18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:56
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
🔥 Problem z drabiną - teraz popularne
Grodzka i jej emerytura
NeverLie2Me • 2014-02-09, 21:18
Ostatnio mam taką rozkminę:

Grodzka pójdzie na emeryturę w wieku 60 lat, czy 65?

I, jeśli 60 lat, to jest kurwa jakiś żart. Wszyscy faceci, powinni powiedzieć, że czują się samicami i rabotać 5 lat mniej.

Znasz Starego Mordziatego, też ma melinę, tylko droższą...
Zgłoś
xsalok 2014-02-10, 0:08
jak rząd usłyszy o tym rozwiązaniu to w mig zdelegalizuje to całe "dżender"
Zgłoś
mateo 2014-02-10, 0:31 3
nie grodzka tylko chory dewiant Krzysztof Bęgowski
Zgłoś
modyf 2014-02-10, 2:35
xiontZ - nie mozna zmieniac umowy w trakcie jej trwania...

To jak to jest? Mi najpierw wprowadzili OFE o których w momencie gdy zacząłem płacić składki nie było mowy, później mi podnieśli wiek w którym mogę przejść na emeryturę, następnie jednak zabrali mi pieniądze z OFE...
Zgłoś
t................a 2014-02-10, 7:27
W własnej woli od koryta nie odejdzie...
Zgłoś
Kosmodysk 2014-02-10, 7:44
Ciekawe czy ZUSy przeszył na grodzką z Bęgowskiego, czy musi zapierdalać od nowa na konto.
Zgłoś
krishna 2014-02-10, 7:46
Chyba 67 lat. Pięknie, pięknie, wymądrzać się na temat polityki a nie mieć pojęcia o wieku emerytalnym w Polsce, o zgrozo..
Zgłoś
Rihard 2014-02-10, 7:47
Pójdzie w wieku 67 lat obojętnie czy jest kobietą, facetem czy chuj wie czym.
Zgłoś
!Timon 2014-02-10, 9:54
szpajder napisał/a:

Wszyscy na górze:

Przespaliście "reformę" emerytalną? Teraz bez podziałów *wszyscy zapierdalają do 67 roku życia.

*wszyscy normalnie pracujący

Nie. Wiek emerytalny osiągnie 67 lat dla mężczyzn w 2020 a dla kobiet w 2040 zatem przez najbliższe 26 lat kobiety będą odchodziły na emeryturę wcześniej niż mężczyźni.

Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.

Czytanie ze zrozumieniem NIE BOLI. Jak nie kumasz to poproś starszego brata o wytłumaczenie.
Zgłoś
pylaochos 2014-02-10, 10:07
Czyli wystarczy, że powiem w Zusie/ofe(rmie), że czuje się bardziej kobietą? Czy wystarczy swingowana operacja?

Sadistig bafi i óczy . Należę do Narodowego Frontu Wyzwolenia Szparagów. Jestem za uwolnieniem krasnali ogrodowych.
Hurshar kashurshar. Hurlong churshar!
Zgłoś
r................l 2014-02-10, 14:42
MAHORA napisał/a:

Właśnie, kurwa to ma być równouprawnienie - faceci nie dość że żyją krócej to jeszcze muszą dłużej pracować, dlaczego ci genderysci nie walczą z takimi stereotypami i z taką nierównością, pewnie dlatego że w większości to jebane pedały, transwestyci i feministki ich mać!

dlaczego transseksualistę nazywasz genderystą? jesteś debilem? i jeszcze do tego swoim debilizmem Jokera profanujesz. kurwa.
Zgłoś
javal 2014-02-10, 16:28
Śmiejecie się z tego? idźcie podziękować grodzkiej.

Sprawa wygląda tak. Jeśli będzie ustawa - każdy będzie decydował o płci, z racji tego że nie może być dyskryminacji ze względu na stan majątkowy, załóżmy że ja ogłaszam że jestem kobietą aalee..nie stać mnie na operację, więc dalej się ubieram jak facet wyglądam jak facet i wszystko mam na miejscu, a na emeryturkę idę wcześniej.

Polska to państwo kombinatorów, przy takiej ustawie i w/w założeniach za kilka lat byli byśmy państwem z największym odsetkiem transwestytów na świecie...przynajmniej na papierze. Nie ma bata żeby sejm ustawił taką furtkę do wcześniejszego przechodzenia na emeryturę - ergo żadna ustawa gender i o decydowaniu o własnej płci nie przejdzie.
Zgłoś
kubeq92 2014-02-10, 18:52
Tak w ogóle ostatnio do mnie dotarło, że to jest shemale xD
Zgłoś
xiontZ 2014-02-10, 19:03
modyf napisał/a:

xiontZ - nie mozna zmieniac umowy w trakcie jej trwania...

To jak to jest? Mi najpierw wprowadzili OFE o których w momencie gdy zacząłem płacić składki nie było mowy, później mi podnieśli wiek w którym mogę przejść na emeryturę, następnie jednak zabrali mi pieniądze z OFE...

Nie, nie można zmieniać warunków umowy w trakcie jej trwania. Weźmy prosty przykład. Podpisujesz umowę z operatorem sieci komórkowej na 2 lata. Po roku operator stwierdza, że będziesz im płacił przez dodatkowe półtora roku. W normalnym państwie umowa to rzecz święta. To zobowiązanie działające w obie strony i obligująca obie do przestrzegania warunków tejże umowy. Ten rząd traktuje obywateli jak ludzi niespełna rozumu i bydło, któremu można wmówić wszystko. Nie ma żadnej wolności w tej "wolnej" Polsce.

Szukam chętnych do założenia zespołu. Londyn. Więcej na PW.
Zgłoś
yohnell 2014-02-10, 19:58
Słuchałem Weisa w radiu. Sprawdził. Mężczyzna jeśli prawnie zostanie uznany za kobietę, może przejść na emeryturę jak kobieta. W zasadzie ile to będzie kosztowało żeby urzędas podbił papier
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów