Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
2) Skręcając w lewo, bezwzględnie musisz ustąpić pierwszeństwa pojazdom jadącym z na przeciwka
1)+2)=Wina kamaza.
Jak ktoś mówi inaczej, to prawo jazdy albo dostał za kartofle, albo autem jeździł tylko w NFS-ie.
ust. 7. Zabrania się wyprzedzania pojazdu silnikowego jadącego po jezdni:
1. przy dojeżdżaniu do wierzchołka wzniesienia;
2. na zakręcie oznaczonym znakami ostrzegawczymi;
3. na skrzyżowaniu, z wyjątkiem skrzyżowania o ruchu okrężnym lub na którym ruch jest kierowany.
ust. 9. Dopuszcza się wyprzedzanie w miejscu, o którym mowa w ust. 7 pkt 3, pojazdu sygnalizującego zamiar skręcenia, pod warunkiem że kierujący nie wjeżdża na część jezdni przeznaczoną do ruchu w kierunku przeciwnym.
EDIT: uzupełnienie o jeszcze jedną ustawę tego samego artykułu, żeby już nawet Tata Psychopata nie miał wątpliwości:
ust. 5. Wyprzedzanie pojazdu lub uczestnika ruchu, który sygnalizuje zamiar skręcenia w lewo, może odbywać się tylko z jego prawej strony.
LOL
Najgorsze jest to, że przez takiego idiotę w kamazie możesz stracić życie.
autor temat mieć prawko juz 12 lat a Ty skoro taki mądry jesteś to wytłumacz bo ja nie potrafie a inni też chętnie posłuchają jaki jesteś elokwentny
Nie ma pasów wytyczonych do kierunków jazdy, kierowca autobusu skręca w lewo, nikt z tyłu nie ma prawa go ominąć na skrzyzowaniu, za taki numer automatycznie oblewa się na egzaminie. Kierowca kamaza mógł skręcać w lewo i miał słuszność, ponieważ nie wymuszał pierszeństwa na pojezdzie nadjeżdżającym z przeciwka w tym wypadku na autobusie, który skręcał również w lewo.
Pasów do poszczególnych kierunków jazdy na tak szerokiej drodze nie stosuje się dlatego, że boczne drogi są wąskie, przez co przy dużych pojazdach takich na przykład jak autobus, ostry skręt powoduje duże zachodzenie tylnej części pojazdu. Gdyby autobus zaczął skręcać, gość przypieprzyłby w tył autobusu a nie w kamaza.
Jak już chcesz pozować na elokwentnego, to naucz się, że zaimek "ów" się odmienia.
autor temat mieć prawko juz 12 lat a Ty skoro taki mądry jesteś to wytłumacz bo ja nie potrafie a inni też chętnie posłuchają jaki jesteś elokwentny
I potem kurwa dziwić się, że są takie wypadki skoro 70% kierowców to niedouczeni debile.
Jeśli ktoś skręca w lewo to musi podjechać jak najbardziej do środkowej linii aby udostępnić przejazd samochodów, które jadą prosto. Jeśli tego nie zrobisz na egzaminie masz jeden błąd.(dynamika jazdy?). Natomiast gdy ktoś skręca w prawo to wtedy należy poczekać aż skręci i dalej jechać prosto, oczywiście jeśli jedzie się prosto, i nie należy wyprzedać samochodu na hurra, gdy ten skręca. Takie wyprzedanie jest niedozwolone;)
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów