18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (11) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27
Inkluzywny Performans w Narodowej Galerii
V................l • 2024-04-11, 10:19
"Żywiołem głosów oczyścimy architekturę Zachęty, wpuścimy do niej świeże powietrze i obudzimy energię, by przygotować ją na nowe czasy. Autorytarny sposób zarządzania, ideologizacja programu i powrót do stęchłych poglądów zabrudziły gmach" - podkreślała kurator wydarzenia Anda Rottenberg.

"Moją ambicją jest to, żeby nikt nie był już wykluczany w polskiej kulturze, niezależnie od poglądów i form, jakich używa. To jedna z głównych i najważniejszych galerii narodowych w Polsce. Po okresie jednostronnych projektów ideologicznych właśnie się otwiera na wszystkich i wszystko, co jest sztuką" - Bartłomiej Sienkiewicz, minister kultury obecny na wydarzeniu.

Małe sprostowanie, bo pan minister chyba znowu się nawciągał proszków: Zachęta to JEDNA I JEDYNA W NASZYM KRAJU Galeria Narodowa (a nie jedna z kilku). Ciekaw jestem co sadole myślą na takie urządzenie naszej narodowej galerii? Czy rzeczywiście performans był wystarczająco inkluzywny? Czy wszyscy sadole czują się teraz włączeni w główny nurt?

Filmy: Twitter Paweł Kowal
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
k................8 2024-04-11, 19:15 4
kinio7777 napisał/a:

I prezesa z kotem.

Prezesa z kotem to brakuje wszystkim. Za to mają rudego Niemca co to niby 3/4 Polaków go nie chce a mimo to skurwiel rządzi.
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2024-04-11, 19:46 3
Vinyl napisał/a:

Ciekaw jestem co sadole myślą na takie urządzenie naszej narodowej galerii?

Ja mam to w dupie. Nie pierdol, że się tak nagle zainteresowałeś sztuką?
Zgłoś
Heliar 2024-04-11, 19:55 12
Halman napisał/a:

Ciekaw jestem co sadole myślą na takie urządzenie naszej narodowej galerii?

A to nie jest czasem gmach Sejmu, wygląda znajomo. Wychodzi też na to , że to kolejna szopka Lewicy, zaraz po imprezie tanecznej.

Ludzie_to_DEBILE napisał/a:

wszystko zgodnie z planem.

Lewacy to są takie debile, że gardzą historią i odrzucają wszystko co przeszłe jako złe i niedoskonałe. Tym samym popełniają poraz kolejny te same błędy ludzkości.

Eksperyment Calhouna zwany mysią utopią – doświadczenie naukowe prowadzone od lipca 1968 do 1972 roku przez amerykańskiego etologa Johna B. Calhouna i kilkakrotnie powtarzane.

" Okres stagnacji – trwał od dnia 315 do dnia 559. Na początku tej fazy żyło 620 osobników. Populacja podwaja swoją liczebność co 145 dni. U samców następuje stopniowy zanik umiejętności obrony własnego terytorium, natomiast u samic powszechniejsze stają się zachowania agresywne i następuje zanik instynktu macierzyńskiego – potomstwo jest odrzucane przez matki. W fazie tej populacja myszy osiągnęła szczytową liczebność wynoszącą 2200 osobników. Stale zamieszkanych była tylko jedna piąta boksów przeznaczonych dla myszy.

Okres wymierania – trwał od dnia 560, w którym wskaźnik przyrostu naturalnego stał się ujemny, do dnia 1588, w którym zdechła ostatnia mysz, kończąc tym samym eksperyment. Samice coraz rzadziej zachodziły w ciążę, a w końcowej fazie eksperymentu populacja całkowicie utraciła zdolność reprodukcji. Dnia 600 nastąpiło ostatnie żywe urodzenie. W dniu 920 doszło do ostatniej kopulacji. Była to najdłuższa faza eksperymentu. Wśród myszy nastąpił całkowity zanik zachowań społecznych, takich jak obrona własnego terytorium i potomstwa. Ich czynności sprowadzały się do zaspokajania potrzeb naturalnych i czyszczenia futra."

pl.wikipedia.org/wiki/Eksperyment_Calhouna
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2024-04-11, 19:57 2
darek1234 napisał/a:

Nie dało się bardziej skrócić i wpierdzielić coś o Tusku, Ukrach i pedałach?

Dało się! Tu przykłady:

marianer7 napisał/a:

Kowal ten rzecznik ukrainskich interesów w polsce

JanzDukli napisał/a:

Kowal to udający Polaka ukr.

Zgłoś
PieronJasnySzlag 2024-04-11, 20:47 8
Polacy zagłosowali na tuska więc teraz z naszych podatków będą sponsorowane środowiska lewicowe.
Tańczenie w sejmie, odgłosy koczkodana w muzeum, parady lgbt, tranaktywiści robiący pokazy dla dzieci...
Brawo kurwa, zajebiście żeście wybrali
Zgłoś
mazga50 2024-04-11, 21:27 2
Jednx się się rozkłada na posadzce, drugix szczeka na schodach...
Zgłoś
piterpiotrek 2024-04-11, 21:39 2
i oni mają za to płacone? ja też tak chce zawsze robie z siebie idiote za darmo xd
Zgłoś
turor 2024-04-11, 22:19 3
PieronJasnySzlag napisał/a:

Polacy zagłosowali na tuska więc teraz z naszych podatków będą sponsorowane środowiska lewicowe.
Tańczenie w sejmie, odgłosy koczkodana w muzeum, parady lgbt, tranaktywiści robiący pokazy dla dzieci...

Spełniliśmy 9 ze 100 konkretów, a ci nasi wyborcy, debile , jeszcze nas bronią
Zgłoś
hitmeme 2024-04-11, 23:36 2
Chyba stary jestem i się nie znam ale co to kurwa jest i po co to?
Zgłoś
darek1234 2024-04-11, 23:58 4
kris1978 napisał/a:

Jak samo z siebie wynika jest to galeria "narodowa" więc nie rozumiem, co tam robi osobnik o nazwisku Anda Rottenberg i próbuje nam wcisnąć to zachodnie gówno.

Z założenia Stadion Narodowy jest narodowy, co tam wobec tego robiła Madonna, Roger Waters, Rolling Stones i wielu innych artystów zachodniego gówna? Domyślam się, że takiej gównianej muzyki nie słuchasz i nigdy nie słuchałeś?

PieronJasnySzlag napisał/a:

Większa parodia i największy koczkodan to Pawłowicz w sejmie i sądzie, lewica nie przebije jej, bo nie ma takiej możliwości
Zgłoś
pyotreck 2024-04-12, 6:20 3
darek1234 napisał/a:

Z założenia Stadion Narodowy jest narodowy, co tam wobec tego robiła Madonna, Roger Waters, Rolling Stones i wielu innych artystów zachodniego gówna? Domyślam się, że takiej gównianej muzyki nie słuchasz i nigdy nie słuchałeś?
Większa parodia i największy koczkodan to Pawłowicz w sejmie i sądzie, lewica nie przebije jej, bo nie ma takiej możliwości

Pan lewarek widać poczuł się urażony.
Zgłoś
żmij 2024-04-12, 6:59 1
JanzDukli napisał/a:

Kowal to udający Polaka ukr.

A kiedy udawał?

piterpiotrek napisał/a:

i oni mają za to płacone? ja też tak chce zawsze robie z siebie idiote za darmo xd

Niestety, nie jesteś sowieckim żydem, jak Anda Rottenberg.
Zgłoś
killua 2024-04-12, 9:12
Jezusie nie ma jakischs sensownch filmików bo na podstawie tych cięzko ocenic czy to gówno... czy megagówno. Galeria sztuki powinno pokazywać sztukę a nie jakieś badziewie kto normalny uzna ze to ciekawe, ładne, wnoszące coś w życie.

jestem megainkluzywnietolerancyjny ale miejsce takich rzeczy to małe teatrzyki gdzie chodzą zaintereowanii tego typu perfofrmancami lludzie.
Zgłoś
darek1234 2024-04-12, 19:03 2
killua napisał/a:

Jezusie nie ma jakischs sensownch filmików bo na podstawie tych cięzko ocenic czy to gówno... czy megagówno. Galeria sztuki powinno pokazywać sztukę a nie jakieś badziewie kto normalny uzna ze to ciekawe, ładne, wnoszące coś w życie.
jestem megainkluzywnietolerancyjny ale miejsce takich rzeczy to małe teatrzyki gdzie chodzą zaintereowanii tego typu perfofrmancami lludzie.

Widzę, że jesteś za cenzurą? Jak kościół katolicki, który cenzurował encyklopedię Larousse, Ostatnie kuszenie Chrystusa, a w 1487 r. papież Innocenty VIII wydał bullę, która stanowiła, że wszystko, co ma być wydrukowane, musi być poddane cenzurze? Picasso, Da Vinci i w chuj różnych artystów, odkrywców, wynalazców, wszyscy byli cenzurowani. Naprawdę jesteś za tym? A nie lepiej nie oglądać tego co Cię nie interesuje, chyba że pisowska kultura Sławomira i Zenka rozjebała ludziom mózgi?
Zgłoś
Ludzie_to_DEBILE 2024-04-15, 20:11
darek1234 napisał/a:

Widzę, że jesteś za cenzurą? Jak kościół katolicki, który cenzurował encyklopedię Larousse, Ostatnie kuszenie Chrystusa, a w 1487 r. papież Innocenty VIII wydał bullę, która stanowiła, że wszystko, co ma być wydrukowane, musi być poddane cenzurze? Picasso, Da Vinci i w chuj różnych artystów, odkrywców, wynalazców, wszyscy byli cenzurowani. Naprawdę jesteś za tym? A nie lepiej nie oglądać tego co Cię nie interesuje, chyba że pisowska kultura Sławomira i Zenka rozjebała ludziom mózgi?

500 lat temu.... o japierdole
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem