Chyba nigdy nie miales w rece pilki baseballowej. To nie pilka od tenisa ziemnego, ze mieciutka w srodku. Jest twarda jak kamien i 3 razy od niej ciezsza. Nie wspominam juz nawet o tym, ze predkosc takiej odbitej pilki przez palkarza to okolo 160km/h.
Poza tym jest cierpienie jest i piwo!!
Co Ty pierdolisz? Przecież piłka leci w kierunku przeciwnym do ruchu kija, później następuje uderzenie i piłka przyjmuje prędkość kija. Nie ma mowy o jakiejkolwiek sumie.
Chyba nigdy nie miales w rece pilki baseballowej. To nie pilka od tenisa ziemnego, ze mieciutka w srodku. Jest twarda jak kamien i 3 razy od niej ciezsza. Nie wspominam juz nawet o tym, ze predkosc takiej odbitej pilki przez palkarza to okolo 160km/h.
Zgadzam się z kolegą, kiedyś grałem w baseball i uwierzcie że od samego przyjęcia podania piłki na łeb można konkretnego urazu dostać a to była dopiero liga juniorów..
W hameryce w 1 lidze to razy 4 do skilla i do siły
Co Ty pierdolisz? Przecież piłka leci w kierunku przeciwnym do ruchu kija, później następuje uderzenie i piłka przyjmuje prędkość kija. Nie ma mowy o jakiejkolwiek sumie.
Dokładnie taka piłka waży 226g , średnia prędkość przy wypuszczeniu jej z ręki miotacza wynosi 100 km/h , a przy odbijaniu aż 150 km/h i więcej zależy od siły pałkarza.
Wiem bo się interesuje
Tak mi się jakoś przypomniało.
Tutaj efekt RZUCANEJ piłki, a jak ktoś wcześniej wspomniał, ODBITA leci z większą prędkością, więc można sobie jedynie wyobrazić ten ból...
rapideo.pl/polecam,fryc88Widziałam to kiedyś na Discovery. Gościu miał złamaną kość policzkową. Sprawdzali z jaką prędkością i z jaką siłą piłka uderzyła w jego twarz. Nie pamiętam ile im tam wyszło ale wiem, że w ch*j dużo
Nie widziałaś tego na discovery. To jest akcja z wczorajszego meczu, J.A Happ bo tak nazywa się ten nieszczęśnik wyszedł już ze szpital, więc to raczej nie było nic strasznego. Dostał zwolnienie od gry na 15 dni, i dalej jazda bo gra się plus minus 150 meczy w sezonie. Toronto Blue Jays czyli drużyna w której grał z ostatecznie zwyciężyła ten mecz 6-4.
Dokładnie taka piłka waży 226g , średnia prędkość przy wypuszczeniu jej z ręki miotacza wynosi 100 km/h , a przy odbijaniu aż 150 km/h i więcej zależy od siły pałkarza.
Wiem bo się interesuje
akurat w tej lidze w której oni grają czyli MLB to średnia prędkość rzuconej (szybkiej) piłki to ok. 90 mph. On akurat rzucił fastball z prędkością 91mph.
A to co żeś napisał że 100 km/h to tam, takie piłki rzucają dzieciaki.
100km/h = 62mph.
I nie waży ćwierć kilo a 5 1/4 uncji to prawie 150g.
Trochę się pomyliłeś.
Wiem bo też się interesuję.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów