18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 31 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
ReDD1791 2012-11-06, 2:25 2
Ryuk napisał/a:

Wywarli na mnie piorunujące wrażenie

W pierwszej chwili pomyślałem, co by było, gdyby to pizdło w ludzi... ? Właściwie to "celują" wiązką w publiczność, ale zapewne działa tam coś na zasadzie swoistego uziemienia, na tej ich platformie. Czy nie?

Dla wszystkich ciekawskich. Nic z tych rzeczy. Primo: prąd jest o zbyt małym natężeniu więc ci ludzie nie muszą mieć żadnych obaw, do tego stoją za daleko. Secundo: ci panowie mają na sobie ,,zbroję"(kolczugę taką) która pozwala na przewodzenie prądu . Tertio: ta zbroja zapewnia im bezpieczeństwo, gdyż jak wynika z niektórych prawa Ohma, prąd płynie po jak najmniejszym oporze, więc nie będzie sobie utrudniał drogi podróżując przez ciało.

A w ogóle ja chciałbym się pobawić dwoma cewkami i modulatorem dźwiękowym. Można fajnie pokazać dźwięk przy ich pomocy. Zainteresowanych odsyłam na elektrodę, gdzie jest opis budowy
Zgłoś
marcinsud 2012-11-06, 2:56
@up
Co do trzeciego, gdyby było tak jak mówisz najlepszą ochroną przeciwporażeniową byłyby rękawiczki z przewodnika
Rozpływ prądów zachodzi zgodnie z ppk i nie ma mowy o tym by w standardowych warunkach prąd wolał sobie płynąć po zbroi zamiast przez człowieka. Z prawa Ohma wynika, że powyżej 50 V napięcia przemiennego lub 120 stałego płynie przez ciebie prąd powodujący nieodwracalne skutki. Ew. zbroja z przewodzącego materiału niczego nie zmienia w tej materii, bo sprawi jedynie, że kolejny odbiornik będzie podłączony równolegle i ilość takich odbiorników nie wpływa na to jaki prąd przepłynie przez człowieka.
Zgłoś
G................r 2012-11-06, 9:38
Prawie jak Star Wars

I moja ulubiona umiejętność
Zgłoś
ReDD1791 2012-11-06, 9:39
@up
Chuja. Nic nie zależy od napięcia. Wszystko zależy od natężenia jakie podasz. Jeżeli było by tak jak mówisz czyli że prąd powyżej jakiegoś napięcia byłby nieodwracalny w skutkach to takie paralizatory (generujące ile, 50kV i więcej?) nie miałyby miejsca..
Zgłoś
Krysti@n 2012-11-06, 10:33 11
Zgłoś
Voltron 2012-11-06, 11:04
jak w dragon ball w ssj2 ;D

[img:7fe23780ff]http://img.sadistic.pl/pics/75a254ac285b.jpg[/img:7fe23780ff]
Zgłoś
Scyther 2012-11-06, 11:20 1
Za Tesle Piwo zawsze.
Zgłoś
rafffixx 2012-11-06, 13:29 1
@fejzez

utwór to Freefall Collective - Supafrequency. Sam ledwo wywalczyłem tytył na YT czekam na obiecany browar, najlepiej kurierem!
Zgłoś
marcinsud 2012-11-06, 14:36
@ReDD1791 Człowiek ma średnio między rękami 1 k Om czyli przy napięciu 50 V płynie przez niego prąd o natężeniu 50 mA - uznawany za śmiertelny (stąd właśnie poziom niebezpiecznego napięcia, a nie dlatego, że napięcie jest niebezpieczne). Paralizatory działają na innej zasadzie, tam jest ładunek zbyt mały, a co za tym idzie energia jest mała, by zdołał przepłynąć prąd o takim natężeniu (no chyba, że masz paralizator o mocy 20 kW wtedy szacun). Przy zastosowaniu źródła mogącego nieprzerwanie dostarczać prąd o napięciu takim jak w paralizatorze nawet nie miałbyś czego szufelką zbierać.
Cytat:

Chuja. Nic nie zależy od napięcia.

Nie nic tylko natężenie prądu zależy od napięcia

Jak już ktoś wyżej wspomniał na filmiku są duże częstotliwości, a człowiek jest w stanie wytrzymać większy prąd przy dużych częstotliwościach no i do tego zachodzi zjawisko naskórkowości, które jest dosyć dobrze opisane w źródłach dostępnych w Internecie więc wystarczy chcieć.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Zgłoś
ErmEr1908 2012-11-06, 17:30
zeto88 napisał/a:

radze ściszyć głos

ciota
Zgłoś
ChlebowyKról 2012-11-06, 19:54
widać, że nie wiecie jak się bawić
prąd przy napięciu na poziomie 50kHz w ogóle prawie nie penetruje ciała- śmiga tylko po naskórku nie robiąc żadnej krzywdy człowiekowi.
to jest właśnie to co ktoś wcześniej napisał, Efekt naskórkowości, odsyłam na wikipedie:P
Zgłoś
sobekkk 2012-11-06, 21:40
jak ktos dobrze poszuka to sa schematy cewki tesli na wysoka czestotliwosc i filmiki jak gosc gola reka bawi sie tyakim ustrojstwem...

z drugiej strony czlowiekowi nic nie zrobi ale elektronika nie wytrzyma
mogli na szybko upiec z 200 telefonow

youtube.com/watch?v=_82AQ7UVrog
Zgłoś
Harter 2012-11-06, 23:11
Pierwsze o czym pomyslalem to to zeby rzucic tam cos i zobaczyc czy wybuchnie albo czy cokolwiek sie stanie.

Drugie o czym pomyslalem to to czy pomyslalem o tym pierwszym przez to ze jestem polakiem?
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów