Cytadela, Warszawa 1919r
Tak się powinno obchodzić święto Niepodległości!
"Cześć i Chwała Bohaterom!
już jeden koleś ci wygarnął, że próbujesz tutaj się dowartościować i na chwilę zapomnieć, że jesteś białostockim kmiotem w Gdańsku to żeś się tydzień nie odzywał
Prometeus Coprophagus (...) - nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, ale swoimi wypowiedziami udowadniacie, jak bardzo jesteście ograniczeni. Nienawiść do innych narodów?
Primo - taką mam pracę, że czasem mnie tydzień w domu nie ma. Przez najbliższy tydzień też mnie nie będzie, co wcale nie znaczy, że po twojej wypowiedzi skuliłem uszy i uciekłem pod stół.
Secundo - jeśli ktoś, po zwróceniu mu uwagi na niedoskonałości w jego poglądach bądź rozumowaniu, odgryza się nie argumentem, ale dopieprzeniem się do mojego prywatnego życia, pokazuje tym samym tylko i wyłącznie swój niski poziom i brak umiejętności prowadzenia merytorycznej dyskusji.
esanserinusminor, wszystkich, którzy się z tobą nie zgadzają nazywasz "cipeczkami", "pedałami", et caetera? Swój niski poziom nadal potwierdzasz, co oznacza, że powinienem dać sobie spokój - zgodnie ze starą zasadą: nigdy nie kłóć się z głupcem, ktoś mógłby nie zauważyć różnicy.
Powodzenia w życiu.