📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Black Pitt napisał/a:
sjp.pl/impakt
Nie pochlebiaj sobie, to że rwiesz świnki w disco remizie nie robi z ciebie jakiegoś ciała niebieskiego
A jak ktoś używa słowa pryzmat, to tylko nawiązuje do geometrii? Użyj mózgu koleś. Kontekst i słowo pasują jak najbardziej.
Heh jak bylem na Donnington Park podczas "track day" - akurat wybralem sie tam na NSR125R - jakis koleznka na pieknym i nowym R1 zaliczyl highside'a - no kurcze az przykro bylo patrzec na te polamane plastiki
Tak to jest jak się jeździ na zepsutym motorze który jeździ bokiem zamiast prosto.
HD + fullscreen - piękne Niepotrzebnie odbijał
Black Pitt napisał/a:
sjp.pl/impakt
Nie pochlebiaj sobie, to że rwiesz świnki w disco remizie nie robi z ciebie jakiegoś ciała niebieskiego
Problemy z korzystaniem ze słownika? Oto twój własny link, tyle, że dwa kliknięcia dalej: http://sjp.pl/slownik/zn.phtml?id=120384, ewentualnie sprawdź jeszcze w innym słowniku http://definicja.net/definicja/Impakt
Przy okazji sprawdź jeszcze termin: denotacji, otworzy on przed tobą całkiem nową rzeczywistość
@up
Sugerujesz, że przyjął fizyczną kolizję obiektów. A mi się wydaje, że chciał napisać, że "przyjął IMPET".
Sugerujesz, że przyjął fizyczną kolizję obiektów. A mi się wydaje, że chciał napisać, że "przyjął IMPET".
panchamityle napisał/a:
@up
Nic nie sugeruje, bo wiem co chciałem napisać.
"przyjął cał(y/e*) (impakt/uderzenie/zderzenie/kolizję*) na przednie koło vs. krawężnik" [z łac. impactus - wpływ]
* - wybierz sobie opcję którą zdolny jesteś zaakceptować
Czepiając się formy, zwróć uwagę na godzinę wysłania wiadomości...
Utwór "Sail" kojarzy mi się z wrzuconym kiedyś tutaj filmikiem, gdzie tą muzykę zagrali za pomocą cewki Tesli
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów