Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 5 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:47
Egipt z bliska
czinczila • 2013-12-24, 2:24
Witam wszystkich! Chciałbym podzielić się z Wami zdjęciami Egiptu z bliska, czyli tak w skrócie: ludzie, życie w wielkim i małym mieście (zbytynio się nie różni) i inne moim zdaniem ciekawe fenomeny. Zdjęcia pochodzą z wycieczki z 2010r. czyli jeszcze przed rewolucjami w krajach arabskich. Jak się spodoba dodam więcej do komenatrza.

1. Na początek panorama Kairu, jak widać wcale nie jest on taki bajkowy jak mogło by się wydawać z filmów.

2. Wnętrze Meczetu. Trzeba im przyznać, że przepychem i wystrojem wnętrz wcale nie zostają w tyle w porównaniu ze świątyniami katolickimi.

3. A tutaj linia brzegowa Nilu. Przepłynęliśmy prawie cały i mogę stwierdzić, że 70-80% owej lini wygląda właśnie tak.

4. A tutaj fragment zabudowań i ulicy Esny, miejscowości nad Nilem do której cumują statki turystyczne. Na zdjęciu: damy w towarzystwie... sami wiecie.

5. I na zachętę autentyczny hieroglif ze świątyni w Karnaku.

Jeśli was to interesuje to mogę dodać więcej fotek w komentarzu, a jeśli nie to trudno, jakoś przeżyję, ta godzinka którą na to poświęciłem mnie nie zbawi. Pozdrawiam
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
olbi13 2013-12-24, 13:21 2
dawaj wiecej.
Zgłoś
czinczila 2013-12-24, 13:30
nie chce mi się jeśli ma utknąć w poczekalni, zobaczymy potem, jak znajdę chwilę to coś jeszcze poszukam na płytkach.
Zgłoś
j................s 2013-12-24, 13:49
Popchłem Ci temat.Dajesz wincyj!!!!
Zgłoś
Kleryk 2013-12-24, 13:57
fake w Egipcie są tylko piramidy i piasek
Zgłoś
Vietor 2013-12-24, 14:01 2
Wincyj! Zajebista relacja.
Zgłoś
maryjanos 2013-12-24, 14:19
Faraon nie miał ręki ale za to pyta jaka....
Zgłoś
czinczila 2013-12-24, 14:22 18
Miło, dzięki! No to jeszcze kilka, tym razem trochę budowli i zabytków (mam nadzieję, że nie będzie nudno):

1. Żeby nie było, że meczety wygladają z zewnątrz jak , tutaj meczet z fotki nr 2 widziany od zewnątrz (tzw. alabastrowy meczet - bo zrobiony głównie z alabastru).

2.Świątynia w Edfu.

3.Świątynia Hatszepsut.

4.Świątynia w Karnaku.

5.Kolosy Memnona.

6. Świątynia w Kom Ombo (na Polski - miasto złota).

I zagadka - jak myślicie, po co? Sam nie wiem, może ktoś mnie oświeci .

1.

2.

3.
Zgłoś
halabalala 2013-12-24, 14:30 1
Tutaj takie jedno zdjęcie ode mnie:

Egipt, Kair (Budynek obok wielkiego muzeum papirusu czy jakiś tam ch*j)

Zgłoś
u................t 2013-12-24, 14:33 1
Co do aut to świąteczne przystrojenie auta w L'Albenc

Zgłoś
trycek 2013-12-24, 15:10
d1abol napisał/a:

Bluznisz synu, ja juz dobrze wiem jak wyglada linia brzegowa Nilu

Obrazek

Jak nazywala sie ta gra?, wlaczylby.
Zgłoś
Le_Kloszard 2013-12-24, 15:17 1
Trycek
Zdaje mi się, że to jest Faraon, podobna do niego jest gierka Zeus Pan Olimpu
Zgłoś
u................t 2013-12-24, 15:20
@up dokładnie gry-online.pl/S016.asp?ID=192
Zgłoś
DariuszX 2013-12-24, 15:21 1
@trycek to jest Faraon, bardzo ciekawa gra, można się wciągnąć (;
Zgłoś
Cergo 2013-12-24, 17:00
Co to ma być National Geografic czy Sadistic?
Zgłoś
NafazowanyKoleś 2013-12-24, 20:05 1
I pomyśleć, że cywilizacja tak rozwinięta w starożytności, która budowała piramidy, tworzyła własnych bogów którzy przetrwali do dzisiaj żyje teraz jak ciapackie gówno... Przecież oni powinni być już dawno na marsie, bo gdy oni wznosili te piramidy my "modliliśmy się do burzy".. smutne.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem