📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
W Dywizjonie 303 służył i był dowódcą patron mojego gimnazjum : pułkownik Wojciech Kołaczkowski i jestem z tego cholernie dumny Mieszkał w mojej miejscowości. Co do nauki historii w szkole mam pewną dygresję. Po jakiego ciula uczy się dzieci pierdół o epoce kamienia łupanego i jakich narzędzi się wtedy używana. Później przepytuje się dzieciaki z tych narzędzi a one i tak tego nie pamiętają. Prehistorii, staroźytności uczyć należy pobieżnie bo nie ma czasu na to co najważniejsze-historię współczesną, komunizm i wojny światowe. Wkurza mnie fakt, że 2 wojne światową przerabia się w liceum przez 5 lekcji. Śmiech na sali! Walić taki system edukacji, który odgórnie zmierza do wychowania większości na ledwo czających. Debile, którzy nie potrafią podać daty odzyskania przez Polskę niepodległości powinno się wpierdzielać do obozów pracy i niech odrabiają państwu należności wydane na ich edukację. Nie, nie jestem zwolennikiem totalitaryzmu.
mieciuziomus napisał/a:
Nie wiem z kąd to masz ale piwko jest! Polska zawsze spoko
Masz, przyda ci się:
maciekawski napisał/a:
Piwko, historia przedstawiona z humorem
Mi się to skojarzyło, nie wiem, czy wszyscy widzieli:
Historia Polski jest zajebista. I aż trudno uwierzyc w to, jaki zjebany jest ten kraj dzisiaj, nie mówiąc już o Polakach. Ten film wywołuje prawdziwe ciary ilekroć go oglądam. Piwo za przypomnienie o nim.
A co do komiksu, to szkoda, że jest w takiej prymitywnej formie językowej. Za dużo uproszczeń to też nic dobrego, bo jeszcze gimbusy pomyślą, że jesteśmy super zajebiści, a wiedzę z czegoś takiego spożytkują na sprawdzianie z historii.
maciekawski napisał/a:
Wszystko spoko ale Bolek się koronował w 1025 roku.
3:00 lewy dolny róg. Nie zmieścili w 10min w całej masy ważnych wydarzen, ale ten skurwiony znaczek musieli władować.
Jebane ścierwa.
Jebane ścierwa.
Takimi komiksami karmi się studentów w Korei Północnej
Co do naszej kwestii... Rok 39- ty. Mniej więcej do tego okresu Polska zgodnie ze swoim potencjałem ludzkim osiągała status mocarstwa. Później to już tylko komuchy, pejsy i idioci naprzemiennie rządzili tym krajem, niepotrafiąc/niechcąc wykorzystać nadarzających się okazji do wybicia się ponad ciemnogród.
Co do naszej kwestii... Rok 39- ty. Mniej więcej do tego okresu Polska zgodnie ze swoim potencjałem ludzkim osiągała status mocarstwa. Później to już tylko komuchy, pejsy i idioci naprzemiennie rządzili tym krajem, niepotrafiąc/niechcąc wykorzystać nadarzających się okazji do wybicia się ponad ciemnogród.
Kuba11z napisał/a:
Wszystko spoko ale Bolek się koronował w 1025 roku.
To nie jest koronacja! W 1000 roku, w czasie zjazdu gnieźnieńskiego Otton III nałożył Bolesławowi swoją koronę, co miało symbolizować rychłą koronizację go na króla, ale że mu sie niedługo potem zmarło to nasz książę musiał czekać kolejne 25 lat na koronę.
Ogólnie w filmiku jest sporo błędów np. napierdalajacy bez broni rycerze pod Grunwaldem, konstytucja po II rozbiorze, niektórych rzeczy brakuje inne są pokazane ze zbyt dużym skrótem przez co są niezrozumiałe, podczas gdy niektórym poświęcono zbyt dużo uwagi jak np. tym wszystkim walkom w średniowieczu. Konia z rzędem temu kto bez wgłębiania się w książki powie co to za płonący zamek i pogorzelisko jakiej bitwy zaraz potem, a dla obcokajowca (do których był ten filmik przecież kierowany) którzy historii Polski nie znają te sceny nie układają się nieraz nawet w sensowny ciąg.
Wszystko fajnie i na wesoło tylko na ostatnim obrazku dymki powinny być odwrotnie, bo na razie to w dupę Stany ruchają, ale nas.
Walczymy za nich w wojnach o ropę, nie dostaliśmy grosza z obiecanego offsetu (mieliśmy dostać 20 mld) i jeszcze dostaliśmy gówniane F-16, które co chwila się psują.
Nasi politycy włażą im w dupę bez wazeliny, a ci nawet wiz nie zniosą. Po za tym dla nich i tak jesteśmy krajem drugiej kategorii, bo jak debile zawsze im pomożemy nie dostając niczego w zamian. Nawet kurwy wiz nie zniosą.
Walczymy za nich w wojnach o ropę, nie dostaliśmy grosza z obiecanego offsetu (mieliśmy dostać 20 mld) i jeszcze dostaliśmy gówniane F-16, które co chwila się psują.
Nasi politycy włażą im w dupę bez wazeliny, a ci nawet wiz nie zniosą. Po za tym dla nich i tak jesteśmy krajem drugiej kategorii, bo jak debile zawsze im pomożemy nie dostając niczego w zamian. Nawet kurwy wiz nie zniosą.
maciekawski napisał/a:
fajne to jest ale zbyt poprawne politycznie...;/
na poczatku wszystko ok... ale potem pominla walsnie kozakow i turasow.
i w ogole takie bitwy jak chocim czy kircholm i te wieksze pokazal tylko moskaliskie psy.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów