Dzieci + woda = przygoda, chociaż z drugiej strony trochę ich szkoda. W rozpaczy walczyły z żywiołem, który przyjął je z otwartymi rękami.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
Tonący brzytwy się chwyta, zabrał koleżankę z sobą. Bolesna śmierć.
Co za zjeb jedno dziecko wyłowił i stoi w wodzie 30 sekund i się rozgląda. Reszta ludzi jeszcze większe zjeby, bo w ogóle nie udzielili pomocy. Przecież jasno widać, że nie jest to rzeka z silnym prądem, dziecko leży bezwładnie i unosi się w tym samym miejscu (o ile w ogóle jest to rzeka, bardziej wygląda jak jakiś staw), co za problem wyjąć z kieszeni telefon portfel i w 5 sekund skoczyć popływać uratować komuś życie :/
Ten w czerwonym pod koniec filmiku wygląda na zrelaksowanego jak tak sobie dryfuje
Ktos wytlumaczy czemu te dzieci 'po utonieciu' leza glowa w wodzie.. nadal sie ruszaja ? Rozumiem,ze smierc nie nastepuje gwaltownie po nabraniu wody w pluca?
Dżizas_kurde napisał/a:
Mi dziadki mówiły że 9 metrów głębokości i cokolwiek tam wpadło, to nie było szans na wydostanie. Z googla ma 75 metrów długości i 35 szerokości.
Gdzie taki staw jest w polsce głęboki na 9 metrów ?
Raczej im wierzę, bo nie było nikogo, kto by tam kiedykolwiek wchodził, cokolwiek by tam nie wpadło.
MaczoJuh napisał/a:
Jeśli woda byłą zimna, to mózg mógł działać dość długo, dzięki tlenowi w krwi i mięśniach, zwłaszcza móżdżek który wiele nie potrzebuje.Ktos wytlumaczy czemu te dzieci 'po utonieciu' leza glowa w wodzie.. nadal sie ruszaja ? Rozumiem,ze smierc nie nastepuje gwaltownie po nabraniu wody w pluca?
Sam kiedy zostałem podtopiony ( przez ratownika, żeby było śmieszniej ) do momentu gdzie nabrałem wody do płuca, jak powietrza. Lecz normalnie miałem pełną świadomość mimo wody w płucach. Baa nawet miałem przebłysk, mając płuca pełne wody, żeby się kurwa przestać ruszać, bo mnie na serio utopi ten ratownik, jak mnie dale będzie trzymać pod wodą, myśląc że mam powietrze bo się ruszam.
Ja kiedyś lubiłem tak się unosić na wodzie. Umiałem pływać dość dobrze już jako dziecko, więc leżenie na powierzchni wody nie było dla mnie żadnym problemem. Pewnego razu tak się relaksowałem, aż nagle jakiś facet mnie zaczyna szarpać. Wtedy faktycznie nabrałem wody, bo gwałtownie wytrącił mnie z takiego stanu równowagi na powierzchni. Zacząłem się krztusić, a ten mnie ciągnie do brzegu, a ja nie mogę złapać powietrza, bo krztusiłem się tą wodą. Ostatecznie okazało się, że to ratownik i myślał, że się utopiłem, a niewiele brakło a sam by mnie utopił. Przestałem lubić tę formę relaksu.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów