Ambasada Federacji Rosyjskiej w Dublinie.
Ambasada Federacji Rosyjskiej w Dublinie.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dożyliśmy czasów, ża gdybym napisał: nie angażować się w ten konflikt, zachować neutralność i pod żadnym pozorem nie wysyłać swoich żołnierzy (nawet nato oznajmiło, że tego nie zrobi), to znajdzie się jakiś ukrainiec-dezerter z Donbasu (sprzed 8 lat, gdy zacząl się tam konflikt), siedzący przed kompem w jakiejś wiosce pod Toruniem, który nazwie mnie putinowską kurwą. Nie łudźmy się, żaden mieszkaniec Ukrainy (gdzie bandera jest oficjalnym bohaterem) nie kiwnałby nawet palcem w obronie Polski, gdybyśmy zostali najechani z obwodu kalingradzkiego, a gotowy byłby nawet cieszyć sie z tego skrycie...
Co Ty pierdolisz. Nawet ukrainców nie lubie, ale kilku znam i kurwa wracają do kraju żeby sie napierdalac tu zostawiają rodziny. Wołyń trzeba pamietac nie rozpamietywac. Wolna Ukraina to taki potrzebny bufor miedzy nami a kacapami.
Jaka reakcja powinna być Polaków? Rozstawić wojsko na całej wschodniej i wschodnio-północnej flance w stanie wysokiej gotowości.
I to powinna być jedyna reakcja. Żadnej militarnej pomocy dla Ukrainy. Pomagać to im mogą USA czy Turcja, Polska nie powinna się wychylac przed szereg bo jest za słaba.
Widzę Irlandia stanowczo zareagowała
Dokładnie, ja nie rozumiem czemu nie rozstawiają masowo kontenerów z kredą na zachodzie na ulicach, by ludzie mogli wyrazić swoje oburzenie
ja się nie znam na tej wojnie, nawet pomimo słuchania opinii ekspertów po 2-3 godziny dziennie od ho ho ho i jeszcze trochę dłużej, ale dostrzegam pewne "nierówności" narracyjne, a wy nie?
Kiedy NATO wysłało wojska na tereny zajęte przez rebeliantów w libii, co zakończyło się obaleniem Kaddafiego, co zapoczątkowało niszczącą destabilizacje całego regionu, co doprowadziło do powstania ISIS, co doprowadziło do ataków terrorystycznych z masowymi ofiarami, do międzynarodowego kryzysu migracyjnego prowadzącego do gwałtownego wzrostu przestępczości w tym napaści seksualnych w całej Europie.... to było co innego.
mam też poczucie, że najgłośniej drą mordy ci co zawsze - profesjonalni paranoicy od równości/covidów/blm'ow i innych podobnych "zdobyczy cywilizacyjnych"
Teraz tylko czekać na wywiady z ekspertami - aktorami m jak miłość i innych seriali. To są najlepsi eksperci od spraw konfliktów państwowych oraz od covida. Nie ma lepszych
Niby wszyscy mogli się spodziewać, ale chyba wystarczająco uśpili wszystkich by możnba to nazwwać atakiem z zaskoczenia. Armii rosyjskiej można kilka rzeczy zarzucić, ale w walce na dystans są piekielnie niebezpieczni. Wszelkiego rodzaju artylerie to ich domena. My jesteśmy bezbronni jak Ukraina, tylko USA może Nas obronić. Fakt, nie opinia. Tu nie chodzi o ludzi a o sprzęt. Jak nie masz czym kontrować rakiet i samolotów to przegrywasz.
Jaka reakcja powinna być Polaków? Rozstawić wojsko na całej wschodniej i wschodnio-północnej flance w stanie wysokiej gotowości.
I to powinna być jedyna reakcja. Żadnej militarnej pomocy dla Ukrainy. Pomagać to im mogą USA czy Turcja, Polska nie powinna się wychylac przed szereg bo jest za słaba.
Przestań grać w gry i poczytaj lepiej książki... Nie będzie żadnej interwencji militarnej krajów zachodnich. wszyscy ponapinaja się w tv,nałożą z dupy sankcje które i tak im nie zaszkodzą i tyle. Ukraina już padła bo nikt militarnie jej nie pomoże.nie zaryzykuje otwartego konfliktu. Dlatego kacapy czują się pewnie.
Z drugiej strony wojska NATO bardzo szybko obroniłyby Ukrainę i utarłyby nosa Rosji. Tyle, że tutaj nie ma gwarancji co do tego czy nie wywołałoby to prawdziwej 3 wojny światowej. Skoro Putin przygotowywał się do tego ataku od wielu lat to moim zdaniem mógł zawrzeć jakieś tajne umowy o współpracy z innymi krajami.
Oto jak Ukraincy kochaja Polakow
Jesteś skończonym imbecylem, skoro przez pryzmat pojedynczych idiotów transponujesz to ogólnei na Ukraińców. Znam kilkudziesięciu Ukraińców (o co nie trudno mieszkając w Krakowie) i wszyscy to przyzwoici ludzie.
Nie łudźmy się, żaden mieszkaniec Ukrainy (gdzie bandera jest oficjalnym bohaterem) nie kiwnałby nawet palcem w obronie Polski, gdybyśmy zostali najechani z obwodu kalingradzkiego, a gotowy byłby nawet cieszyć sie z tego skrycie...
Ja się cieszę. Jebac banderowców
Dożyliśmy czasów, ża gdybym napisał: nie angażować się w ten konflikt, zachować neutralność i pod żadnym pozorem nie wysyłać swoich żołnierzy (nawet nato oznajmiło, że tego nie zrobi), to znajdzie się jakiś ukrainiec-dezerter z Donbasu (sprzed 8 lat, gdy zacząl się tam konflikt), siedzący przed kompem w jakiejś wiosce pod Toruniem, który nazwie mnie putinowską kurwą. Nie łudźmy się, żaden mieszkaniec Ukrainy (gdzie bandera jest oficjalnym bohaterem) nie kiwnałby nawet palcem w obronie Polski, gdybyśmy zostali najechani z obwodu kalingradzkiego, a gotowy byłby nawet cieszyć sie z tego skrycie...
A ja ci odpowiem durniu bo widzę ze na historii ciągnąłeś pałę jak większość Polaków podzielających twoją narracje. Podczas wojny Polsko-Bolszewickie w 1920 roku Simon Petlura przysłał do Polski 40 000 ukrainskich żołnieży by pomóc w walce z czerwoną zarazą. Po tej wojnie został podpisany traktat Ryski w którym polacy za pomoc ukraincow oddali ich w rece bolszewików a ci wymordowali ponad 10 Milionow ukraincow wielkim głodem, milionow kurwa !!! bo Piłsudzki bohater polski zdradził naród który nam pomogł. noi pozniej był wołyń. wiec spierdalaj teraz robić pałe putinowi bo robisz to dobrze
ale wiesz, że Polska nie jest Portugalią i dla nas upadek Ukrainy oznacza bezpośredni konflikt z Rosją? (bądź w przypadku obsadzenia Kijowa swoimi ludźmi prorosyjskiego państwa marionetkowego). Jesteś naiwny, bo nie rozumiesz jak to działa. Rosja nie zaatakuje Polski dopóki jest Ukraina.
W końcu ktoś rozumny!
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów