📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:40
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
DużyKutas napisał/a:
Jeszcze trochę i USA do Iranu wjedzie, wtedy bedzie ciekawie.
Nie wejdzie.
Iran potrzebował by 4-5 razy więcej działań militarnych niż Irak i Afganistan .
Dodatkowo mają nawet znośny sprzęt. Oznacza to dziesiątki tysięcy martwych amerykan za co konkretnie ?
sars_80 napisał/a:
Też jestem tego zdania. Kwas azotowy 5 + gliceryna + kwas siarkowy 4 + ziemia okrzemkowa i gotowe
Wystarczy drganie i następuje detonacja
Ziemi okrzemkowej to dodajesz jak chcesz stabilniejszy dynamit zrobić, jak Nobel. Żeby jebło wystarczy sama nitrogliceryna.
Nie pokazują na filmie efektu po wybuchu, bo pewnie jak w przypadku broni czarnoprochowej, pełno dymu i huku a efekt kiepski,.
Pierdolone ahmedy i inne abdule.
Myślałem że nic nie zadaje dotkliwszych obrażeń uszom niż disco polo dopóki nie usłyszałem kozich szant.
TATP - tzw. matka szatana. Terroryści robią to z acetonu na duża skalę. Bardzo czuły na uderzenia i niestabilny. Sporo domorosłych pirotechników ginie podczas domowej produkcji.
Gdzieś już to widziałem .
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów