Cytat:
ale rynek szybko ich przywróci do logicznego myślenia pod warunkiem że ludzie przestaną kupować ich gry.
niestety tak nie będzie, jak zobaczylem battlefield 3 premium to stwierdziłem, no ja pierdole kto to kurwa kupi, na chwile obecną 80% ludzi na serwerach ma premium, wydać 50E na gre żeby potem wydać na nią kolejne 50E żeby mieć kurwa inny wygląd
zresztą, wszystkie te DLC na zasadzie "łohoho kup pan super fajny kapelusz będziesz w pytę" za jedyne 9,99E i niestety ludzie kupują, jest część ludzi którzy ma głęboko wyjebane na premiumy i DLC, ale niestety wystarczająco dużo jednak je kupuje aby firmy przestały tego rodzaju sprzedaży (chwała cd-projekt za to że takiego syfu nie wprowadza)
Cytat:
Tylko chuje coraz bardziej chytre się robią, wprowadzając takie featury bez których gra się chujowo, a crackiem tego nie da się niestety załatwić
o jejku no straszne, podpierdoliłeś gre i nie możesz sobie w nią bezproblemowo pograć, proponuje zbojkotować takie zachowania firm, albo lepiej, spalić ich siedziby...
A jak słysze o tym jakie to gry są chujowe teraz, jakie krótkie, nic nie wnoszą... no kuzwa sorry swoją przygode z grami zaczynałem w czasach Prince of Persia 1, Prehistorika, Dune 2, DigDug'a, F-15 Strike Eagle II i Elektro body (ciekawe czy ktokolwiek pamięta taki tytuł). Wtedy te gry były super, grało się w nie non-stop... ale... bo kurwa nie było innych, mieć neta wtedy to był wielki wyczyn, nawet modemy ciężko było kupić, albo grałeś non-stop w tą samą gre, albo leciałeś w sobote na giełde aby kupić/wymienić dyskietki...
Poprostu na chwilę obecną gier jest taka ilość i dostęp do nich jest tak duży że uważa się wszystkie za krótkie i chujowe. Sorry ale gracz sam decyduje czy gra jest fajna i warto ją przejść 5 czy 10 razy, czy nawet nie warto raz... dawniej poprostu miałeś marny wybór albo grałeś w to co miałeś, albo nie grałeś w ogóle...
Co do gier wymienionych przez Slonx, HoMM nigdy zabardzo nie lubiłem ale rzeczywiście 3ka była najlepszą z serii, Baldur's Gate, b.dobry tytuł, jednak obecne tytuły też potrafią być równie wciągające, wszystko zależy od wciągalności gracza... AoE 3 jest równie dobry co 1, Settlersy tu się zgodzę od 4ki w górę to już chujnia, chociaż osobiście wole remake Settlers 2 10th anniversary edition czy jakoś tak, poprostu skopiowana 2ka z tym że ulepszoną grafika więc oczy nie łzawią od pixeli na LCD, CS, no sorry ale to już jest ((shit^3)oo)!
Z gier które są lepsze w kolejnych częsciach to tak np. Cywilizacja, 5ka jest poprostu mistrzowska, Portal, Anno, Battlefield (chociaż 2142 był chujowy), Total War czy Europa Universalis.
A co do Diablo, to czy ja wiem, imo 3ka to jest remake 1 i 2, chodzisz, nakurwiasz moby w ilościach fhói i zbierasz gold... nierozumiem argumentów że jest ta gra nudna... no kurwa przecież nikt nie mówił że to jest rpg...