kurwa, coś w tym jest
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
hessasin21 napisał/a:
@kilas88
Nie jestem maniakiem Tolkiena, ale nie przepuszczę takiego posta...
1 Tolkien już nie tworzy, chyba że ma bardzo dużą trumnę.
2. Nie porównuj opowiadacza oczywistości Coelho, do człowieka który we własnej głowie stworzył cały świat z kompletnymi rasami, ich legendami, językami i modelami zachowań. Człowieka, który znał ponad 30 języków, w tym polski.
Jak bardzo chcesz, to porównaj sobie:
Coelho pl.wikipedia.org/wiki/Paulo_Coelho VS J.R.R. Tolkien pl.wikipedia.org/wiki/John_Ronald_Reuel_Tolkien
Nie porównywałem ich inteligencji czy polotu, tylko podszedłem inaczej do problemu - Tolkien i Coelho to różne kategorie. Tolkien może być świetny w swojej kategorii (powieści fantasy), ale Coelho jest świetny w swoim (prawienie morałów i opowiastek). Jeden drugiego nie wyklucza, jeden i drugi jest najlepszy w tym co robi, jeden i drugi zapewne zbił na tym majątek i miał mnóstwo przyjemności przy trzepaniu tego siana. Nie ma dużej różnicy czy ktoś czyta Coelho czy Tolkiena, obaj tworzą swoje światy i nimi operują.
Tyle czasu oglądałam niekrytego i żałuję bo filmik tego pana są zaje**ste . Nie jestem miłośniczką czytania Tolkiena kojarzę z władcą pierścieni a Coelho nie znam w ogóle . Największy shit jaki kiedykolwiek czytałam to 2 i 4 tom Sagi zmierzch i szczerze mówiąc żałuję swojej głupoty . Może moja wypowiedź wam nie podpasuję ale musiałam wyrazić swoją opinię .
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów