📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
17 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
so whaat napisał/a:
Nie. Fakt, iż woda wrze, nie oznacza, że osiągnęła dużą temperaturę. W ciśnieniu 'normalnym' proces zachodzi przy 100 stopniach, czyli wystarczająco żeby móc zaparzyć kawę/herbatę. Przy niskim ciśnieniu woda wrze, mając temperaturę np. 20 stopni. Wtedy żadnej herbaty czy kawy nie zrobimy.
Dodam jeszcze, że alpiniści będąc na dużych wysokościach używają szybkowarów do gotowania różnych rzeczy. Przy tamtych ciśnieniach używając metod tradycyjnych(zwykły garnek z wodą) nie udałoby się ugotować poprawnie nawet zwykłych kartofli. Sytuację ratuje tam szybkowar, który gotuje pod zwiększonym ciśnieniem.
xts napisał/a:
a jakby to w dupe wsadzić?
Twoje pedalskie fantazje naprawdę nas nie interesują
W Nagrodach Darwina czytałem, że jakiś facet wsadził sobie rurę od odkurzacza w tyłek i chyba mu flaki wyssało, nie pamiętam dokładnie, tak czy inaczej nagrodę dostał.
wlozyc jakas zabe albo mysz...
6:40 . A teraz następuje zwolnienie blokady maszyny losującej i rozpoczynamy losowanie.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów