"Od 1 do 13 lipca na terenie woj. małopolskiego oraz od 5 do 8 lipca we Wrocławiu będzie obowiązywał zakaz noszenia broni...blablablablas... sesji UNESCO"
I żeby nikomu się nie zapomniało
Bardzo kurwa śmieszne, bardzo.
Konto nowe, użytkownik stary.@up, chodzi o to, że trzeba wyrabiać pozwolenie jeśli ktoś ma się ochotę łasić przed urzędasem to proszę bardzo, ja chcę iść do sklepu i po okazaniu dowodu kupić sobie jakąkolwiek broń chcę beż żadnych pozwoleń
I bardzo dobrze, że przepisy nie pozwalają kupić broni osobie, która tylko chce kupić sobie klamkę, jeśli komuś zależy to pozwolenie się uzyskuje naprawdę szybko, a przy okazji człowiek się nauczy obsługi i przepisów z nią związanych, do tego zostanie zbadany czy aby na pewno zdrowy na umyśle jest i sprawdzony czy pierwsze co to nie pójdzie napaść na sklep czy bank lub czy tego już wcześniej nie zrobił. Takie chęci swobodnego zakupu można porównać do chęci jazdy ciężarówką bez uprawnień i nauki, burzenia budynków ładunkami wybuchowymi bez stosownych uprawnień i umiejętności, czy bycia lekarzem bez studiów, nauki, egzaminów, praktyk itp. Samo chcę nie wystarczy i bardzo dobrze
Ludzie obudźcie się! Jeszcze trochę, a władze zakażą nam jeździć Maybachami!