wszyscy się bali, przeszli na zorganizowaną religię, bo tak łatwiej było rządziło hordą. Trochę przestudiowania historii nie zaszkodzi o.O
- - -
*) Widzę, że przestrzegasz interpunkcji, więc: bez kościoła mielibyśmy swoją kulturę, bez Kościoła już nie.
**) Kościoły i inne zorganizowane religie można uważać za równie świeckie, co monarchie i cesarstwa; były (są?) ze sobą powiązane i nierzadko miały mało wspólnego z właściwą wiarą.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów