Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Jak ktoś jest z kopułą na miejscu, to może i 50 lat przepracować na tartaku i nic mu nie jest. A jak debil siądzie, to w ciągu tygodnia dłoń mu upierdoli. Takie życie.
Każdy "niebezpieczny" sprzęt, jest na tyle niebezpieczny, na ile inteligentny jest jego operator.
Jak ktoś jest z kopułą na miejscu, to może i 50 lat przepracować na tartaku i nic mu nie jest. A jak debil siądzie, to w ciągu tygodnia dłoń mu upierdoli. Takie życie.
Tak tylko są maszyny zwiększające prawdopodobieństwo wypadku i są maszyny gdzie ryzyko jest ale znacznie ograniczone .
Maszyna z filmiku stanowczo należy do tych pierwszych .Starczy chwila nieuwagi i rękaw , rękawica , bądź sama ręka zostanie wciągnięta razem z drewnem .Skoro potrafi rozłupać taki pieniek to zawinięcie ręki wokół będzie dla takiej maszyny pestką
Każdy "niebezpieczny" sprzęt, jest na tyle niebezpieczny, na ile inteligentny jest jego operator.
Bzdura. W takim razie każdy sprzęt, który działa byłby tak samo, w 100% bezpieczny. Sprzęt jest na tyle bezpieczny na ile wybacza błędy. Człowiek jest człowiekiem i zawsze będzie popełniał błędy, a bezpieczny sprzęt ma neutralizować ich skutki.
Po 1 o wiele łatwiej i szybciej jest rozłupać drzewo dobrą siekierą.
Po 2 szkoda marnować paliwo/gaz/olej
Po 3 sporo jebania się z montowaniem tego ustrojstwa które prawdopodobnie będzie na stałe
Po
1. Jeśli pniaczki mają śr. 30 cm wzwyż i jest ich dość sporo, to troszkę by ci zeszło jebanie takich klocków siekierą.
2. Taką maszynę możesz zrobić na prąd, i idealnym rozwiązaniem byłby tu silnik od betoniarki.
No ale jeśli nie dysponujemy sporą ilością drzewa i nie mamy okazji mieć z nim do czynienia często to takie urządzenie nam się nie przyda i wtedy łapiemy za siekierę, bo raz na jakiś czas gimnastyka się przyda.
Także jestem zwolennikiem tego typu wynalazków jak i siekier w zależności w jakiej jesteśmy sytuacji i ile mamy zasobów drzewa.
Ale jest jedna zaleta. Prawdopodobieństwo wkręcenia się kolca w rękę, nogę
Siekierą też można sobie stopy porozpierdalać wierz mi. Nie trzeba być pijanym wystarczy jeden niefartowny ruch...
na co mój tata odpalil papierosa i powiedziałł: "to dobry dzien by umrzeć mój synu" nie no świruje. faja odpalil i zdjeliśmy plandeke. Wszyscy patrzyli i podziwiali.
...postawicie piwa to...
A warna nie chcesz?
4.10. Użytkownicy mogą nagradzać ciekawe wątki oraz komentarze stawiając ich autorom wirtualne piwa. Wymuszanie wirtualnych 'piw' jest zakazane.
@up jeśli teraz ulżyłem Twojemu bólowi dupy to się cieszę. Piję piwo więc nawiązałem do piw. Na chuj drążyć temat?
Maszynka bardzo fajna, ale na PALUCHY to trzeba uważać!
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów