Kiedyś, jeszcze w gimnazjum, postanowiłem zrobić krótki filmik o Husarii na lekcję historii. Jako, że dużo tutaj ludzi krzewiących polskość wszelaką, a w szczególności militaria, to być może komuś się spodoba efekt mojej pracy. Nie było, bo moje własne Chyba, że ktoś kiedyś wrzucił..
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
jak juz o husarii to mogles dac mjakis polski podklad muzyczny ...
Filmik nawet fajny ale jesli chcecie sie dowiedziec kilka faktow odnosnie husari polecam ogladnac to na yt:
/watch?v=aZoN_tb950o
/watch?v=aZoN_tb950o
po drugie husaria z założenia była kawalerią lekką! później stała się bardziej ciężka, ale bez przesady, kawalerią ciężką nigdy nie była. W przeciwnym wypadku straciłaby zalety, które decydowały o zwycięstwach: szybkość i zwinność. Więcej opowie ci pan Jędrek
sadistic.pl/husaria-mity-i-fakty-vt217655.htm?highlight=husaria
sadistic.pl/husaria-mity-i-fakty-vt217655.htm?highlight=husaria
Krykup napisał/a:
Kiedyś, jeszcze w gimnazjum, postanowiłem zrobić krótki filmik o Husarii na lekcję historii. Jako, że dużo tutaj ludzi krzewiących polskość wszelaką, a w szczególności militaria, to być może komuś się spodoba efekt mojej pracy. Nie było, bo moje własne Chyba, że ktoś kiedyś wrzucił..
"Sadistic - codzienna dawna czarnego humoru"
Poza tym, "film" (a raczej wklepane slajdy z kiepskawą muzyką) jest tak chujowy, że mogłeś już coś lepszego z Internetu ściągnąć i tu wkleić, jak chciałeś inny zainteresować tematyką.
Były czasy, drogie dzieci, że Polska rozciągała się od morza do morza i była bardzo potężnym państwem
Husaria się do tego przyczyniła.
Stary chłop ze mnie, a się popłakałem
Nie wiedzą jak, jak złamać Polaka!
Husaria się do tego przyczyniła.
Stary chłop ze mnie, a się popłakałem
Nie wiedzą jak, jak złamać Polaka!
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów