📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
Z tym klonowaniem to skojarzyło mi się opowiadanie o naukowcu który probował uzzyskać DNA cech wspólnych dla nadŻyda. Coś, że przymierze z Bogiem było zapisane w genach i cechy te pozwalają im 'stać za wszystkim'.
Jaskier, nie obrażaj mnie. Pijesz nie pisz
Klonowanie jest już znane od dawna, nawet są udane próby na zwierzętach. Problem polega na tym, że zakazane jest klonowanie ludzi, a z drugiej strony po takim okresie czasu wszelkie ślady DNA zanikły. To co widzimy to pozostałości skrzepu krwi czyli trombocyty, które nie zawierają materiału genetycznego.
Kurde i takie gówno na głównej.
Z krwi obwodowej uzyskuje się materiał genetyczny, bo są tam leukocyty. Z jądrem. A jak we krwi to i w skrzepach też są.
Z klonowaniem problem jest inny. Ogólnie polega ono na wszczepianiu jądra komórkowego ze wszystkimi genami do cytoplazmy innej komórki, wcześniej pozbawionej swojego jądra. Taka komórka się rozmnaża i powstaje osobnik. Ekspresja genów zachodzi na takim poziomie, jakby była w pierwotnej komórce i jest sraka, organizmy szybciej się starzeją (np. słynna Dolly).
Inaczej mówiąc, to jest tak, jakbyśmy wsadzili w głowę noworodka umysł 60-ciolatka. Nie będzie biegał, uczył się jeździć na rowerze i ćwiczył ciała, bo myśli, że już to umie, ale prawda jest inna
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów