Bembols napisał/a:
"
quatero - Skąd czerpiesz ta wiedzę?
Jak to skąd? Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie np. wchodzisz do urzędu, a tam siedzi baba ta sama co 15 lat temu z tą samą wkurwioną miną na tym samym stanowisku trzymająca się koryta, ale chuj w to, że połowe powierzonych obowiązków wykonuje źle lub nie potrafi wykonać ich wcale, bo przecież jest siostrą cioteczną burmistrza i chuj
No tak ale ale jak to nazwał quatero "komuna" skończyła się 25 lat temu Ty mówisz o urzędniczce ( czyli pasożycie w większości przypadków ) która przychodzi do pracy ( nie mylić z pracuje ) od 15 lat. Wydaje mi się że nie warto od razu zwalać wszystko na tzw. komunę zwłaszcza że większość z użytkowników zna ją tylko z opowieści. To co piszą na jej temat media oraz zawarte jest w różnego rodzaju książkach czy innych materiałach też należy brać z dużym dystansem. Popadanie z jednej skrajności w drugą to nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem. Zauważyłem że od 25 lat najłatwiej jest stwierdzić " przez komunę to, przez komunę tamto" łatwe i proste wytłumaczenie ale czy aby na pewno całkiem słuszne?
orwell14 napisał/a:
"
quatero - Skąd czerpiesz ta wiedzę?
Nie do mnie to ale odpowiem.
A to musi czerpać skądś wiedzę. Przecież wystarczy poczytać o układzie okrągłostołowym, "rozmowach w magdalence", przeobrażeniu się w ciągu 15 minut PZPR w SLD, a także późniejszym dojściu do koryt tych co "reprezentowali" naród i stałym układem 5 zjebanych partii do których dochodzą czasem nowe bo Ci co mało znaczyli w tych głównych chcą się więcej nachapać.
Wiedzę czerpać należy zawsze gdyż człek uczy się całe życie. A prosiłbym o jakieś tytuły które " wystarczy poczytać ".