📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
@ellsworth
Konsola ma działać, nie wyglądać!
@Faper Noster
Pegasus to polska wersja NES-a
Jutro kupuję PS4 a za miesiąc XBO
Konsola ma działać, nie wyglądać!
@Faper Noster
Pegasus to polska wersja NES-a
Jutro kupuję PS4 a za miesiąc XBO
Nie chcesz odsprzedać? Moja pierwsza i jedyna konsola, pamiętam jak ciężko było dostać jakiekolwiek gry na to, kupowało się, co było dostępne, a i to najczęściej ze sklepów wysyłkowych. Ehh, to były czasy A już szczytem marzeń był dodatkowy moduł, który z konsoli pozwalał zrobić coś na wzór A500, ze stacją dyskietek i innymi bajerami
Ale PSX i tak najlepszy na świecie! Ile wspomnień przy tym pudełeczku, to ło jezu. Do jutra mógłbym pisać.
Co do Amigi CDTV jako konsoli do gier to ja bym miał obiekcje
Ten pilot nigdy nie był w stanie sensownie zastąpić joysticka lub myszki. (a mógł emulować oba te urządzenia)
Amiga CDTV to po prostu Amiga 500 z dodatkiem 512kb chip ram, oraz napędu cd. Napęd był w sumie ciekawy bo płytę trzeba było włożyć do odpowiedniego "opakowania" dzięki czemu można było napęd łatwo pomylić z napędem MO.
Ci którzy podobnie jak ja mają jeszcze ten sprzęt na pewno pamiętają po co była zworka JP15
Ten pilot nigdy nie był w stanie sensownie zastąpić joysticka lub myszki. (a mógł emulować oba te urządzenia)
Amiga CDTV to po prostu Amiga 500 z dodatkiem 512kb chip ram, oraz napędu cd. Napęd był w sumie ciekawy bo płytę trzeba było włożyć do odpowiedniego "opakowania" dzięki czemu można było napęd łatwo pomylić z napędem MO.
Ci którzy podobnie jak ja mają jeszcze ten sprzęt na pewno pamiętają po co była zworka JP15
Konsolkę Miltona Mabrdleya - Microvision mam do tej pory w pudełku z dodatkowymi kartridżami, w idealnym stanie i w 100% sprawną
@up
Na obu mogles zainstalowac WorkBencha co w efekcie czynilo z nich cos w rodzaju komputerow. Mialem szejsete zreszta, piekne czasy. Z konsol to mialem Atari 2600, NESa, N64 (Goldeneye!!) i PS3 . C64 tez sie przewinelo. Ahh, wspominki...
Na obu mogles zainstalowac WorkBencha co w efekcie czynilo z nich cos w rodzaju komputerow. Mialem szejsete zreszta, piekne czasy. Z konsol to mialem Atari 2600, NESa, N64 (Goldeneye!!) i PS3 . C64 tez sie przewinelo. Ahh, wspominki...
Na początku jest napisane, że Atari 2600 zostało sprzedane w 30 000 000 egzemplarzach, natomiast w podsumowaniu (a dokładniej w ostatniej linijce), że w 20 000 000.
10 milionów to jednak spora różnica.
10 milionów to jednak spora różnica.
@NeedNoName
Pegazusa nie ma, gdyż to była tajwańska podróbka Nintendo Entertainment System. Podróbka ta nie była znana na zachodzie, więc infografika jej nie uwzględniła
Pegazusa nie ma, gdyż to była tajwańska podróbka Nintendo Entertainment System. Podróbka ta nie była znana na zachodzie, więc infografika jej nie uwzględniła
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów