haka peruperu - wykonywana przez wojowników przed bitwą, miała ona ukazać ich siłę, wolę zwycięstwa i w ten sposób przestraszyć lub odstraszyć przeciwnika, wykonywana od 1905 roku przez reprezentację narodową Nowej Zelandii w Rugby
haka peruperu - wykonywana przez wojowników przed bitwą, miała ona ukazać ich siłę, wolę zwycięstwa i w ten sposób przestraszyć lub odstraszyć przeciwnika, wykonywana od 1905 roku przez reprezentację narodową Nowej Zelandii w Rugby
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Haka ok ale czemu dodałeś All Blacks? Probowalem znależć kilku czarnuchów a tu same białasy.
all blacks bo taki przydomek ma druzyna Nowej Zelandii
jaskiniowiec nie tylko ze względu na wygląd? jeśli ma taką ksywę z tego powodu o którym myślę to chyba jednak zrezygnuję z dalszej części tego filmu
@ls87
pytanie do specjalisty:
czyżby mieli taki przydomek bo grają w czarnych strojach???
A i jeszcze jedno tępe dzidy, nie porównujcie tego do Amerykańskiego Footballu bo to dwie różne dyscypliny, mnie osobiście nie przekonuje NHL (dobrze mówię?) ale nie mówię jest gówniany czy chujowy.
Naprawdę mało jest tu ludzi kompetentnych by porozmawiać o tym pięknym sporcie a większość zabierających głos ma gówno do powiedzenia, a szkodaaa, bo człowiek zamiast wyluzować musi się wkurwiać że taki baran jeden z drugim trolluje i hejtuje coś co dla innych jest całym życie. Życzę wam plugastwo hejterskie miliona chujów w dupę i żeby was pies pogryzł
Za każdym razem gdy widzę Hake mam ciary, trenowałem ten wspaniały sport i wiem że All Blacks to mega kocury...
A i jeszcze jedno tępe dzidy, nie porównujcie tego do Amerykańskiego Footballu bo to dwie różne dyscypliny, mnie osobiście nie przekonuje NHL (dobrze mówię?) ale nie mówię jest gówniany czy chujowy.
Naprawdę mało jest tu ludzi kompetentnych by porozmawiać o tym pięknym sporcie a większość zabierających głos ma gówno do powiedzenia, a szkodaaa, bo człowiek zamiast wyluzować musi się wkurwiać że taki baran jeden z drugim trolluje i hejtuje coś co dla innych jest całym życie. Życzę wam plugastwo hejterskie miliona chujów w dupę i żeby was pies pogryzł
Jesteś jebanym ignorantem pisząc o niekompetencji ludzi w danej dziedzinie, a sam nawet nie jesteś pewien jak nazywa się najsłynniejsza liga footballowa świata (nie mówię, że najlepsza i najciekawsza).
Do tego wyzywasz ludzi od "hejterów", a pierwszą osobą której chyba żyłka pierdolnęła pod tym tematem jesteś Ty (ja już drugą, bo gotuje się czytając baranów Twojego pokroju).
No debil. Zwykły debil...
PS. Na chuj gwiazdkujesz przekleństwa?
Jesteś jebanym ignorantem pisząc o niekompetencji ludzi w danej dziedzinie, a sam nawet nie jesteś pewien jak nazywa się najsłynniejsza liga footballowa świata (nie mówię, że najlepsza i najciekawsza).
Do tego wyzywasz ludzi od "hejterów", a pierwszą osobą której chyba żyłka pierdolnęła pod tym tematem jesteś Ty (ja już drugą, bo gotuje się czytając baranów Twojego pokroju).
No debil. Zwykły debil...
hahaha rozśmieszyłeś mnie do łez kretyniarzu hahah 5 dla Ciebie za to i piwo kondolencyjne hah. Najchętniej przyznałbym Ci medal idioty roku , przecież Ty nawet czytać nie umiesz więc nie mam pretensji że źle zrozumiałeś co napisałem, grałem w rugby podczas gdy Ty grałeś w warszawę albo skakałeś na gumie z koleżankami. Przyjebałeś się chuj wie do czego ale spoko, muszą być tacy jak Ty żeby było weselej. A to co napisałAś że nie wiem jak się nazywa najsłynniejsza drużyna footballowa to zwaliło mnie z kanapy i nie mogę się podnieść, gówno mnie ona interesuje bo nie jara mnie latanie w pancerzu i zdobywanie yardów, Ty się najwyraźniej brandzlujesz na meczach z podniety, ja NIE. i nie pójdę na taki mecz bo nie jestem tłuściutkim amerykanem z hamburgerem w dłoni. RUGBY a FA mają tyle wspólnego co rap z reagge ale Ty specjalisto chyba nie widzisz różnicy. Zawodnicy FA to pionki które mają ŚCIŚLE określone zadanie i skupiają się tylko i wyłącznie na nim, w rugby jesteś od wszystkiego, nawet liniowy czasem wdaje się w bezpośrednie starcie, ale po co ja Ci to tłumaczę, wiesz lepiej nie? haha Durniu na baterie 5 dla Ciebie
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów