Po kolei odpowiem na wasze posty:
Cieszę się, że niektórzy są mojego zdania. Przywraca mi to wiarę w ludzi.
SQT To kibice mają decydować gdzie ma być dany sportowiec? Nie. To tylko jego wyłączna sprawa. A jeśli jesteś prawdziwym kibicem to będziesz mu/jej kibicował wszędzie. Nawet nie patrząc czy jest słaby czy nie. I powiem tyle: poczekaj na kolejne rajdy to zobaczysz jego osiągi. Poza tym już było widać. Skoro on potrafi wygrywać OS-y na szutrze, gdzie jechał po raz drugi i potrafi pokonać o WIELE bardziej doświadczonych kierowców to coś znaczy. Jego wypadki były jego błędami, nie zaprzecze, ale też nie wszystkie. Przecież on jest amatorem w rajdach, to czego oczekiwać.
borisklinga Jemu wychodzą tylko wypadki? No brak słów. W trakcie jazdy w F1 popełniał najmniej błędów z całej stawki, jeżeli mu się jakiś przytrafił. A tak jak pisałem wcześniej, on jest amatorem. Jeszcze wiele ma do nauki. Czystej szybkości mu nie brakuje, tylko doświadczenie.
erni_ Każdy chciał wiedzieć co się dzieje z Robertem. Ale to jest jego prywatne życie, jakby nie patrzeć. Tak jak powiedział po wypadku :" wrócę w kasku i kombinezonie". I tak zrobił. Wolał nie robić wokół siebie szumu i spokojnie wracać do zdrowia. Z resztą, przeprosił za ciszę. Uszanujmy to, on woli robić coś po cichu a później zaskoczyć wynikiem ( jego słowa ).
kubaba5 Jest jednym z niewielu ludzi na tej planecie który może zostać mistrzem F1 oraz WRC. Jeszcze raz wspomnę - doświadczenie w rajdach jest konieczne. A co do powrotu do F1. Możesz się czasem zdziwić. W Barcelonie już mógłby jeździć. Oraz sam przyznał, że miał ostatnio testy w symulatorze F1 w Mercedesie. Prawie rok do przyszłego sezonu. Wszystko jest możliwe, trzeba tylko chcieć.
pokh A czy Kubica w ogóle nie ćwiczył przed wyścigami? On od 4 roku życia, ma benzynę we krwi. Potrafi pomoć przy rozwoju bolidu nawet w nocy. On wie co to ciężka praca. Ta rehabilitacja nie była dla niego łatwa.
Podsumowanie
Kibicuje się sportowcom ( nie ważne gdzie startują ). Przykład Lewandowskiego - jak można się pluć o to, że w reprezantacji g*wno robi. Trzeba hejtować, bo strzela dla Niemców ( nie lubie Niemców ) ale się cieszę, że na świecie rodzi się nowa gwiazda piłki nożnej na najwyższym poziomie.
Do Kubicy zawsze będę miał szacunek. Jest moim autorytetem. Nigdy się nie poddaje. To co osiągnął w Formule 1 oraz w niższych seriach to jest niesamowite. Nie miał Mistrza F1, ale dużo osób uważa za najlepszych kierowców Alonso, Hamilton, Kubica. Alonso : " Kubica jest najlepszym kierowcom". Szef Formuły 1 Bernie Ecclestone: " Jeśli Kubica jeździłby w McLarenie albo w Ferrari, założyłbym się o swoje pieniądzie, że zmiótłby Lewisa Hamiltona z powierzchni Ziemi"
Rozumiem, że 80% tych wszystkich komentarzy w Internecie to gimbaza. Mam nadzieje, że z wiekiem zmądrzeją. Ale jeśli będą tacy sami za kilka(naście) lat to boję się o tę Polskę. Nie ma co narzekać na wszystko. Trzeba się cieszyć tym co jest. Weźcie to sobie do serca. Pozdrawiam