18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:14
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:00
Jeśli masz w dupie Polskę, przewiń. A potem usuń konto i idź na paradę równości. [edit] Albo po porstu nawrzucaj wymyśne bluzgi. Lubię patrzeć, jak ludzie, zamiast konstruktywnego myślenia, wylewają zawartość rynsztoków ze swoich umysłów.

Ogromnie mnie martwi sytuacja polityczna w Europie i w Polsce. To, co się dzieje, można nazwać spokojnie cofnięciem się naszej cywilizacji o lata.

Zacznijmy od tego, że w sejmie są same zwierzęta. W sejmie siedzą same samce i samice alfa. Jak w stadzie wilków. Dla zwierząt pozycja wodza stada jest najważniejsza, dlatego zwierzę dąży, poprzez walkę i terror, do władzy. Dla zwierząt władza równa się seks, sława i dobrobyt. Władza nie jest obowiązkiem czy funkcją, jest przywilejem pozwalającym na życie w standardzie niedostępnym dla zwykłego śmiertelnika.

W teorii człowiek jest jednak bardziej skomplikowany niż zwierzę. W społeczeństwie ludzkim władza niesie za sobą konsekwencje, jest ciężką pracą nad nie tylko dobrem swoim, ale przede wszystkim innych. U władzy powinni być ludzie, którzy potrafią zapanować nad organizacją tak ogromnej machiny jaką jest państwo. Powinni to być sami specjaliści od gospodarki, od prawa i administracji, zarządzania i planowania, etyki i kultury, dyplomacji, mający olbrzymią wiedzę na tematy z zakresu swojej specjalności, jak i ogólną. Tacy ludzie powinni siedzieć w sejmie. To na takich ludzi powinniśmy głosować.

Tymczasem dzisiaj, w Polsce, wystarczy powiedzieć, że zgadzam się lub nie zgadzam się z tym, że Krzyż wisi w sali sejmowej i już ma się kilka milionów poparcia. Rzec, że będzie można palić zioło i już jest się w sejmie. Ludzie dają się ponieść zwierzęcym instynktom
- zagłosuję na niego, bo wtedy on zrobi tak, że będę mógł ssać fiuta koledze; zagłosuję na niego, bo też nie lubię Kościoła; zagłosuję na niego, bo wyjaśni katastrofę smoleńską; zagłosuję na niego, bo ładnie wygląda.
Wystarczy być tępym samcem alfa, chorągiewką na wietrze, umalowaną gębą paplającą utopijne farmazony - i ma się pod sobą rzesze ludzi, którzy z chęcią zagłosują na ciebie. Szara masa, której tak bardzo bał się Witkacy, właśnie stała się większością i teraz ona dyktuje, kto będzie dyktował prawo, kto będzie sterował gospodarką i kto będzie rozmawiał z przedstawicielami innych państw.

To tak jakby dzieciom z przedszkola kazać wybrać, kto dzisiaj będzie pilotował samolot. Wystarczy dać po cukiereczku i już się siedzi za sterami. Jest frajda, ale nie umiem pilotować. Rozbijemy się. Zginiemy.
Ale za to jest super.

Zwierzęce instynkty. Zezwierzęcenie. Przyjemności cielesne i władza. Oto główny cel wszystkich samców i samic alfa. Wszystkich zwierząt.
My jesteśmy ludźmi. Gatunkiem, który wymyślił język, potrafi poruszać się i przetrwać w każdym środowisku, który ma sumienie, system prawny, komputery, który potrafi z dokładnością do milisekundy obliczyć czas pomiędzy jednym a drugim dniem.
I naszym celem nagle stała się możliwość odcięcia sobie fiuta, bo czuję się kobietą? Kłócimy się, czy w sejmie ma wisieć Krzyż i defraudujemy setki tysięcy złotych, o których inni marzą, by dowieść, że kawałek drewna nie pozwala nam pracować?
A na pytanie, jak spowodować wzrost zarobków w Polsce to żaden, nawet sam Korwin-Mikke, nie zna racjonalnej odpowiedzi. Nikt, kto mieni się politykiem, nie zasługuje na takie miano. Bo odpowiedź na najtrudniejsze pytania nie przychodzi od tak sobie na kiblu - tu trzeba burzy mózgów kilkunastu ekspertów z różnych dziedzin, młodych, z otwartymi umysłami i świeżymi pomysłami.
Ale to nie zajdzie. Bo każdy, kto ma wiedzę, ma mądrość - nie ma chęci. Bo rozumie, czuje i widzi OGROM ODPOWIEDZIALNOŚCI jaki spadłby na niego, gdyby stał się posłem, gdyby doszedł do władzy. Dlatego ci, którzy nie czują tej odpowiedzialności, a jedynie okazję do bycia samcem czy samicą alfa, zostają posłami. Oni nie czują odpowiedzialności. Oni nic nie czują, poza podstawowymi pragnieniami - głód, napięcie seksualne, agresja. To tylko zwierzęta.

Nie ma polityków z powołania.
A teraz powiedzmy sobie szczerze - jeśli jestem mądry, inteligentny, obeznany, posiadam dużą wiedzę i mam masę pomysłów... To czy byłbym zdolny do poświęcenia całego swojego życia, wszystkich swoich planów i marzeń, dla narodu, który tak niewdzięcznie za chwilę mnie opluje za to, że nie wyjaśniamy katastrofy smoleńskiej? Czy porzucę dotychczasowe plany, całe dotychczasowe życie dla syzyfowej pracy, jaką jest prawdziwa polityka?

Nikt nie chce zostać cierpiętnikiem, więc cierpimy wszyscy.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

🇬🇧  English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Support this website with a small donation

🇵🇱  Polska wersja
Hello guest,

We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.

Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay

Thank you for your support!

Donate
 already done / not interested
KhazAkar 2013-12-27, 10:47
@Autorze
Nie jest łatwo myśleć nt. problemów w Polsce,skoro są święta i 1/3 tego portalu woli wcinać chrupki i siedzieć przed TV/konsolą niż ruszyć 4 litery,zwołać ludzi i demonstrować. Dzisiaj to tylko walka na komentarze,gównoburze itp,a zero realnych działań.Podzielam Pańską opinię,dziś rządzą pieniądze,seks i afery,brak jakichkolwiek jednostek myślących(Może i JKM coś tam myśli,ale co to zmieni? Jedna parta versus kilka/kilkanaście?).

Dziś społeczeństwo to,za przeproszeniem,tona gówna i bydła w najgorszym wydaniu. Czemu? Ponieważ ktoś rzuci im przysłowiowego "cukierka" i się cieszą jak stado małp widzących wyspę z bananami. Dziś tym "cukierkiem" jest albo trawa,albo rzekoma obniżka podatków,lub jeszcze coś innego,czego masa pragnie.

Tu nic nie zmieni dyskutowanie,tylko samo musi minąć,ludzie muszą się ocknąć z tego letargu,co się powoli dzieje,lecz zbyt późno i za długo,żeby wyjść w 100% z tego bagna,w którym jest Polska i Europa w ogóle.

A jak ludzie się ockną,to parafrazując: "A na drzewach zamiast liści,będą wisieć komuniści,naziści i pieniężna machina wyzysku"
Zgłoś
p................a 2013-12-27, 12:35
Dobrze prawisz, choć nie do końca się zgodzę w kwestii że dziś nie ma polityków z prawdziwego zdarzenia. Są, tylko jest tak jak ktoś wyżej powiedział, że zostali uznani za oszołomów. Takie dzisiejsze czasy, że wartości które liczyły się i górowały w prawdziwej Polsce np. lata 1918-1939, to teraz góruje nienormalność, pedały, faceci z uciętymi kutachami podającymi się za kobiety, prawdziwe oszołomy jak palikot i co mnie najbardziej dziwi - niespełniony wokalnie, sepleniący facet który wygrał wybory dwukrotnie. To już świadczy naprawdę o tym że poziom zdebilnienia kraju jest ogromny... Co zrobić? Jedyna partia polityczna która mogła by coś zmienić ma parę procent poparcia, a partia z największym teraz poparciem jest nieco innym tworem od rządzącej, można rzec że z tego samego łona matki i nie wiele się zmieni po jej wygraniu, co prawda, będą to rządy z prawdziwego zdarzenia, nie to co teraz że ministrami są ludzie bez jakichkolwiek kompetencji i nigdy nie powinni brać się za rządzenie, nawet warzywniakiem, ale nie będzie tam tego cwaniactwa, kłamstw i wywracania kota ogonem. System się nie zmieni, to będzie to samo dziadostwo, może z małym wzrostem, miast ogromnym. No ale co począć...
Zgłoś
Pij_gorzoł 2013-12-27, 14:25
@606 To coś kurwa kiepsko tego Miodka słuchałeś,pewnie w tym samym momencie opierdalałeś zgrai cygańskich przemytników cygar.
Zgłoś
KhazAkar 2013-12-27, 15:40
Dzisiaj ludzie,którzy inaczej myślą niż szara masa,są uznawani za oszołomów i imbecyli,mimo tego,że mają więcej oleju w głowach niż 3/4 społeczeństwa naraz.
Prawda zawsze była ukrywana,co tu dużo mówić,rządzi materializm,nie idea(kurczę,prawie jak filozofia romantyczna ).

W każdym razie: Potrzebna jest rebelia/przewrót według tych co bardziej wojujących mieczem,niźli rozumem. Ci,co myślą,"walczą" jak JKM,tylko z mniejszą odwagą,bo jakby więcej takich osób wychodziło na ulicę i mówiło szczerze,i otwarcie,co myślą o świecie,rządzie itp. To może coś by wyszło,lecz znając polityków i tak to oleją,bo mają 100 razy więcej kasy i znajomości niż nawet najbardziej znani ludzie na świecie spoza jakiegokolwiek biznesu.

Tak,jak My tutaj,siedzimy na portalu tylko pisząc,to nic nie zmienimy,nawet samych siebie.
Zgłoś
j................e 2013-12-27, 19:05
Też mam przemyślenia.

1. Jest mi tu dobrze.
2. Studiuję dziennie na jednej z lepszych uczelni w PL.
3. Mam pracę jednocześnie i pracuję na pół etatu.
4. Sam ją sobie załatwiłem.
5. Po studiach będę miał około 4 lat doświadczenia zawodowego w branży.
6. Stać mnie na wszystko co bieżące i jestem w stanie odłożyć.
7. Skoro inni mogą to ja tym bardziej.
8. Po co mam narzekać jak mogę się zabrać za robotę.

A teraz moi znajomi:
1. Narzekają na brak roboty, żadna im nie pasuje, a ja dorabiam sobie wakacyjne od liceum regularnie, a od jakiegoś czasu na stałe.
2. Narzekają, że po studiach trzeba mieć doświadczenie, gdzie ja je zdobywam jakoś i jeszcze mi płacą.

Teraz sadistic:
1. Wyjeżdżajcie za chlebem, zwalniajcie miejsca pracy bardzo jestem za.
2. Narzekaj i nic nie rób dalej ze swoim życiem nieudaczniku

@Up

Nieudaczniku, gdzie twój chłopak korwin wypomina, że PW 44' było głupotą bo skazani byli na klęskę, on nie lepszy ze swoją walką o fotel. Hipokryta i oszołom, który chce zrobić niewolnika chińskiego ze mnie Polaka Ja nie będę pracował za dolara dziennie, ani nie chce produkować chińskiego gówna. Wolę brać przykład ze złych socjalistycznych Niemiec, gdzie marka to marka, oraz idzie w parze z jakością. Chcesz to jedź do Chin dzieciaku korwinisto zasrany
Zgłoś
6................6 2013-12-28, 14:47
specodhec341 napisał/a:

@606 mierząc ludzi swoją miarą rzeczywiście możesz mówić, że taka jest większość. Ale nie sądzisz, że jednak warto, choćby dla tej mniejszości, zacząć dyskusję?

Mówię co widzę dookoła, a takie dyskusje prowadzone były setki tysięcy razy. I co, pozmieniało się?
Czyny, nie słowa.

specodhec341 napisał/a:

prośba o przebudowanie skrzyżowania, na którym co tydzień giną ludzie.

Chcesz mi powiedzieć, że jest w Polsce skrzyżowanie, na którym co 7 dni umiera człowiek? Gdzie zdjęcia, reportaże, wycinki z gazet? Poniżej piszesz, że sprawa ciągnie się trzeci rok, co daje tak na oko 156 ofiar na jednym skrzyżowaniu we wsi z 1000 mieszkańców. Kurwa istny trójkąt bermudzki, tzn. skrzyżowanie.

specodhec341 napisał/a:

grzankę kawioru nie nałoży.

Kawior jest niesmaczny.

specodhec341 napisał/a:

Ludzie wokół, jeśli nie jesteś na jakimś szczeblu, mają cię w dupie, gdy próbujesz przekonać ich do czegoś pożytecznego. Za to powiedz im, że w Smoleńsku był zamach - zrobią z ciebie burmistrza. Nimi ne kieruje potrzeba czynienia Polski lepszej. Nimi kierują żądze.

Pościemniaj, że w Smoleńsku był zamach, wybiorą cię na burmistrza i wtedy ich wszystkich powypierdalaj.
Przecież to takie proste: "to był zamach" i jesteś na stołku.

specodhec341 napisał/a:

Dlaczego ten szantarz na początku posta?

Bo miliardowy raz pojawia się ten sam żal, a czynów go popierający nadal brak. Dobrze o tym wiesz, ale bardzo chcesz pokazać jak bardzo boli cię sytuacja w kraju. Mimo tego, że nic z nią nie robisz (o kurwa sorry, zmieniasz skrzyżowanie-mordercę).

specodhec341 napisał/a:

Siedzisz teraz w domu.

W pracy, ale niech będzie.

specodhec341 napisał/a:

Chciałbyś żyć w świadomości, że ktoś co chwilę wchodzi do Twojego pokoju, zostawia tam stos cuchnących śmieci i pism, a potem idzie do kuchni i wyżera ci zapasy, a gdy podejmujesz z nim rozmowę i mówisz, że nie życzysz sobie takiego zachowania, to on opowiada Tobie, jak zabawnie dziś szczekają psy sąsiadki?

Nie, jak takie coś ma miejsce to wchodzę na sadola i tworzę o tym temat licząc na piwka.

specodhec341 napisał/a:

Mniej więcej tak jest dziś w Twoim kraju. Więc może uświadom sobie, że chyba warto choćby przeczytać czyiś pogląd, aby zastanowić się nad swoim.

Czytałem takie oryginalne poglądy długo przed Kaczyńskim i Tuskiem. Wiesz co się zmieniło? Nic.
Ja wiem w co ja wierzę i nie widzę potrzeby dzielić się tym z innymi na portalu z czarnym humorem, rasizmem i zdjęciami lasek z kutangą do kolan.

specodhec341 napisał/a:

Moje myślenie nie jest słuszne i nigdy nie będzie. Może być co najwyżej, w ekstremalnych przypadkach, trafne do podsumowania jakiegoś zjawiska. Ale przynajmniej jest.

Więc jak ktoś nie wypoci tego samego wywodu co ty i tysiące tobie podobnych to nie myśli? Jest "lemingiem" i kocha TVN. Mhm, ok.

specodhec341 napisał/a:

I nie liczy się forma.

Właśnie, że się KURWA liczy, i to bardzo.
Można wytknąć wszystkim politykom co robią źle, przedstawić dowody i wykorzystać to w politycznej walce o stołki, by ostatecznie wepchnąć tam swoich ludzi, którzy nie są pazernymi kurwami.
Ale można też napisać w sieci, że to wina tuska i jest chujem.

specodhec341 napisał/a:

Równie dobrze mógłbym pisać łamanym polskim, niepoprawnie interpunkcyjnie, z literówkami, błędami gramatycznymi i ortograficznymi.

Właśnie to robisz.
Zgłoś
t................r 2013-12-30, 6:47 1
jatutylkopacze napisał/a:

Wolę brać przykład ze złych socjalistycznych Niemiec, gdzie marka to marka, oraz idzie w parze z jakością.

Masz na myśli te rdzewiejące na potęgę Mercedesy? A może ten sprzęt elektroniczny od Grundiga? A może ciuchy z Quelle? A może ci się podoba, jak marchewkę nazywa się owocem, a jakiś kretyn, co nawet godziny nie przepracował na swoim, mówi ci, jak szerokie mają być drzwi w twoim sklepie? A może pogadamy o historii Bayer AG, z IG Farben na czele? Pierdolisz ziomuś jak potłuczony i nawet chyba nie jesteś tego świadom.

Widać od razu, że czekasz jeszcze na swój pierwszy solidny kopniak od życia. Mleko masz pod nosem, dorwałeś się do pierwszej kasy, zdrowie sprzyja i myślisz już, że Boga za nogi chwyciłeś. Spokojnie. Życie cię nauczy jeszcze pokory - o ile wcześniej twoje zdjęcia nie wylądują gdzieś tutaj na Hardzie.
Zgłoś
j................e 2013-12-31, 16:44
ticorr napisał/a:

Masz na myśli te rdzewiejące na potęgę Mercedesy? A może ten sprzęt elektroniczny od Grundiga? A może ciuchy z Quelle? A może ci się podoba, jak marchewkę nazywa się owocem, a jakiś kretyn, co nawet godziny nie przepracował na swoim, mówi ci, jak szerokie mają być drzwi w twoim sklepie? A może pogadamy o historii Bayer AG, z IG Farben na czele? Pierdolisz ziomuś jak potłuczony i nawet chyba nie jesteś tego świadom.

Widać od razu, że czekasz jeszcze na swój pierwszy solidny kopniak od życia. Mleko masz pod nosem, dorwałeś się do pierwszej kasy, zdrowie sprzyja i myślisz już, że Boga za nogi chwyciłeś. Spokojnie. Życie cię nauczy jeszcze pokory - o ile wcześniej twoje zdjęcia nie wylądują gdzieś tutaj na Hardzie.

Ziomusiów szukaj u siebie w gimnazjum.

Nigdzie nie napisałem, że mi zdrowie sprzyja i że nie dostałem kopniaka od życia, więc sam pierdolisz. Zwyczajnie nie narzekam jak ty tylko biorę się do roboty i zawijam rękawy. Godziny na swoim to korwin nie przepracował więc się nie podniecaj.

Co już wszystkie firmy wymieniłeś, w których były problemy? Podobają ci się chiny to jedź i tam żyj ja pierdolę, doświadczysz prawdziwego komuszego wolnego rynku i tego dobrobytu. Tutaj jakoś jest problem wyjść na ulicę i zarabiać pieniądze, a tam nie ma? To jedź tam, nagraj film i pokaż jak tam cudownie. Byłeś kiedyś tam? Czy tylko zdjęcia wieżowców widziałeś?

Rdzewiejące na potęgę mercedesy? Poza starszą klasą E i W203 raczej nie jest to problem. Chyba, że auto bite to zardzewieje każde.

Pojedź do niemieckiej wioski, wyjdź z domu, przestań czytać GW, TV Republikę i Nasz Dziennik, oraz farmazony JKM w TVL. Zobacz jak tam żyją ludzie, potem jedź do Chin i zobacz jak tam żyją.

1. Chiny $1 898 381 000 000 2011
1.2mld ludzi
2 Stany Zjednoczone $1 480 432 000 000 2011 0,3mld
3 Niemcy $1 472 281 000 000 2011 0,08 mld

Masz wyżej nieuku jak złe socjalistyczne państwa potrafią sobie poradzić. Wystarczą chęci.

Pierdolę twoją logikę rozumowania. Lepiej jak 80mln ludzi robi rzeczy tyle warte, niż 25 razy tyle ludności. Czysta komuna, a JKM ci wmówił lemingu, że tam dobrobyt.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem