📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
pamiętacie jeszcze to rozwiązanie?
cały czas szukam bo ktoś kiedyś znalazł aż 10 alternetyw dla zus, nie mogę znaleźć.
cały czas szukam bo ktoś kiedyś znalazł aż 10 alternetyw dla zus, nie mogę znaleźć.
Najmądrzejszą alternatywą dla ZUS było w latach 90tych wyjechać do legalnej pracy do któregoś z państw "socjalnych" (kraje skandynawskie, większość krajów zza zachodniej granicy) i załapać się po 15-20 latach na minimalną emeryturę (w większości krajów - koło 400-600 euro, najszybciej bodajże w Szwecji szło tak zrobić, tam podobno nawet po 10 latach można już było dostawać minimalną emeryturę). Tam mało kto korzysta z tej możliwości bo dla nich 400 euro to za mało żeby choćby czynsz za mały pokój opłacić, ale u nas jest to 1600 złotych za które można już w miarę dobrze żyć jeżeli ma się np. mieszkanie po rodzicach (tyle będzie i tak wynosiła średnia emerytura z ZUS dla naszego pokolenia) i wciąż macie 40-45 lat wiec możecie śmiało 15-20 lat jeszcze turlać jakąś robotę na czarno albo mały biznesik założyć mając co miesiąc gwarantowną do końca życia "podstawę". Niestety- przyszedł kryzys, nawet najbogatsze państwa ukróciły możliwość przechodzenia na wcześniejsze emerytury po tak krótkim czasie i przepadło Więc pozostaje jedynie zakładać fikcyjną działalność gospodarczą w jakimkolwiek cywilizowanym kraju i płacić niższe składki (o ironio - w Polsce składka emerytalna dla prowadzącego własną działalność gospodarczą jest większa nawet niż w Anglii i Francji - najwyżej rozwiniętych krajach świata)
Svetlan napisał/a:
Walczyć to można. Gówno dostanie. ZUS to jedna wielka mafia. Tam wpada kasa i słuch po niej ginie. Za kilkadziesiąt lat okaże się, że składki szły na kampanię wyborczą Putnia.
Co ma 'Puteń' do zusu?
Koleś po sześćdziesiątce i rezygnuje z emerytury bo myśli że się sam zatroszczy mając tą kasę. Taki chuj. Większość polaczków mając kasę rozpierdoli ją na byle co i potem będzie biedował i szarpał socjala.
Nie zauważyliście czasem, że na ulicach widać ostatnio głównie dzieciaki, młodszych studenciaków i starych dziadków? Mówi to samo za siebie. Ja wypierdalam za ( niecałe już nawet ) 2 miesiące. Bilet zarezerwowany, powrót nie planowany.
androgenius napisał/a:
Ja wypierdalam za ( niecałe już nawet ) 2 miesiące. Bilet zarezerwowany, powrót nie planowany.
Kup se turban
Mamy na sadolu eksperta od prawa? Chętnie bym posłuchał co ma na ten temat do powiedzenia.
Jestem w 100% za panem W. Bądź co bądź zapierdalał jebane 40lat(czyli optymistycznie rzecz ujmując, połowę swojego "życia w Polsce) i te pieniądze są jego.
Jestem w 100% za panem W. Bądź co bądź zapierdalał jebane 40lat(czyli optymistycznie rzecz ujmując, połowę swojego "życia w Polsce) i te pieniądze są jego.
Cytat:
ma to sens? można tak z nimi walczyć? jak się skończyło z tym panem co wypowiedział umowę zusowi?
Ten Pan sądownie dostał nakaz zapłacenia wszystkich zaległych składek Oni nie odpuszczają.
Przez ZUS-em nie ma ucieczki. Pan, który wypowiedział umowę albo już spłacił, spłaca lub będzie w najbliższym czasie spłacać zaległe składki wraz z odsetkami.
W Polsce są 3 rzeczy, od których nie uciekniemy- śmierć, podatki i ZUS
W Polsce są 3 rzeczy, od których nie uciekniemy- śmierć, podatki i ZUS
A tym wszystkim durnowatym pseudopatriotom, plującym na osoby, które tak jak ja wypierdalają z tego przykrego rejonu planety polecam:
wykop.pl/tag/polska/
Pierwsze 3 strony powinny wystarczyć, jak nie, scrollujcie dalej i dajcie znać, na której stronie zmądrzeliście.
wykop.pl/tag/polska/
Pierwsze 3 strony powinny wystarczyć, jak nie, scrollujcie dalej i dajcie znać, na której stronie zmądrzeliście.
Sorki, że się przypierdalam, ale wrzucałem o tym filmik... O tu:
sadistic.pl/grzegorz-sowa-o-swojej-walce-z-zusem-vt185086.htm
Przecież ZUS nie mógł mu wypłacić tych pieniędzy bo takowych fizycznie nie posiada. Wszystko jest wydawane na bieżące potrzeby, a i tak mamy dług. Facetowi pokazano tylko ile haraczu oddał przez te 40 lat.
XasakkuX napisał/a:
Sorki, że się przypierdalam, ale wrzucałem o tym filmik... O tu:
I na chuj to pisałeś, teraz temat wyjebali do twojego i mniej osób zobaczy, jaka jest prawda o tych skurwysynach. Każdy, kto mógłby to zobaczyć i dzięki temu trochę się zastanowić miałby większą szansę na to, że nie stanie się w przyszłości tym panem. Good job :/
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów