📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Odbiorca nigdzie nie podpisał, przesyłka nie została doręczona, jest ubezpieczona, ubezpieczenie wypłacą i wsio.
Wy to kurwa uwierzycie we wszystko... To jest fake. Po pierwsze, każdy kurier musi dać do podpisania dokument potwierdzający odbiór i nie może od tak sobie zostawić paczki i odjechać. Po drugie, w pudełku nic nie ma, ponieważ ten typ nie przerzuciłby tak o ponad 30calowego TV. To tyle dzięki..
Pracowałem w DPD i to co na tym filmiku widac to jest pikuś . Po pierwszym dniu w pracy odradzilem wszytskim znajomym,rodzinie korzystanie z usług tej firmy. I Wam tego radzę bo latające paczki to norma.
nie kumam, biorą kase a traktują czyjąś własność jak gówno, jebane bydło bez ambicji
@up
Grunt to żeby przedmiot w przesyłce był cały, teraz już wiem że przy DPD i DHL będę sprawdzał przesyłki, pewnie znajdzie się jakiś sadol "PAT" co mu się to nie spodoba, ale wy sami sobie robicie opinie, i to wy dłużej będziecie zdawać paczki i dłużej siedzieli w pracy przy oględzinach przedmiotu, więc mnie to jebie jak kurierowi się spieszy, przedmiot ma być cały.
Grunt to żeby przedmiot w przesyłce był cały, teraz już wiem że przy DPD i DHL będę sprawdzał przesyłki, pewnie znajdzie się jakiś sadol "PAT" co mu się to nie spodoba, ale wy sami sobie robicie opinie, i to wy dłużej będziecie zdawać paczki i dłużej siedzieli w pracy przy oględzinach przedmiotu, więc mnie to jebie jak kurierowi się spieszy, przedmiot ma być cały.
Pracowałem w DHL'u i GLS'ie. Fakt faktem zdarza się rzucanie paczkami ale tylko i wyłącznie tymi na których nie ma oznaczeń "Ostrożnie Szkło" itd - choć nie zaprzeczę, że i takim zdarza się mniejsza uwaga przy dostawie.
Na filmiku widać, że przy odbiorze paczek pomagają nadawcy tak więc wątpię w to by znajdowało się w nich coś co może ulec podczas rzucania uszkodzeniu - nie dramatyzujcie.
Co się tyczy sprawdzania przesyłek przy kurierze to znajdź mi takiego który da Ci sprawdzić paczkę przed podpisaniem odbioru ;p To jedyne zabezpieczenie kuriera przed pociągnięciem go do odpowiedzialności za uszkodzoną paczkę (jeśli jest). Dla mnie sprawa zawsze była prosta.
Podpisujesz - odbierasz na miejscu. Nie podpisujesz - odmowa przyjęcia i paka wraca do nadawcy. Jeśli ten nie widzi żadnych nieprawidłowości paczka znowu leci do Ciebie z podwójną opłata za transport..
Zresztą co ja pisał będę.. są leniwy i niedbali kurierzy ale to mały procent.. wszyscy jednak mają przejebane w tej robocie.
Na filmiku widać, że przy odbiorze paczek pomagają nadawcy tak więc wątpię w to by znajdowało się w nich coś co może ulec podczas rzucania uszkodzeniu - nie dramatyzujcie.
Co się tyczy sprawdzania przesyłek przy kurierze to znajdź mi takiego który da Ci sprawdzić paczkę przed podpisaniem odbioru ;p To jedyne zabezpieczenie kuriera przed pociągnięciem go do odpowiedzialności za uszkodzoną paczkę (jeśli jest). Dla mnie sprawa zawsze była prosta.
Podpisujesz - odbierasz na miejscu. Nie podpisujesz - odmowa przyjęcia i paka wraca do nadawcy. Jeśli ten nie widzi żadnych nieprawidłowości paczka znowu leci do Ciebie z podwójną opłata za transport..
Zresztą co ja pisał będę.. są leniwy i niedbali kurierzy ale to mały procent.. wszyscy jednak mają przejebane w tej robocie.
jeśli dalej pracujecie jako kurierzy... szczerze wam współczuje.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów