Co tu komentować??
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
8 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Przegięcie. Gdyby nie było tego srebrnego no to może, ale nim srebrny zjechał z pasów odsłaniając je dla potencjalnego pieszego, czarny był już tuż przed przejściem. Nie ma fizycznej możliwości, żeby ktoś w ułamku sekundy pokonał te 3-4 m z chodnika na prawy pas i wpadł mu pod koła.
Mandat dostał bo wyprzedzał przed przejściem dla pieszych A to jest zabronione nie było zagrożenia dlatego był tylko mandat gdyby w takiej sytuacji był pieszy i kierowca stworzył zagrożenie to by mu zatrzymali prawo jazdy więc powinien zamknąć mordę potulnie wziąć w ryja mandat i wypierdalać
tigerqaz napisał/a:
Ale przyjąłeś mandat czy się sądzisz ?
No masz ci los! Już jakaś milicyjna menda musiała się do mnie przyczepić
Jest tu jeden bubel prawny, w czasie wyprzedzania należy mieć włączony kierunkowskaz, w dodatku jest sprecyzowane że lewy. Po mojemu nie ma tam żadnego wyprzedzania, pojazdy jadą swoimi pasami ruchu ze swoimi prędkościami, ale przepisy z ery komunizmu widzą to inaczej..
AlexUnder napisał/a:
Jest tu jeden bubel prawny, w czasie wyprzedzania należy mieć włączony kierunkowskaz, w dodatku jest sprecyzowane że lewy.
o chuj. Jesli masz prawko to natychmiast je spal.
Szkoda, że nie pokazują twarzy. Kraków jest małym miastem i dobrze byłoby wiedzieć kiedy spotyka się taka kurwę.
Jedzie se chłop prawym pasem i jedyna jego wina że szybciej niż ci lewym, o chuj temu psu chodzi? Ale tak w mieście przy min. 2 pasach, jak na autostradzie przy min 3, można tak jechać. Przecież on nie wpierdolił się na pasach przed żółtego, tylko dalej jechał swoim pasem. Co to za bzdury są ?
Na alejach w Krakowie bardzo częsty problem. Światła + duże natężenie ruchu + przed nimi pasy = mandacik co minutę.
Zresztą nie tylko tam, bo takich miejsc jest dziesiątki i kto jest obeznany ten wie, że czarni lub niebiescy tam mają "żerowiska"
Ogólnie bardzo mi się podoba takie podejście policjantów, bo wyrabiają normę miesięczną w jeden dzień i resztę czasu mogą poświęcić na ważniejsze sprawy jak kebab, chińczyk, czy wielogodzinne obserwacje prowadzone w zacisznych przeciwpożarówkach lub drogach technicznych
Zresztą nie tylko tam, bo takich miejsc jest dziesiątki i kto jest obeznany ten wie, że czarni lub niebiescy tam mają "żerowiska"
Ogólnie bardzo mi się podoba takie podejście policjantów, bo wyrabiają normę miesięczną w jeden dzień i resztę czasu mogą poświęcić na ważniejsze sprawy jak kebab, chińczyk, czy wielogodzinne obserwacje prowadzone w zacisznych przeciwpożarówkach lub drogach technicznych
"Prędkość znikoma" - zwolnił przed przejściem dla pieszych do ~50 km/h, tak to jechałby pewnie 100 km/h Co za idiota. I przez takich są właśnie potrącenia na przejściach dla pieszych gdzie dwa pasy ruchu są w tą samą stronę
Pomylił Ci się manewr wyprzedzania z manewrem zmiany pasa ruchu. Nie musisz zmieniać pasa ruchu żeby wykonywać manewr wyprzedzania, wystarczy, że jedziesz swoim pasem ale szybciej niż inny uczestnik ruchu na pasie ruchu obok.
Pomylił Ci się manewr wyprzedzania z manewrem zmiany pasa ruchu. Nie musisz zmieniać pasa ruchu żeby wykonywać manewr wyprzedzania, wystarczy, że jedziesz swoim pasem ale szybciej niż inny uczestnik ruchu na pasie ruchu obok.
"Zgodnie z art. 2 pkt 28 Prawa o ruchu drogowym wyprzedzanie jest definiowane jako przejeżdżanie (przechodzenie) obok pojazdu lub uczestnika ruchu poruszającego się w tym samym kierunku."
Większości z Was wydaje się, że manewr wyprzedzania polega na tym, że zmienia się pas aby ominąć innego użytkownika ruchu, a tutaj jesteście w błędzie bo jadąc równolegle na innym pasie z większą prędkością już wykonujecie manewr wyprzedzania.
janlew napisał/a:
Jedzie se chłop prawym pasem i jedyna jego wina że szybciej niż ci lewym, o chuj temu psu chodzi? Ale tak w mieście przy min. 2 pasach, jak na autostradzie przy min 3, można tak jechać. Przecież on nie wpierdolił się na pasach przed żółtego, tylko dalej jechał swoim pasem. Co to za bzdury są ?
~.......... napisał/a:
o chuj. Jesli masz prawko to natychmiast je spal.
"Zgodnie z art. 2 pkt 28 Prawa o ruchu drogowym wyprzedzanie jest definiowane jako przejeżdżanie (przechodzenie) obok pojazdu lub uczestnika ruchu poruszającego się w tym samym kierunku."
Większości z Was wydaje się, że manewr wyprzedzania polega na tym, że zmienia się pas aby ominąć innego użytkownika ruchu, a tutaj jesteście w błędzie bo jadąc równolegle na innym pasie z większą prędkością już wykonujecie manewr wyprzedzania.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów