Swoją drogą, aż mnie kurwa skręca od środka jak patrze na takie bezprawie panujące w tym postkomunistycznym rządzie pierdolonym. Wszędzie kurwa układy, świnie trzymające się koryt. Skurwiała pozostałość po komunie.
Swoją drogą, aż mnie kurwa skręca od środka jak patrze na takie bezprawie panujące w tym postkomunistycznym rządzie pierdolonym. Wszędzie kurwa układy, świnie trzymające się koryt. Skurwiała pozostałość po komunie.
Swoją drogą jakim kurwa prawem ktoś wymyślił immunitet. Wszyscy równi względem prawa, ale taki przychlast, wieprz z wiejskej, może sobie popierdalać po kilku głębszych bo immunitet. Że też jeszcze nie przejrzano na oczy jakie to bezsensowne rozwiązanie...
Celem istnienia immunitetu poselskiego jest ochrona członków parlamentu przed próbami ograniczania ich niezależności, w szczególności swobody głosowania oraz wolności wypowiedzi. Niestety niektórzy posłowie wykorzystują immunitet żeby jeździć samochodem po pijaku albo wszczynać burdy na mieście i nie ponosić odpowiedzialności. Wtedy może dojść do "uchylenia immunitetu w konkretnej sprawie". Czyli gość ponosi odpowiedzialność za ten jeden czyn, ale cały czas posiada immunitet chroniący go przed innymi wykroczeniami, kontrolami.
PS. Jeśli ktoś lubi filmy Smarzowskiego to przypominam o premierze "Pod Mocnym Aniołem", która odbędzie się 17 stycznia
""Swoją drogą, aż mnie kurwa skręca od środka jak patrze na takie bezprawie panujące w tym postkomunistycznym rządzie pierdolonym. Wszędzie kurwa układy, świnie trzymające się koryt. Skurwiała pozostałość po komunie.
quatero - Skąd czerpiesz ta wiedzę?
Jak to skąd? Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie np. wchodzisz do urzędu, a tam siedzi baba ta sama co 15 lat temu z tą samą wkurwioną miną na tym samym stanowisku trzymająca się koryta, ale chuj w to, że połowe powierzonych obowiązków wykonuje źle lub nie potrafi wykonać ich wcale, bo przecież jest siostrą cioteczną burmistrza i chuj
Jak to skąd? Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie np. wchodzisz do urzędu, a tam siedzi baba ta sama co 15 lat temu z tą samą wkurwioną miną na tym samym stanowisku trzymająca się koryta, ale chuj w to, że połowe powierzonych obowiązków wykonuje źle lub nie potrafi wykonać ich wcale, bo przecież jest siostrą cioteczną burmistrza i chuj
No tak ale ale jak to nazwał quatero "komuna" skończyła się 25 lat temu Ty mówisz o urzędniczce ( czyli pasożycie w większości przypadków ) która przychodzi do pracy ( nie mylić z pracuje ) od 15 lat. Wydaje mi się że nie warto od razu zwalać wszystko na tzw. komunę zwłaszcza że większość z użytkowników zna ją tylko z opowieści. To co piszą na jej temat media oraz zawarte jest w różnego rodzaju książkach czy innych materiałach też należy brać z dużym dystansem. Popadanie z jednej skrajności w drugą to nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem. Zauważyłem że od 25 lat najłatwiej jest stwierdzić " przez komunę to, przez komunę tamto" łatwe i proste wytłumaczenie ale czy aby na pewno całkiem słuszne?
"
quatero - Skąd czerpiesz ta wiedzę?
Nie do mnie to ale odpowiem.
A to musi czerpać skądś wiedzę. Przecież wystarczy poczytać o układzie okrągłostołowym, "rozmowach w magdalence", przeobrażeniu się w ciągu 15 minut PZPR w SLD, a także późniejszym dojściu do koryt tych co "reprezentowali" naród i stałym układem 5 zjebanych partii do których dochodzą czasem nowe bo Ci co mało znaczyli w tych głównych chcą się więcej nachapać.
Wiedzę czerpać należy zawsze gdyż człek uczy się całe życie. A prosiłbym o jakieś tytuły które " wystarczy poczytać ".
zomoromoCo ty pierdolisz jeśli kurwa nawet nie wiem jaki zajebisty poseł czy inny urzędnik państwowy, który posiada immunitet będzie prowadził pojazd pod wpływem to nie chroni go kurwa żaden immunitet.
@Isoshi
Co ty pierdolisz jeśli kurwa nawet nie wiem jaki zajebisty poseł czy inny urzędnik państwowy, który posiada immunitet będzie prowadził pojazd pod wpływem to nie chroni go kurwa żaden immunitet.
Mam kolegę policjanta. NA szkoleniu mówiono im jak postępować z takimi posłami z immunitetem. Nie mogą ich skontrolować, czyli nie mogą im nakazać dmuchania w balonik, ale jeśli stan wskazuje na wysokie spożycie alkoholu mają prawo zasłonić ciałem wejście do samochodu lub wyciągnąć kluczyki ze stacyjki, tak jak w filmie zrobił to Król.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów