📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dobrze że typ ma traktor, to sobie tego pickupa wyciągnie z rowku
Quassar napisał/a:
Po co zaciągać chamulec xD
A no własnie po to żeby nie było takich akcji.
No akurat widać, że tylne koła się nie kręcą i hamulec był zaciągnięty.
Smokw napisał/a:
Wystarczą kliny.
Dokładnie, przy takim załadunku stosuje się kliny pod koła i zostawia na wstecznym, nie na opcji żeby odjechało
Quassar napisał/a:
Widzę, że ty masz we łbie zaciągnięty "chamulec".
Pietruchm napisał/a:
Dokładnie, przy takim załadunku stosuje się kliny pod koła i zostawia na wstecznym, nie na opcji żeby odjechało
Kliny tak, ale zostawienie na wstecznym IMO nic by nie dało, bo ten samochód ma automatyczną skrzynię biegów. Nie wiem jak jest w amerykańskich autach, ale miałem kilka japońskich i niemieckich z automatami i w każdym przypadku samochód pozostawiony na biegu (tj. lewarek w pozycji R lub D) z wyłączonym silnikiem nie blokował kół i auto mogło się swobodnie stoczyć. Gdyby zapiął napęd na cztery koła i zostawił lewarek w pozycji P, to skrzynia zablokowałaby wszystkie koła. Mógł też ruszyć ciągnikiem do przodu lub tyłu i również nic by się nie stało. Podsumowując - bardziej nie dało się tego spierdolić.
Wystarczyło żeby cofnął, lub podjechał dalej na przyczepie, cokolwiek tylko się nie zatrzymywać w tym konkretnym miejscy przyczepy. Oczywiście zatrzymał się w tym konkretnym miejscu, po czym udał się w piesza pogoń za zestawem, prawie będąc przez niego rozjechanym... No gorzej się nie dało, chyba że akcja pod ubezpieczyciela, czy co.
henzo31 napisał/a:
Jaki hamulec ci zadziała jak tu widać że ciężar zestawu podniósł całą tylną oś auta ?
Jak byś się przyjął to widać że tylne i przednie koła się kręcą więc nie ma zaciągniętego hamulca dziękuję
Quassar napisał/a:
wiznania gimba i to xd na końcu
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów