Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Owszem, przetrwało w formie zwyczajowej, ale nie czyniło to z naszych przodków pogan. Mało tego, istniały nawet nieliczne grupy ludności na dalekiej prowincji, które nadal wyznawały religię słowiańską, ale był to margines na tle całego społeczeństwa Korony.
Przecież napisałem, że ze strony zakonu takie zjawiska były nadmiernie nagłaśniane w celu siania propagandy anty-polskiej.
Faktem jest też, że stwierdzenie pogaństwo "właściwie nie istniało" jest nieprawdziwe.
@Qui Pro Quo
Cicho tam jak dojrzali ludzie dyskusję prowadzą.
Ja się w pełni z Tobą zgadzam, swój post napisałem bardziej jako dopełnienie moich poprzednich wpisów .
Jaki z ciebie pojebany prowokator, chętnie bym ci w zęby wyjebał. Przy okazji odwiedź psychiatrę, bo twój styl pisania wskazuje na ostre zaburzenia rozwojowe.
Z tą Bogurodzicą śpiewaną pod Grunwaldem to bym nie był znowu taki pewny. Żadnych dowodów historycznych na to nie ma. Przewija się ta informacja w literaturze i sztuce, ale nie jest potwierdzona i nigdy nie będzie potwierdzona historycznie. Tym bardziej śpiewanie tej pieśni przez rycerstwo polskie, litewskie i najemników z innych państw jest mało prawdopodobne ponieważ, była to bitwa przeciwko zakonowi rycerskiemu, który mieczem nauczał miłosierdzia bożego. Po za tym pod Grunwaldem walczyło wielu pogan. Chrześcijaństwo w Polsce tak na prawdę nie pojawiło się w 966 roku i po chrzcie Mieszka I w żaden magiczny sposób wszyscy ludzie zamieszkujący te ziemie nie stali się od razu chrześcijanami.
A co do Galaktycznych lektur, to są na prawdę słabe nie ma to jak Bomba, albo Blok ekipa.
Nie kurwa lepiej ogladac anime...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów