Coś dla fanów Dragon Ball. Jedna z najmocniejszych scen w DBZ która w tv została wycięta. Wersja angielska.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:49
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-12-22, 17:47
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Mogli tej sceny nie wycinać.
Kiedyś czytałem, że było jeszcze kilka scen brutalnych, których we francuskiej wersji nie pokazali.
A lektor chujowy..
Kiedyś czytałem, że było jeszcze kilka scen brutalnych, których we francuskiej wersji nie pokazali.
A lektor chujowy..
Jeśli chodzi o DB to polecam grupa-mirai.pl
Co prawda nie ma tam wszystkich odcinków, gdyż tłumaczenie wciąż trwa, ale w przyszłości kto wie... Jak ktoś chce obejrzeć od pierwszej sagi z oryginalnym, japońskim dubbingiem i najlepszym polskim tłumaczeniem to zapraszam.
Co prawda nie ma tam wszystkich odcinków, gdyż tłumaczenie wciąż trwa, ale w przyszłości kto wie... Jak ktoś chce obejrzeć od pierwszej sagi z oryginalnym, japońskim dubbingiem i najlepszym polskim tłumaczeniem to zapraszam.
Powiem tak jak się ma 5-15 lat, bajka czy też anime jak wolicie, jak ta to piękna sprawa, rozrywka podniecenie i oczekiwanie ale jak sie ma 15-20 , to już słabnie a jak się ma 20-25 to juz jak np. sobie obejrze filmy kinowe a tak dla przypomnienia tych emocji, to chwilę się cieszę a potem, nuda.
KTU napisał/a:
w tv została wycięta.
doprecyzuję: w wersji polskiej/francuskiej została wycięta
oryginalnie Japończycy mięli full
btw. paskudny ten amerykański dubbing i soundtrack...
cosik ode mnie:
i jeszcze http://www.dailymotion.com/video/xrr3st_majin-vegeta-vs-goku-ssj-2-part-3_videogames
Kurwa, jak tak patrzę na to, to po raz kolejny potwierdza mi się, że kiedyś zajebiście starano się przy tworzeniu anime, a robili wszystko niemal ręcznie, bez pomocy kompów i tabletów. A teraz... chujnia w porównaniu z tym chociażby DB.
Moim zdaniem przez tą całą komputeryzację wyraźnie podupadł prawdziwy warsztat i tym samym mamy pokolenia coraz słabszych rysowników i też animacja jest mniej jakby 'żywa' : /
Zly_wrecz_okropny napisał/a:
Nie rozumiem fenomenu tej kreskówki, biją się te trzęsące gluty przez 10 odcinków i tak naprawdę chuj z tego wszystkiego wychodzi. Generalnie szkoda mi ludzi którzy w wieku 18+ lat oglądają to z sentymentem i podnieceniem...
gimbusy to teraz ben tena oglądają albo jakieś nowe gówno na Cartoon N.
Faktycznie tej sceny nie bylo
dzieki za wstawke
leci zlocisty napoj
Potwierdzam rowniez posiadam wsio na VHSach piekna sprawa
dzieki za wstawke
leci zlocisty napoj
vanditte napisał/a:
@up
Jestem przekonany, że pierdolisz głupoty ponieważ posiadam całą sagę w polskiej wersji zripowaną wprost z RTL7, znam każdy odcinek niemalże na pamięć i tej sceny tam nie widziałem.
Potwierdzam rowniez posiadam wsio na VHSach piekna sprawa
Nie dziwie się że to wycięli/ocenzurowali bo to jakiś hardkor. Ogólnie cała ta bajka (anime/kreskowka/whateva) była brutalna.
Lubię DBZ, ale dla mnie ścierwem jest wszystko poza wersją Japońską. Nie rozumiem jak można takie paskudztwo w wersji amerykańskiej lub francuskiej (którą serwowano nam w TV) oglądać.
Mi zdecydowanie bardziej od DB odpowiadał klimat filmów animowanych z bohaterami z DC lub Marvela. Kwestia gustu.
Radeg napisał/a:
Lubię DBZ, ale dla mnie ścierwem jest wszystko poza wersją Japońską. Nie rozumiem jak można takie paskudztwo w wersji amerykańskiej lub francuskiej (którą serwowano nam w TV) oglądać.
W okresie kiedy puszczali DBZ w tv ,nie było tak rozbudowanego internetu... Jeśli żyłeś w tamtych czasach to powinieneś wiedzieć ,że po prostu nie mieliśmy do wyboru innej wersji. Dlatego większość z nas jest wychowana na takim właśnie amerykańskim czy tam francuskim ,,ścierwie''.
A tak w gwoli ścisłości to Krilan (z tego co pamiętam a mogę źle pamiętać) wybuchł czy jakoś tak.
@Up
Krilan nie zginął w tej scenie.Wyłowił go Dendee ,mały nameczanin, który posiadał moc uzdrawiania ran.Wyleczył Krilana, dlatego też miał dziurę w zbroi.Krilan został wysadzony przez Frezze trochę później.
Za młodu oglądałem całą serię kilka razy, teraz raczej nie podiął bym się oglądania wszystkich odcinków.
Krilan nie zginął w tej scenie.Wyłowił go Dendee ,mały nameczanin, który posiadał moc uzdrawiania ran.Wyleczył Krilana, dlatego też miał dziurę w zbroi.Krilan został wysadzony przez Frezze trochę później.
Za młodu oglądałem całą serię kilka razy, teraz raczej nie podiął bym się oglądania wszystkich odcinków.
Wspominacie DBZ z sentymentem bo byliście wtedy młodzi. Też lubiłem to oglądać jak jeszcze miałem 12 lat, ale prawda jest taka, że chińskie bajki są dla pedałów.
Dobrze że Okash nieco sprecyzował. Oczywiście miałem tylko na myśli wersje która była w naszej tv czyli francuska z polskim lektorem. Żeby być bardziej dokładnym to powiem że w naszej wersji pokazano jedynie to że Freezer nadział Krilana ale wycięto to "rodeo".
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów