📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Pamiętacie tego naszego użytkownika, co dał materiał własny na charda, jak go prąd pojebał, bo wlazł na transformator?
Jak to jest elektryk to ja chyba w zawodzie od 10 lat nie pracuje..
Nie wspomne o nieizolowanej raczce od srubokretu.
Powinno go zlapac lewa reka N i prawa reka L na chwilke skoro nie ma pojecia jak pracowac jesli z jakiegos powodu poza glupota to jest nadal żywe..
Kolego Wito2014 to nie napiecie zabija tylko pzeplyw prądu. plus cala masa dodatkowcyh warunkow, chocby to ile w danym momencie masz w sobie plynow fiziologicznych , czy masz wilgotne rece, czas trwania porazenia pradem.
24 V o natezeniu kilku kA przy malej rezystancji twojego serca moglo by cie zabic..
Nie wspomne o nieizolowanej raczce od srubokretu.
Powinno go zlapac lewa reka N i prawa reka L na chwilke skoro nie ma pojecia jak pracowac jesli z jakiegos powodu poza glupota to jest nadal żywe..
Kolego Wito2014 to nie napiecie zabija tylko pzeplyw prądu. plus cala masa dodatkowcyh warunkow, chocby to ile w danym momencie masz w sobie plynow fiziologicznych , czy masz wilgotne rece, czas trwania porazenia pradem.
24 V o natezeniu kilku kA przy malej rezystancji twojego serca moglo by cie zabic..
Podczas takich szybkich wymian najpierw podłączamy przewód fazowy, żeby nie robił nam zamieszanie (kiedy jest już w łączniku to jest bezpiecznie).
Nie było tu żadnego porażenia.
Przeraził się zaiskrzenia.
Nie jestem ekspertem i nie mam uprawnień SEP
Nie było tu żadnego porażenia.
Przeraził się zaiskrzenia.
Nie jestem ekspertem i nie mam uprawnień SEP
@up
ja mam do 1kV... Dawali przy kursie na wózki to wziąłem...
I co z tego, skoro "prundu" nie tykam
ja mam do 1kV... Dawali przy kursie na wózki to wziąłem...
I co z tego, skoro "prundu" nie tykam
@up up jakby podłączył najpierw fazowy to też by zaiskrzyło bo miał łącznik zwarty (faza i neutralny). Ale razcja nie było tu porażenia.
ale ciota pedalska....
Psilocke napisał/a:
@ Kaskader
Bez obrazy ale ten znajomy twojego taty to na wszystkich budowach w kraju robi od jakichś 20-30 lat.
skoro jest jak mówisz, to mój ojciec mnie nieźle zrobił w chuja
pewnie urban legend...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów