📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@up
A ja znam całe rzesze młodych osób, którym już tak mózgi zjebało siedzenie przed kompem i w sumie nie wiem co jeszcze, że choćby im dać instrukcję obrazkową, gdzie ni chuja nie trzeba czytać to i tak kurwa nie zaszczyci jej nawet spojrzeniem. Tylko przyjdzie i wymaga, żeby wszystko za niego wiedzieć, bo on wystarczy, że zapłaci i ni chuja nic już nie musi - to ma samo działać, magicznie, za dotknięciem jednego przycisku najlepiej.
A ja znam całe rzesze młodych osób, którym już tak mózgi zjebało siedzenie przed kompem i w sumie nie wiem co jeszcze, że choćby im dać instrukcję obrazkową, gdzie ni chuja nie trzeba czytać to i tak kurwa nie zaszczyci jej nawet spojrzeniem. Tylko przyjdzie i wymaga, żeby wszystko za niego wiedzieć, bo on wystarczy, że zapłaci i ni chuja nic już nie musi - to ma samo działać, magicznie, za dotknięciem jednego przycisku najlepiej.
ed2kk napisał/a:
Poczekaj jak będziesz stary, to nie będziesz wiedział gdzie głowa a gdzie dupa.
Dokładnie. Jak muszę mojemu dziadkowi ciągle wyjaśniać jak np. odczytać smsa czy wybrać numer i zadzwonić to mnie kurwica łapie a takie coś ułatwiłoby bardzo sprawę Na bank jest to wynalazek dla starszych
Suddenly Psychotic napisał/a:
Są niestety osoby starsze które nie pojmują wszystkich funkcji, pracowałem w serwisie telefonów komórkowych i potrafię zrozumieć że niektórzy z osób starszych nie pojmują pojęć jak: Android market, Wyświetlacz oledowy itp. Dla niektórych wystarczy by telefon dzwonił i wysyłał ewentualnie sms-y, dlatego też stworzono telefon choćby Emporia dla seniorów, który posiada tylko te proste funkcje, plus latarkę i bardzo głośny dzwonek.
To po co sobie dziadek kupuje Samsunga Galaxy SII?? Są przecież telefony dla seniorów, które mają wielkie litery, a w menu jest tylko spis połączeń, ustawienia, książka telefoniczna, SMS i nic więcej.
a gdzie ladowarka? niepelny zestaw, nie ma piwa.
Jestem jak najbardziej za tym pomysłem, masa jest ludzi, którzy nie potrafią obsługiwać telefonu, a w zwykłych instrukcjach jest informacja tylko o tym, jak włączyć telefon, ewentualnie jak wymienić baterię. A co do telefonów dla seniorów, to zwykle są one droższe, dlatego starsi ludzie (po konsultacjach z młodszymi) kupują telefony typu nokia 3510 (ale oczywiście nowocześniejsze) i nawet takie wydawałoby się prymitywne urządzenia stwarzają ogromne problemy (moja matka do tej pory nie wie co to jest menu, a co dopiero jak po nim nawigować).
Takie instrukcje paradoksalnie najbardziej przydają się znamiennym przedstawicielom gimbazy. Pracuje w dużym autoryzowanym serwisie komórek i niejednokrotnie gimbusowi (co widać po odręcznej treści pisanej zgłoszenia od klienta) który przysłał telefon trzeba czarno na białym napisać w którą stronę wkłada się karte sim albo jak poprawnie założyć tylną klapke żeby nie połamać zatrzasków.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów