📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
37 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Bardzo podobnie jest ukazany Film ,, Gangster " którego akcja dzieje się w latach 30-tych ... warty obejrzenia bo pokazuje w miarę , jakie ubóstwo panowało wtedy.
Jak na moj gust to wyglądają duzo lepiej niz amerykanskie dzieci teraz :3
Nie widzę na tych zdjęciach jakiejś przerażającej biedy, czy w ogóle niczego szokującego. Ta Ameryka sprzed 100 lat to najwspanialsze państwo na świecie, oparte na prostych zasadach, bez biurokracji. Państwo wolności jednostki. Może i amerykański robotnik był wyzyskiwany, ale dzięki temu jako pierwszy jeździł do pracy własnym samochodem i mieszkał we własnym domu. I dlatego wielu uciekało z Europy właśnie do stanów.
Gadacie że niby taka bieda w USA i wogóle, ale w Polsce i w Europie wogóle nie było lepiej, ba z jakości zdjęć można wnioskować że mieli przynajmniej aparaty fotograficzne. Jak ktokolwiek prześle tu zdjęcia z tego samego okresu z Polskich ulic to mu nawet moge piwo w rzeczywistości postawić, za cholere u nas nawet takich aparatów nie było. Już nie mówiąc że było o wiele więcej biedy za równo na "polskich" ulicach (w cudzysłowiu bo Polska jako państwo praktycznie nie istniało) jak i w całej Europie.
i to rozumiem. jedyny murzyn z tych fotografi umiera w lozku
biedota jak skurwysyn.
Podobnie było w Polsce tylko przez jebane wojny 50 lat później. Dlatego jesteśmy teraz "sto lat za murzynami".
No za to Polska w tamtych latach to był kraj mlekiem i miodem płynący.
Pomyśl jak było w Polsce wtedy mistrzu
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów