18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:52
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:41
Uczniowie szkoły w Santiago, Chile, próbowali zrobić koktajl mołotowa do wykorzystania podczas protestów.
Coś jednak nie pykło i sprzęt wybuchł w łazience szkoły, doprowadzając do konkretnego rozpierdolu.
Podobno 35 rannych w tym 1 nauczyciel, 4 w stanie ciężkim.

ukryta treść
Według podanych informacji incydent miał miejsce po tym, jak uczniowie bawili się koktajlem Mołotowa w łazience, który rzekomo eksplodował z nieznanych przyczyn, powodując wypadek. „W ciągu poranka nieznana liczba uczniów znajdowała się w placówce edukacyjnej, a przygotowania do opuszczenia budynku i spowodowania zamieszek, rzucania tępymi przedmiotami i ładunkami wybuchowymi na ulice, były już podejmowane. W tym kontekście, gdy uczniowie byli w placówce (...), z nieznanych przyczyn nastąpił wybuch tych ładunków” — wyjaśnił Fernando Albornoz, pułkownik Centralnej Prefektury Santiago.

I tak się powoli żyje na tej wsi.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kogucik_Bałamucik 2024-10-24, 14:59 2
Cherubael00 napisał/a:

Braun by to ogarnoł w 4 sekundy....

jeszcze jak...

Zgłoś
WKND 2024-10-24, 15:01 2
35 rannych? Oni ten koktajl zrobili z gąsiora do wina?
Zgłoś
Espen 2024-10-24, 15:24 2
WKND napisał/a:

35 rannych? Oni ten koktajl zrobili z gąsiora do wina?

Tak napisał koleś z tego miasta co to wrzucił. Jeśli taki koktajl wybuchł poprzez złe przygotowanie to jestem w stanie w to uwierzyć.
Masz butelke w której jest substancja łatwopalna oraz opary. Jeśli opary jebną, wtedy butelka wybucha i reszta płonącej substancji łatwopalnej rozpierdala się na wszystko do okoła.
Normalnym działaniem to butelka musiałaby się najpierw rozbić po rzucie i wtedy substancja zostałaby podpalona poprzez płonącą szmatę -lont.
Dlatego też jeśli mamy koktajl mołotowa, to nie należy dopuścić aby szmata została przesiąknięta substancją łatwopalną tylko sucha. Jeśli przesiąknie to podczas podpalania lontu, zapali on opary w butelce.

Zgłoś
cusco 2024-10-24, 15:47 1
Sstoumer napisał/a:

Albo im stłukła się butelka albo jeszcze ulepszyli umieszczając petardę w środku butelki xD

Sądzę że powodem było przelewanie benzyny/rozpuszczalnika w łazience o małej powierzchni i pewnie przy zamkniętych drzwiach, opary w końcu przekroczyły dolną granicę wybuchowości i wystarczyła mała iskierka wyładowania elektrostatycznego z odzieży. Jeżeli ktoś miał stylową kurteczkę z poliestru to jemu mogą podziękować
Zgłoś
Sascha 2024-10-24, 16:18
Pięknie się stopiły te poliestrowe dresiki, dobrze że przynajmniej modne były.
Zgłoś
Pietrushka 2024-10-24, 16:31 3
Proszę. To dla Was żeby u Nas nigdy takich sytuacji nie było

ukryta treść
Najlepiej do tego celu wziąć półlitrową butelkę cienkościenną - od wódki lub octu - i napełnić do 2/3 dowolną mieszaniną łatwopalną (benzyna, nafta, ropa, denaturat, benzol, aceton w dowolnym stosunku). Do butelki trzeba ostrożnie dolać kwasu siarczanego. Tak napełnioną butelkę szczelnie zakorkować i zabezpieczyć lakiem, pakiem, świecą od przenikania. Następnie sporządzić należy mieszaninę kalichloricum (wziąć z apteki, składu aptecznego, mydlarni) z pudrem cukru mniej więcej dwie trzecie na jedną trzecią. Czubatą łyżkę tego proszku rozsypać na mocnym, niemoknącym papierze (natron, pergamin) wielkości 40 na 40 cm.

Jeżeli takiego proszku nie można sporządzić, wystarczy użyć chloran. Zrobić z tego szczelnie zamkniętą torebkę i przykleić lub mocno przywiązać u samej szyjki butelki. Butelkę owinąć sznurkiem z pętlą, przy czym trzeba pamiętać, że pętla powiększa rzut o 10 m kosztem celności. Butelki należy przechowywać o ile możności nie oddzielnie, lecz w skrzyniach najlepiej monopolowych po 25 sztuk, gdyż są bardzo czułe na wstrząsy. Przypadkowe rozlanie płynu na sam papier, a tym bardziej z proszkiem, powoduje niezwłoczny wybuch.

Źródło: Warszawski biuletyn informacyjny z sierpnia 1944 roku.
Zgłoś
Espen 2024-10-24, 17:31 2
Pietrushka napisał/a:

Proszę. To dla Was żeby u Nas nigdy takich sytuacji nie było

I to mi się podoba!
To już taki elegancki, dżentelmeński koktajl który można przygotować na potem.
Aż korci żeby spróbować, dziury nie wyleży ⁠(⁠ ͡⁠°⁠ ͜⁠ʖ⁠ ͡⁠°⁠)

Zgłoś
tars 2024-10-24, 18:05
Nome napisał/a:

lubię Chilijczyków, zawsze mieli jaja, u nich jak impreza to zawsze na ostro

Oprócz jaj przydały by się mózgi.
Zgłoś
ellsworth 2024-10-24, 18:41
Jak do chuja koktajl Mołotowa może eksplodować?!?
Zgłoś
Pietrushka 2024-10-24, 19:00 1
ellsworth napisał/a:

Jak do chuja koktajl Mołotowa może eksplodować?!?

O kurdę, ile jest możliwości żeby eksplodować opary benzyny?
Zaczynając od elektrostatycznej bluzy z polaru, poprzez szluga w gębie kończąc na oświetlaniu sobie obszaru pracy zapalniczką.
Możliwości jest tym więcej czym mniej IQ ma "majster".
Zgłoś
WKND 2024-10-24, 19:26
Espen napisał/a:

Tak napisał koleś z tego miasta co to wrzucił. Jeśli taki koktajl wybuchł poprzez złe przygotowanie to jestem w stanie w to uwierzyć.
Masz butelke w której jest substancja łatwopalna oraz opary. Jeśli opary jebną, wtedy butelka wybucha i reszta płonącej substancji łatwopalnej rozpierdala się na wszystko do okoła.
Normalnym działaniem to butelka musiałaby się najpierw rozbić po rzucie i wtedy substancja zostałaby podpalona poprzez płonącą szmatę -lont.
Dlatego też jeśli mamy koktajl mołotowa, to nie należy dopuścić aby szmata została przesiąknięta substancją łatwopalną tylko sucha. Jeśli przesiąknie to podczas podpalania lontu, zapali on opary w butelce.

Tzn ja wiem jak działa koktajl Mołotowa oraz jak działać nie powinien. Zastanawiała mnie liczba rannych. W sensie, że oni w tym kiblu zebrali się w 30 osób żeby podpalić butelkę z benzyną? I to dość w ścisku? Tyle pytań...
Zgłoś
Adamon 2024-10-24, 20:09
Babcia zawsze mówiła, nie baw się ogniem bo się w nocy posikasz.
Zgłoś
Ryju1983 2024-10-24, 21:41
Aż teraz żałuję że nie zrobiłem dzisiaj w robocie zdjęcia idioty który palił fajkę oparty o cysternę z etanolem.
Zgłoś
Espen 2024-10-24, 21:41 1
WKND napisał/a:

Tzn ja wiem jak działa koktajl Mołotowa oraz jak działać nie powinien. Zastanawiała mnie liczba rannych. W sensie, że oni w tym kiblu zebrali się w 30 osób żeby podpalić butelkę z benzyną? I to dość w ścisku? Tyle pytań...

Rozumiem wątpliwości, spróbuję przesledzić jeszcze temat bo opieram się na tym co zostało podane przez, jak twierdzi, miejscowego.
Chuj wie jaki to kibel, może to była szatnia, pewnie do rannych doliczyli też tych co wyjebali na ryj podczas spierdalania - ciężko powiedzieć.
Co mogę na pewno powiedzieć - ci ludzie z filmu zafundowali sobie bolesne najbliższe miesiące.

Zgłoś
WKND 2024-10-24, 23:29 2
Espen napisał/a:

Rozumiem wątpliwości, spróbuję przesledzić jeszcze temat bo opieram się na tym co zostało podane przez, jak twierdzi, miejscowego.
Chuj wie jaki to kibel, może to była szatnia, pewnie do rannych doliczyli też tych co wyjebali na ryj podczas spierdalania - ciężko powiedzieć.
Co mogę na pewno powiedzieć - ci ludzie z filmu zafundowali sobie bolesne najbliższe miesiące.

Absolutnie nie marnuj czasu na prześledzenie tematu. Ja już zweryfikowałem. Niezależny werdykt: To byli debile. I tyle.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem