Rolniczy z programu: rolnik szuka żony i bardzo trudne pytanie
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
" uho82
bo rolnicy tacy są przeważnie, tępe chuje "
Przeważnie, to nie ładnie generalizować. Ten rzeczywiście, intelektem nie grzeszy.
Prawdziwi rolnicy posiadają jednak wiedzę na temat makro i mikroskładników, wiedzą co warto w danym miejscu wysiać, posadzić, czym herbicydować oraz kiedy i jakiego pestycydu użyć, by mieć zdrowy plon, i zwalczyć chwasty. Wie też, jakiego nawozu użyć, i w jakiej dawce.
Sam znam sadowników, którzy potrafią po drzewku czy też owocu rozpoznać, nie tylko gatunek ale i odmianę ( co w przypadku mnogości odmian jabłek, wiśni, czy śliwek do łatwych nie należy). Znają i są w stanie zidentyfikować mnóstwo chorób, szkodników i chwastów, wiedzą też, jak je zwalczać.
I takimi właśnie ludźmi są przeważnie rolnicy.
A co do strajków to temat rzeka, skoro gość wydaje więcej na pasze dla świń, niż weźmie za nie kasy, czy też więcej wydaje na opryski i nawozy, niż otrzyma za plony to nie dziwcie się, że strajkuje. Produkcji nie zmieni, bo za dużo wtopił w maszyny.
Czepiacie się drogich traktorów, koparka budowlańca tyle samo kosztuje, i jedni i drudzy muszą zainwestować w porządny sprzęt by zarabiać, jednak gdy w rządzie są ku...y to i jedni i drudzy mają kłopoty (pamiętacie ile firm budowlanych zbankrutowało przed euro?), I pamiętajcie wszyscy, nie strajkujący, że wasze 1800 na rękę, to 2500 brutto, a 3000 kosztów pracodawcy, a z waszej wypłaty zapłacicie jeszcze w trakcie zakupów akcyze i vat. Was też rząd rucha, odbierając ponad połowę dochodów.
bo rolnicy tacy są przeważnie, tępe chuje "
Przeważnie, to nie ładnie generalizować. Ten rzeczywiście, intelektem nie grzeszy.
Prawdziwi rolnicy posiadają jednak wiedzę na temat makro i mikroskładników, wiedzą co warto w danym miejscu wysiać, posadzić, czym herbicydować oraz kiedy i jakiego pestycydu użyć, by mieć zdrowy plon, i zwalczyć chwasty. Wie też, jakiego nawozu użyć, i w jakiej dawce.
Sam znam sadowników, którzy potrafią po drzewku czy też owocu rozpoznać, nie tylko gatunek ale i odmianę ( co w przypadku mnogości odmian jabłek, wiśni, czy śliwek do łatwych nie należy). Znają i są w stanie zidentyfikować mnóstwo chorób, szkodników i chwastów, wiedzą też, jak je zwalczać.
I takimi właśnie ludźmi są przeważnie rolnicy.
A co do strajków to temat rzeka, skoro gość wydaje więcej na pasze dla świń, niż weźmie za nie kasy, czy też więcej wydaje na opryski i nawozy, niż otrzyma za plony to nie dziwcie się, że strajkuje. Produkcji nie zmieni, bo za dużo wtopił w maszyny.
Czepiacie się drogich traktorów, koparka budowlańca tyle samo kosztuje, i jedni i drudzy muszą zainwestować w porządny sprzęt by zarabiać, jednak gdy w rządzie są ku...y to i jedni i drudzy mają kłopoty (pamiętacie ile firm budowlanych zbankrutowało przed euro?), I pamiętajcie wszyscy, nie strajkujący, że wasze 1800 na rękę, to 2500 brutto, a 3000 kosztów pracodawcy, a z waszej wypłaty zapłacicie jeszcze w trakcie zakupów akcyze i vat. Was też rząd rucha, odbierając ponad połowę dochodów.
Kurwa niedojeby jak tępą spierdoliną trzeba być żeby wierzyć, że to nie jest ustawione
@oczami20latki
jak czytam twoje posty to mam nieodparte wrazenie ze chcesz na sile zaistniec na tej stronie.
ale za chuja ci nie idzie.
jak czytam twoje posty to mam nieodparte wrazenie ze chcesz na sile zaistniec na tej stronie.
ale za chuja ci nie idzie.
MaszAyahuaskę napisał/a:
Ja pierdolę Karol to się chyba kąpie we formalinie.
albo tak go wysuszyło od tych jego anegdotek
Ja znam wielu rolników, którzy elegancko prosperują i do debili bym ich nie zaliczył, a do ogarniętych ludzi, którzy jeszcze stanowią bastion normalności i poszanowania podstawowych wartości w tych dziwnych czasach wynaturzeń. O wiele więcej debilizmu widzę i słyszę w tramwaju jak rano jadę na uczelnie czy do pracy.
santaxl napisał/a:
protestuj więcej krusowa kurwo
saves napisał/a:
Jemu komornik powinien traktor zabrać. I tak pewnie używa go do pędzenia bimbru.
uho82 napisał/a:
bo rolnicy tacy są przeważnie, tępe chuje
Za duzo w dupce co? Półki sklepowe pelne zarcia, to mozna jechac po rolnikach...
jamall ma racje: jeśli nie posiadasz wiedzy jak prowadzić gospodarstwo skazujesz się na porażke i głód.
Ale to jest oczywiste.
Telewizja lansuje rolników jako chciwych i niezadowolonych: dopłaty,nowy sprzet,tańszy krus od zus,
majątek w postaci ziemii, itd.
Chcą skłócić wszystkie grupy społeczne między sobą,chcą nas rozbić.
Ale to jest oczywiste.
Telewizja lansuje rolników jako chciwych i niezadowolonych: dopłaty,nowy sprzet,tańszy krus od zus,
majątek w postaci ziemii, itd.
Chcą skłócić wszystkie grupy społeczne między sobą,chcą nas rozbić.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów