Jak co przepraszam za chujowe kolory, ale to nie moje, a właściwie, całujcie mnie w dupę
Jak co przepraszam za chujowe kolory, ale to nie moje, a właściwie, całujcie mnie w dupę
Ciekawi mnie kiedy naród stracił godność i honor, czy w czasie rozbiorów, w czasie wojny, czy w czasie komuny. Wytępiono u nas inteligencję i zaczęto promować idiotów, kiedyś skończymy jako nawóz.
To niech husaria przybędzie i rozpiździ w pył ten burdel na Wiejskiej.
Faktycznie tylko krytyczne sytuacje powodują, że ludzie w kraju się jednoczą, jak widzą, że jest źle, a jak jest jako tako to każdy leje sikiem prostym. Żyją historią, Husaria, Powstania, Odzyskanie Niepodległości, Obalenie Komuny, nikt nie myśli o przyszłości tylko o tym jak było pięknie i że jest lepiej niż było.
"Multikulturowość jest dobra!" - Elin KrantzArtykuł zawiera wiele naciągnięć i przekłamań, największe to te z końmi wartymi wiele wsi i setki kilogramów srebra (wychodzi na to, że żeby kupić 5-6 tysiecy koni dla armii władcy musieliby sprzedać całą uwczesną Polskę no i oczywiście to nieszczęsne porównanie szabli do katany. A wszystkie statystyki walki pomijają jeden ważny szczegół - dysproporcje sił wynikają z tego, że przeważnie po jednym ataku husarii ginęło 3-5% całości wojska a reszta się wycofywała by zachować siły do kolejnych potyczek, poza tym nie wspomina się o innych wojskach, przecież nikt nie jest tak głupi żeby zabierać samą kawalerię do walki! A jeżeli masz 6 tysięcy husarii, podczas szarzy ginie 5% husarii i 5% wojska wroga, potem atakuje reszta i w finalnym rozrachunku straty są 50-50% - to już nie wygląda tak pięknie i propagandowo. A w to, że od 1500 do 1625 roku husaria nie przegrała ani jednej bitwy to nie wierzy chyba nawet sam autor, zresztą w 1500 roku nie było jeszcze husarii!!! Pierwsi husarzy pojawili się w 1540 roku w polskiej armii!
"Za czas narodzin polskiej husarii uważa się początek XVI wieku, gdyż pierwsza wzmianka o czterech husarzach na polskim żołdzie pochodzi z roku 1500. W 1503 Sejm powołał do życia pierwsze chorągwie autoramentu narodowego, w tym husarskie. "
Zwiń bambetle i won na kreml sobako.
Ps. jeszcze co do Polaków w Moskwie w 1612. To te ruskie skurwysyny nas zaatakowały pierwsze w 1610, a że nadziali się na husarie to musieli spierdalać do siebie...ale nasi ich dogonili
Ps. ostatnio była 400 setna rocznica-ani widu ani słuchu, w tym roku 20 rocznica wyjebania żołnierzy radzieckich z kraju pewnie będzie panowała taka sama cisza, ale co się dziwić
Zwiń bambetle i won na kreml sobako.
Kurwa mać człowieku, jesteś paranoikiem.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów