18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 32 minuty temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 4 minuty temu
franek000 2013-01-13, 22:29 9
Tak wam przeszkadzają Ślązacy... to przyznajcie się po kolei skąd jesteście. Na mieszkańca każdej części Polski się coś znajdzie. Nie zależnie od tego, czy jest z Warszawy, Gdańska, czy z tak zwanej "Polski B" na wschodzie. Poza tym Śląsk generował swego czasu ogromne zyski z przemysłu. Zyski, które nie zostawały na Śląsku, lecz były pompowane w stolicę i słabiej rozwinięte regiony.

Śląska gwara ma wiele naleciałości niemieckich, lecz nie sposób tego uniknąć, gdy na Śląsku mieszka i mieszkało tylu szkopów. Mieszkam na Śląsku od urodzenia (tak, teraz możecie mnie za to zjebać z góry na dół, zwyzywać od szkopów, wysyłać do diabła i kazać wypierdalać do niemiec) i właściwie, to znikoma ilość osób w większych śląskich miastach używa gwary. Ba, nawet na wsiach nie jest to popularne. No i żeby nie było, to mieszkam na historycznym, a nie administracyjnym Oberschleissen.

A gotka w filmiku... trochę wymuszona i szczeniacka, no ale... Zanim skrytykujecie, pomyślcie dwa albo i więcej razy, czy wy zrobiliście cokolwiek "lepszego" albo "ciekawszego" niż autor filmików. No i jeżeli bierzecie na poważnie, to jak on goda i o czym goda, to gratuluję.

Mimo wszystko, pozdrawiam.
Zgłoś
JebaćCyganów 2013-01-13, 22:32
Mówi też Breslau. Używa germanizmów, które raczej nie należą do typowo polskiej kultury. Pewnie przypadkowo jego rodzina znalazła się po polskiej stronie, a ty pierdolisz o wspaniałej różnorodności. Nie ma tu czego doceniać, jego wersja polskiego jest co najmniej wkurwiająca. Gdzie te moje kompleksy ?
Zgłoś
bohdan_lazuka 2013-01-13, 22:40 2
Wrocław - czy Breslau i Stetin to tak polskie miasta jak Lwów jest ukraiński...

@JebaćCyganów - idź jebać cyganów.

Nie pierdol
Zgłoś
NecroVision 2013-01-13, 22:41 8
JebaćCyganów napisał/a:

Mówi też Breslau. Używa germanizmów, które raczej nie należą do typowo polskiej kultury. Pewnie przypadkowo jego rodzina znalazła się po polskiej stronie, a ty pierdolisz o wspaniałej różnorodności. Nie ma tu czego doceniać, jego wersja polskiego jest co najmniej wkurwiająca. Gdzie te moje kompleksy ?

Autor tych filmików posługuję się "normalnym" językiem polskim na 100% nie gorzej niż ty... Nie znasz go, a obrażasz jego rodzinę tylko dlatego, że na potrzeby filmiku posługuje się gwarą?
Powiedz mi pod jakim względem Mikołaj jest (nie jest, ale jakoś to pytanie musiałem zadać) Polakiem w gorszym stopniu niż Ty?

Dodatkowo idąc Twoim tokiem rozumowania wszyscy budowlańcy mówiący na poziomice "waserwaga" też mają wypierdalać do Niemiec, a ich dziadkowie są zapewne pochodzenia niemieckiego? Jeśli tak to współczuję światopoglądu, szczerze współczuję.
Zgłoś
Hooch 2013-01-13, 22:58 2
Jestem mile zaskoczony komentarzami pod tym tematem. Jednak Sadistic to nie tylko zakompleksione dzieci, które w swoim życiu niczego nie osiągnęły i wyzywają się na innych za ich oryginalność.
Zgłoś
MoDaN 2013-01-13, 23:02 4
Kaj jes Beuthen !
Zgłoś
S................e 2013-01-13, 23:06
Jak bez spiny?? To nie pierdol ze to Hanys!
Zgłoś
Rockmen 2013-01-13, 23:33
SZTOP! SZTOP!

Jebać miłość, mamy muzykę.
Zgłoś
�................a 2013-01-13, 23:47
Nie wiem czy gościu wie ale w tej grze jest do wybrania język śląski.
Zgłoś
Hesbollah 2013-01-13, 23:57
@up to żeś teraz pierdolnął...

Et Joseph dixit ad eum. Inserere haeret in asinum et adolebit. Dominici dixit. Insanis! Melius aditus ad calida aqua. Et Joseph dixit ad eum. Elegantia Gallia. Ex Epistola ad Corinthos: submota olivarum! Amen
Zgłoś
darkclif 2013-01-14, 0:27
Co poniektórych to już dosłownie posrało, to że koleś gada gwarą śląską to chyba nie znaczy od razu że się czuje bardziej niemcem niż polakiem o.O
Zgłoś
B................o 2013-01-14, 1:27
Chuj z gwarą, mnie w tym filmie wkurwia to "R", takie Tuskie jest.
Zgłoś
Brzeszczot w dupie 2013-01-14, 8:34
Zagłębiok, najgorszy typ...
Zgłoś
adrenaline7831 2013-01-14, 9:03
Dyć austucha, żech nie urwał

Sadistic My Friend
Zgłoś
medebor 2013-01-14, 9:10
ten język brzmi jak polski puszczony od tyłu
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów