📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:06
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
🔥
Warszawskie skakanie
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
mrMarek27 napisał/a:
Wasza logika mnie powała:
Hitler jest Putinem,
Niemcy są ZSRR,
Hindenburg jest Jelcynem,
Nadrenia jest Gruzją,
Czechy są Ukrainą.
Ale Polska, kurwa pozostała Polską.
Fuck logic...
Pała z matematyki i geografii? Jeden kraj na wschód od Niemiec= Czechy, pierwszy kraj na zachód od Rosji= Ukraina, Polska po środku i jedyne możliwe przejście z Europy wschodniej do zachodniej i na odwrót, Rumunia nie bo Karpaty są dobrze ufortyfikowane a i można je jeszcze bardziej ufortyfikować, Morzem się nie przedostaną bo obrona wybrzeża, a Słowacja to również pasmo gór Karpackich a Finlandia to około 70 % lasów i lepsza armia i gospodarka więc pozostaje tylko polska jako najlepszy punkt strategiczny i geopolityczny posiadający jedyne naturalne fortyfikacje Odrę, Wisłę i Wartę oraz Bug który jest malutki (wąski) i brak fortyfikacji militarnych (obecnie z tym jest gorzej niż przed II Wojną), do tego malutka armia z tym też gorzej bo przed wojną mieliśmy bagatela 1 mln. żołnierzy ale nie posiadaliśmy zawodowej armii, zaś teraz posiadamy 100 tys. żołnierzy zawodowych ale jest gorzej bo 70 tys. to ogon (tj. logistycy, pracownicy biurowi etc. i tylko ok. 30 tys. kłów czyli wojowników że się tak wyrażę), ponadto Finlandia posiada jeziora i ma dużo naturalnych fortyfikacji, tak samo jak Słowacja i reszta,najpierw Rosja zajmie najpierw Ukrainę, pokojowo zaanektuje Białoruś (być może będzie wojna domowa w Białorusi i to bardzo możliwe ale szybko zduszona a NATO nie zareaguje), później Estonia, Łotwa i Litwa (P. Bałtyckie) będą sprzedane bo zachód będzie chciał za wszelką cenę uniknąć wojny. W Kazachstanie chcą być częścią Rosji ludność jak CCCP się odrodzi to zacznie ekspansję na zachód i przed wojną też mówili "Jak Hitler przyjdzie to spuścimy mu manto i jak nam pomoże Anglia i Francja" i co?! i gówno sceptycy zdechli jak psy! bo na to zasługują ci którzy myślą tylko o tym żeby się nażreć i gołą dupę obejrzeć w tv i w ogóle się bawić bo tacy ludzie nigdy nie cierpieli głodu ani prawdziwego bólu i chłodu i stali się gnuśni i tylko do takiego życia się nadają, to mnie powala twoja ignorancja i "mamtowdupizm" tak zwany, Putin zawrze sojusz z kimś, być może z Iranem a być może z Chinami choć Chiny oświadczyły że nie popierają działań Rosji ale ja nie wierzę że mówią prawdę, nikt kto ma choć trochę rozumu i wie co się na świecie dzieje i zna historię choć w zarysie wie że władzę różnych państw mogą blefować, też mam nadzieje że wojny nie będzie bo "wojna jest piękna dla ludzi którzy jej nie doświadczyli", ale "Mędrzec w czasach pokoju gotuje się na czas wojny" a "Kto nie utrzymuje własnej armii utrzymuje cudzą". Jeśli Putin zawrze sojusz z Chinami i Iranem, Iran zajmie Irak, Syrię, Jordanię, Ziemie Świętą, i Północną Afrykę a następnie ruszy na Europę od morza śródziemnego a Putin od wschodu, USA zajmą się Chiny i ich przydupas Korea Północna Chiny mogą pomóc Korei na Półwyspie z ich sąsiadem a później będą walczyć z Japonią i USA na Pacyfiku dając wolne pole do popisu Niedźwiedziowi i Wielbłądowi Jeśli tak się stanie czeka nas śmierć i głód a nie daj bóg Pakistan się dołączy. W najlepszym wypadku wojna będzie tradycyjnie się odbywała a w najgorszym może dojść do wojny Nuklearnej i to jest logika i dedukcja. I jeszcze raz powtarzam to twoja i tobie podobnych ignorancja i konformizm mnie przeraża.
Generall14 napisał/a:
W 1939 u nas też się mówiło o tekturowych niemieckich czołgach, potem się okazało, że ta tektura wcale nie taka miękka.
1939 Niemcy nie dysponowali silną armią. W tym okresie najliczniejszą i najnowocześniejszą armię mieli Ruscy. Niemcy dopiero w późniejszych latach opracowali słynne czołgi Tiger, oraz MP40.
Generall14 napisał/a:
Mimo wszystko, nie wydaje mi się, aby ruscy mogli wejść do Polski. NATO wciąż jest dla nich za silne.na to pójść.
Zachód ma NATO a Ruscy Chiny. Ponadto mamy dziś 3 mocarstwa Rosję, USA i Chiny i jak wspomniałem Rosja i Chiny trzymają się razem, a przynajmniej Chiny mają lepsze stosunki z Rosją. Europa już teraz jest własnością Rosji gdyż bez gazu i pali napędowych Europa by rozpadła się w parę miesięcy a może tygodni.
Rosja ma też haka na gospodarkę zachodnią. Jak wiadomo Chiny są fabryką świata i z Chin pochodzi cała dzisiejsza elektronika. Wystarczyło by zachęcić Chiny do zakończenia współpracy z zachodnią gospodarką i czekać aż rozsypuje się zachodni świat. Minusem takiej strategi jest to że Chiny bez tego całego pędu i przepychu straciły by stabilność w społeczeństwie.
Gdyby do czegoś już doszło wydaje mi się że chiny by się odwróciły plecami od rosji i próbowali by zająć syberię. Rosja nie jest na tyle silna aby konkurować choćby z USA. Chiny przez wojnę straciły by tak dużo że im to by się w ogóle nie opłacało. A kto Rosji pomoże jak nie chiny, iran, pakistan, syria lub korea płn z traktorami ?? Rosjanie mogą jedynie zamknąć korek z gazem/ropą dla europy. Tylko pytanie co by zachód wtedy zrobił mając wizję katastrofy gospodarczej. Oczywiście Rosja może sprawdzić reakcję zachodu i próbować zająć kraje wschodniej europy. To co zrobi zachód to jest jedna wielka nie wiadoma.
Jest jedna zasadnicza różnica między tymi dwoma sytuacjami: broń atomowa. Jak ktoś zacznie zbyt poważnie kombinować to polecą rakiety międzykontynetnalne i będzie pozamiatane.
blachahaha napisał/a:
W 1939 Niemcy nie dysponowali silną armią. [...] Niemcy dopiero w późniejszych latach opracowali słynne czołgi Tiger, oraz MP40.
To fakt, Niemcy planowali pełną gotowość do wojny na 1940 rok, ale chodziło mi o podejście. W Polsce wszyscy byli przekonani o słabości Niemiec, w prasie było pisane, że te ich czołgi były zrobione z tektury tylko po to, aby ładnie wyglądały na paradzie. Piłem do użytkownika miszczcieniu który podobnie wyrażał się o dzisiejszej armi rosyjskiej.
blachahaha napisał/a:
W tym okresie najliczniejszą i najnowocześniejszą armię mieli Ruscy.
Kiedyś czytałem jakieś wspomnienia z kampani wrześniowej, o Armii Czerwonej było pisane, że nie wiadomo czy to jest wojsko czy jacyś bandyci. Brudni, zniszczone mundury, karabiny na sznurkach itp. Może to była największa armia, ale ta nowoczesność to była taka jak w ówczesnym polskim wojsku, czyli malutka część nowoczesna, reszta opierała się na starszym sprzęcie.
blachahaha napisał/a:
Zachód ma NATO a Ruscy Chiny. [...]
Dlatego napisałem "No, czyba że, po cichu podpisali jakiś tajny sojusz z Chinami lub Indiami, wtedy mogli by na to pójść.", te wcześniejsze moje wypociny były o samotnym ataku Rosji. Na ile sojusz Rosja - Chiny jest realny to nie jestem w stanie określić. kilkadziesiąt lat temu były u nich jakieś incydenty na granicy, ale czy dalej się nie lubią to nie wiem.
Nizaryta1, najlepszymi kandydatami jest nie Polska, a kraje bałtyckie, ewentualnie sama Litwa - co by nie patrzeć właśnie Litwa i Łotwa dzieli terytorium Rosji na dwie części, tak samo jak Polska dzieliła terytorium Niemiec.
Zatrważające jest jak poddajecie się propagandzie zachodu...Nie żebym był jakiś tam prorosyjski, nie jestem za nikim kto popiera kolektywizm, ale żeby nie dostrzegać tej Majdańskiej manipulacji ? ... Putin się poprostu nie opierdala i działa widząc zagrożenie dla swojego państwa oraz jawnej dyskryminacji Rosjan i ludzi mówiących po rosyjsku na Ukrainie (swoją drogą Ukraińcy to sztuczny naród bez historii powstały na fali narodowościowych ideologii kreujących się w w XIXw., Ukraina znaczy nic więcej jak "pogranicze"). Jaceniuk sympatyzuje z ludźmi odwołującymi się do Bandery, więcej chyba nie trzeba dodawać...
A tak btw: Dzisiejszy świat opiera się na zasadzie:"kto nie z nami, ten będzie nami". Czyli każde państwo bez prawnego sojuszu, które działa na własną rękę, upadnie pod tym które przewodzi danemu sojuszowi. Jak z religijnym nawracaniem XD.
Nie rozumiem skąd ten ból dupy o Putina?? Jak Wujo Sam wpierdalał się do Iraku czy Afganistanu to jakoś żadnych porównań nie było, wszystko cacy i na miejscu.
Pamiętam w wiadomościach jak podawali, które z miast już zostały zdobyte w Iraku - relacja niczym z meczu amerykańskiego futbolu . Wyjebane, że został napadnięty niepodległy kraj i giną ludzie walczący w jego obronie.
Putin zrobił porządek z watahą dzikusów, chroniąc obywateli rosyjskiego pochodzenia jak i całą Ukrainę przed totalnym rozpierdolem, dbając przy tym o interesy swojego państwa.
USA jako powód agresji na Irak podawało broń chemiczną, co później okazało się zarzutem wyjętym prosto z dupy.
Co działo się natomiast na Ukrainie każdy widział: rozpierdol i jedna wielka dzicz. Popaprańce zaatakowali demokratyczną, przez siebie wybraną władzę i zaczęli robić w kraju dżunglę.
Każdy spina dupę, pseudo hipsterki jadą po Putinie jak po burej kurwie, a nie zdziwię się jak dożyją czasów że będą spierdalać do Rosji z podkulonym ogonem. Te ich lewackie multi kulti doprowadziło do tego, że ciapactwo mnoży się jak szarańcza i za parę naście lat normą będzie upierdolenie głowy maczetą białemu człowiekowi - który to będzie w Europie w mniejszości kulturowej, mocno prześladowanej i bez większych praw człowieka.
Rosja staje się nie tylko potęgą gospodarczo-militarną, ale przede wszystkim jednym z nielicznych bastionów kulturowo-religijnych. Pedalstwo, emo, tolerancje, allahy i inne skurwysyństwa nie mają tam prawa bytu. Dzięki temu ten kraj zachowa swoją potęgę i własny dobrobyt kulturalny.
Pamiętam w wiadomościach jak podawali, które z miast już zostały zdobyte w Iraku - relacja niczym z meczu amerykańskiego futbolu . Wyjebane, że został napadnięty niepodległy kraj i giną ludzie walczący w jego obronie.
Putin zrobił porządek z watahą dzikusów, chroniąc obywateli rosyjskiego pochodzenia jak i całą Ukrainę przed totalnym rozpierdolem, dbając przy tym o interesy swojego państwa.
USA jako powód agresji na Irak podawało broń chemiczną, co później okazało się zarzutem wyjętym prosto z dupy.
Co działo się natomiast na Ukrainie każdy widział: rozpierdol i jedna wielka dzicz. Popaprańce zaatakowali demokratyczną, przez siebie wybraną władzę i zaczęli robić w kraju dżunglę.
Każdy spina dupę, pseudo hipsterki jadą po Putinie jak po burej kurwie, a nie zdziwię się jak dożyją czasów że będą spierdalać do Rosji z podkulonym ogonem. Te ich lewackie multi kulti doprowadziło do tego, że ciapactwo mnoży się jak szarańcza i za parę naście lat normą będzie upierdolenie głowy maczetą białemu człowiekowi - który to będzie w Europie w mniejszości kulturowej, mocno prześladowanej i bez większych praw człowieka.
Rosja staje się nie tylko potęgą gospodarczo-militarną, ale przede wszystkim jednym z nielicznych bastionów kulturowo-religijnych. Pedalstwo, emo, tolerancje, allahy i inne skurwysyństwa nie mają tam prawa bytu. Dzięki temu ten kraj zachowa swoją potęgę i własny dobrobyt kulturalny.
hmm do nas kawałek maja to kto będzie następny ? Mama nadzieję że my nie będziemy Francją
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów